Gönderen Konu: otomatik vites araç stop ederse...  (Okunma sayısı 18640 defa)

endlessnihilist

otomatik vites araç stop ederse...
« : Haziran 25, 2009, 09:32:04 ÖÖ »
98 civic hb otomatik sahibiyim; uzun zamandan beri aklıma takılan acaba  giderken araç stop etse mesela benzin bitse (bazen lamba defalarca yandıktan sonra alıyorum) ne yapmak lazım bilmiyorum d konumunda devam mı etmeli? hemen boşa mı takmalı? stop eden araç n ye tekrar geçer mi vs... kısaca ne yapmak lazım...?

ufuk

• Ziyaretçi
Ynt: otomatik vites araç stop ederse...
« Yanıtla #1 : Haziran 25, 2009, 09:44:26 ÖÖ »
benzin biterse D ye değil hangi vitese  alırsanız alın zaten devam edemezsiniz araç stop eder ... Böyle durumlarda P ye alıp benzin bulmaya çalışmak en çok kullanılan yöntem ...

novalgine22

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Haziran 25, 2009, 09:49:04 ÖÖ »
benzin biterse D ye değil hangi vitese  alırsanız alın zaten devam edemezsiniz araç stop eder ... Böyle durumlarda P ye alıp benzin bulmaya çalışmak en çok kullanılan yöntem ...
>=ok

endlessnihilist

« Yanıtla #3 : Haziran 25, 2009, 09:54:16 ÖÖ »
ben araç giderken diyorum, mesela 60 km hızla gidiyoruz birden stop etti sol şeritteyiz... zınk diye çakılıp kalmayacak yerinde sonuçta... boşa atıp yani n ye atıp sağa mı çekmeli yoksa "d" konumunda mı sağa doğru yanaşmalı...
giden aracı p ye atsam şanzuman mı kalır...!

ufuk

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Haziran 25, 2009, 10:00:49 ÖÖ »
valla başıma hiç gelmediği için bilmiyorum  ama bana olsa ben boşa alıp sağa çekerdim . zaten benzin biteceğini kilometreyi kontrolde tuttuğumdan aşağı yukarı tahmin ederdim ve sol şerite hiç geçmezdim . sonuçta araba stop edince frende kitlenebilir . En iyisi macera aramamak diyorum ...

Adem YILMAZ

« Yanıtla #5 : Haziran 25, 2009, 10:27:11 ÖÖ »
benzin gösterge ışıgı yanıyorsa benzin almanız en dogrusu...zaten bu gibi olaylara musade etmemek için ışık konulmuştur...ama sorunuza gelince evet aracı saga almanız çok zor oluyor....bunu benzin varkende kendiniz boş bir yolda deneyebilirsiniz. ben denedim de   :=)

endlessnihilist

« Yanıtla #6 : Haziran 25, 2009, 10:33:23 ÖÖ »
benzin tek örnek değil ama yani kontrolsüz bir şekilde de stop edebilir yani önceden kestirilemez bir şekilde bir arıza olur vs... otomatik araç giderken stop ederse net olarak ; önce şunu daha sonra şunu yap diyen bir belge arıyorum. bulunca paylaşıcam sizinle de

hunace

« Yanıtla #7 : Haziran 25, 2009, 10:49:05 ÖÖ »
valla başıma hiç gelmediği için bilmiyorum  ama bana olsa ben boşa alıp sağa çekerdim . zaten benzin biteceğini kilometreyi kontrolde tuttuğumdan aşağı yukarı tahmin ederdim ve sol şerite hiç geçmezdim . sonuçta araba stop edince frende kitlenebilir . En iyisi macera aramamak diyorum ...

arkadaşlar, sorunu olan arkadaşın sorusu gayet net. neden böyle cevaplar veriyosunuz :)) belliki kimse macera aramiyor, böyle bi durum karşısinda ne yapmak gerek diyor. illa benzin de bitmesine gerek yok, hadi benzin pompasinin ağizna pislik geldi. sol şerite gerek yok, sağda da olsaniz vites konumu ne olmali diyor arkadaş :)

endlessnihilist

« Yanıtla #8 : Haziran 25, 2009, 10:50:44 ÖÖ »

işte bu... çok mu karışık anlatıyorum diye şüphe ediyordum kendimden...

arkadaşlar, sorunu olan arkadaşın sorusu gayet net. neden böyle cevaplar veriyosunuz :)) belliki kimse macera aramiyor, böyle bi durum karşısinda ne yapmak gerek diyor. illa benzin de bitmesine gerek yok, hadi benzin pompasinin ağizna pislik geldi. sol şerite gerek yok, sağda da olsaniz vites konumu ne olmali diyor arkadaş :)
[/quote]
« Son Düzenleme: Haziran 25, 2009, 10:51:39 ÖÖ Gönderen: endlessnihilist »

canguder

« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2009, 11:49:12 ÖÖ »
ben olsam araç durana kadar D konumunda bırakırım.Araç stop ettikten sonra N konumuna alarak güvenli bir yere çekerim.Daha sonra benzin aramaya başlarım.Eğer arıza sebebiyle durduysam hiç bir şeye dokunmam direk yol yardımı veya tanıdığım bir ustayı çağırırım.Çünkü otomatik araçlar durup dururken stop etmez.Allah göstermesin tekrar çalıştırmaya çalışırken motoru eline bile alırsın.

fzthgosm

« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2009, 11:54:57 ÖÖ »
d de zorlamamak lazım dişlilere zarar verirsin o zaman.düz vites olsa debrayja bas derim ama otomatikte n ye alıp durduktan sonra p ye alacan başka çaren yok.zaten otomatik vites kullanımında yazması lazım araç hareket halindeyken benzin bitmesine izin vermeyin mümkünse ışık yanmadan veya yanar yanmaz alın diyordu

HAVRANLI

« Yanıtla #11 : Nisan 01, 2012, 01:08:52 ÖS »
illa benzin bitip stop edecek diye bir kaide yok benim başıma lpg beyin sebebi yüzünden geldi bayır aşşağı giderken stop etti D'de gidiyor ama yavaşladı bende N'ye atarak musait bir yere aldım araç çalışmadığı için ve bayır aşşağı olduğu için ciddi anlamda frenler şişti el freni yardımı ile durdum kısaca mantıklı olanı musait pozisyona geçinceye kadar N'ye atmanı öneririm.
« Son Düzenleme: Nisan 01, 2012, 01:09:58 ÖS Gönderen: HAVRANLI »

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #12 : Nisan 01, 2012, 04:39:22 ÖS »
Pek alakalı olmasa da dün benim araçta stop etti Direksiyonun sertleşmesi yüzünden kaldırıma çıkıyordum az kalsın :)

Yan soldan saga donecekken araç giderken stop etti. Benimki manuel; debriyaj  ,4 lü flasör, marş olarak toparladık durumu :)

Otomatik araçda N ye almak mantığa uygun geliyor. Tabi teknik olarak öğrenmek daha faydalı olur.

legolas

« Yanıtla #13 : Nisan 01, 2012, 10:01:54 ÖS »
motor çalışmıyorken vites kolunun konumu değişebiliyor mu?

bbhnda

« Yanıtla #14 : Nisan 01, 2012, 10:43:53 ÖS »
horrrtttlayıverdiiiiiiii.

ozturk

« Yanıtla #15 : Nisan 02, 2012, 07:00:53 ÖÖ »
98 civic hb otomatik sahibiyim; uzun zamandan beri aklıma takılan acaba  giderken araç stop etse mesela benzin bitse (bazen lamba defalarca yandıktan sonra alıyorum) ne yapmak lazım bilmiyorum d konumunda devam mı etmeli? hemen boşa mı takmalı? stop eden araç n ye tekrar geçer mi vs... kısaca ne yapmak lazım...?

Benim başıma gelmişti araç 1.4is hb otomatik idi benzin azdı rampaya gelincede çekmedi benzini 90 la stop etti D konumunda durana kadar değiştirmedim sonra P ye aldım hiç bi sıkıntı olmadı ama bu hiç sıkıntı olmaz anlamınada gelmez dişlilere volana kadar zararı var diye biliyorum

yasiny

« Yanıtla #16 : Nisan 02, 2012, 01:56:24 ÖS »
Hocam 2003 cıvıc es otomatik bi aracım var servis ustasının söyledigini söylüyorum benzin bitmesi veya aracın stop etmesi halinde aracı ''N'' konumuna alarak derhal duracak biyer bulun hiç bir şekilde viteste ilerlemeyin aracı boşta hareket ettirin.

artyom

« Yanıtla #17 : Haziran 10, 2013, 11:07:30 ÖÖ »
tekrar hort :)

çok sıkıntılı bir durum. asıl sıkıntı frenlerin tutmamasından kaynaklanıyor. manuel araç da başıma gelmişti benzin bittiği için. o anda vitesi sırayla 3-2-1 diye düşürmek de aklıma gelmedi. boşa alıp dörtlüleri ve uzunları yakıp sağdan durana kadar gitmiştim. el frenini 1-2 diş çektiğimi de hatırlıyorum. o gün bugündür benzinde lambayı gördüğüm an benzin alırım.

acaba böyle bir durumda S'ye almak, kulakçıklardan vites küçültmek mümkün olur mu?
« Son Düzenleme: Haziran 10, 2013, 11:07:58 ÖÖ Gönderen: artyom »

cihan_ozgul

• Cihan ÖZGÜL
« Yanıtla #18 : Haziran 10, 2013, 01:40:20 ÖS »
Biraz daha hortlatalım:)
arkadaşlar benimde honda da değilde başka bir araçta başıma geldi diğer arkadaşların dediği gibi araçta direksiyon sertleşiyor ve fren şişebiliyor. panik yapmadan ve vites ile oynamadan sakince sağa çekmek ve sonradan p ye almak bana en mantıklısı geldi. fakat şöyle bir durum var ki araç stop ettiğinden dolayı şanzuman yağlama yapmadığından dolayı aşınmalara sebebiyet verebilir. hele hele de vites değiştirmek şanzumanı aşağı indirmez belki ama büyük zararlar verebilir.

20171026yuanyuan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Ocak 03, 2018, 05:44:29 ÖÖ »
clb0103
pandora jewelry store
ugg boots
nike outlet online
moncler uk
ferragamo shoes
adidas
ugg boots