Gönderen Konu: otomatik ies sahipleri bi bakarsa...  (Okunma sayısı 3906 defa)

06gny19

otomatik ies sahipleri bi bakarsa...
« : Temmuz 21, 2010, 03:42:01 ÖS »
başlıktan anlaşılacağı gibi 98 model 1.6 otomatik ies aldım,1.4 is aracımı sattım otomatik kullanan arkadaşlar neler tavsiye edip nelere dikkat etmemi önerirsiniz yeni aracım daha bir km gitmeden hararet yarıya yükseliyor aracı aldığım kişi bunlarda yaz kış ayarı var hep kış ayarında durduğu için çabuk yükseldiğini korkulacak bişey olmadığını söyledi.15 gün önce conta yaktığını 800tl harcadığını subap ayarı ve avans ayarı yapılacağını dedi ve ustanın kartını verdi ücret ödemeden yaptıracakmışım,bakalım hayrola...

06gny19

Ynt: otomatik ies sahipleri bi bakarsa...
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2010, 08:02:41 ÖS »
yokmu otomatikciler nereye gittiler..

cobra34

« Yanıtla #2 : Temmuz 23, 2010, 04:45:36 ÖÖ »
başlıktan anlaşılacağı gibi 98 model 1.6 otomatik ies aldım,1.4 is aracımı sattım otomatik kullanan arkadaşlar neler tavsiye edip nelere dikkat etmemi önerirsiniz yeni aracım daha bir km gitmeden hararet yarıya yükseliyor aracı aldığım kişi bunlarda yaz kış ayarı var hep kış ayarında durduğu için çabuk yükseldiğini korkulacak bişey olmadığını söyledi.15 gün önce conta yaktığını 800tl harcadığını subap ayarı ve avans ayarı yapılacağını dedi ve ustanın kartını verdi ücret ödemeden yaptıracakmışım,bakalım hayrola...
conta yanınca umarım kapak son seviyeye kadar taşlanmaıştır.yoksa 2.bir hararet yapması durumunda komple silindir kapağı almak zorunda kalırsın..

06gny19

« Yanıtla #3 : Temmuz 23, 2010, 09:33:58 ÖÖ »
peki bu conta yandıktan sonra subap ayarı veya avans ayarı yapılmalımıdır..

Fthtkn

« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2010, 10:00:08 ÖÖ »
Kardeim 2002 v-tec es otomatik var  ancak bende yeni aldım.Lpg sidir vs.. derken hiç öyle araştırmadım aracın huyunu suyunu.İlk hondan benim ancak şuanda 2 ay oldu alalı yaklaşık ancak hiç bi problemi yok maaşallah.Ama aracı alırken keşke sorsaydın conta yaktımı vs diye çünkü bunlar masraflı problemler çıkaracak problemler sende biliyosun ki...Bence kartı verdiği ustaya bi götür ondan sonra son durumu hakkında çözümler ara...

cobra34

« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2010, 11:41:28 ÖÖ »
peki bu conta yandıktan sonra subap ayarı veya avans ayarı yapılmalımıdır..
subab  ayarı yapılmasına gerek yok ama belki avans yapılabilir.ustaya bir sor kapak son seviyey kadar taşlanmış mı,fazla hararet yaptıysa pistonları ovalleştirmiş olabilir.

06gny19

« Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2010, 03:31:51 ÖS »
haklısınız arkadaşlar ilk izin günümde ustaya götürmem şarttır inşallah hayal kırıklığına uğramam,1.6 diye aldım bana 1.4 ü aratmaz umarım...

Enor

« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2010, 02:30:17 ÖS »
Silindir Kapak Contası Yanan Arabaya Subap ayarı yapılmak zorundadır... Yağ , Şanzıman yağı değişmek zorundadır... EN ÖNEMLİSİ CONTAYI HANGİ SEPEPLE YAKTIĞIDIR... LPG'den mi yaktı , Yağa su mu karıştırdı Onu Öğren Sonra Konuşalım.

Volkanbayram

« Yanıtla #8 : Ekim 09, 2010, 11:50:54 ÖS »
Arkadaşım hararetin çabuk yarıya gelmesi bi sorun değil bilakis güzel bişeydir , motor kısa sürede randımanlı çalışacağı sıcaklığa geliyor demektir, yakıt tasarrufu ve motor aşınması minimuma düşer, termostatın iyi çalışıyor demektir, dediğin gibi yarıya çabuk gelip orda duruyorsa hararet yapmıyorsa sorun yok takma kafana...