Gönderen Konu: OTOMATİK ARAÇ MOTOR ISININCA NEDEN STOP EDER  (Okunma sayısı 6153 defa)

berksc

OTOMATİK ARAÇ MOTOR ISININCA NEDEN STOP EDER
« : Temmuz 07, 2014, 07:45:54 ÖS »
selamın aleyküm arkadaşlar 1992 model otomatik aracım, yol yapınca motor ısınıyor ve rolentası düşüyor ama  'P'' ve ''N''ye aldıgımızda sorun kalkıyor rolente düzeliyor ama vitese attıgımız zaman araç stop ediyor neden olabilicegini bilen varsa bilgi verirse sevinirim teşekkürler.

kacaman

Ynt: OTOMATİK ARAÇ MOTOR ISININCA NEDEN STOP EDER
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2014, 12:21:56 ÖÖ »
şanzuman arızasından olabilir mi

By_emre

« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2014, 02:28:04 ÖÖ »
Benim arkadasimin civic esayda stop ediyordu rolanti ile ilgili bir sorundu galiba ogrenip yazarim

berksc

« Yanıtla #3 : Temmuz 08, 2014, 08:36:36 ÖÖ »
''kacaman''
şanzumancıya götürdüm beyiinden olabilir dedi beyinden olsa ısınmadanda aynı arızayı verir diye düşünüyorum yani onlarda sorunu net anlayamadı,

''by emre''
ralanti ayarlarına baktırdım hepsi düzgün zaten sadece kızdıgında rolantisi düşüyor ama yinede ögrenirsen iyi olur teşekkürler

BuCaLI

« Yanıtla #4 : Temmuz 08, 2014, 09:55:32 ÖÖ »
araç lpg li ise ve yolda giderken stop ediyorsa karbüratörde sorun olabilir birde karbüratörcüye baktır. giderken önden hava akımı fazla geldiğinden karbüratöründede sorun varsa yakıt hava karışımında havayı fazla vereceğinden araç stop ediyor. aynısı benim başıma gelmişti.

berksc

« Yanıtla #5 : Temmuz 08, 2014, 10:02:54 ÖÖ »
bilgin için teşekkür ederim ama, aracın motoru ısınınca yapıyor normalde olmuyor bu sorun, boşa veya parka aldıgımda araç kendine geliyor rolantesi düzeliyor ama vitese aldıgımda stop ediyor

faw13

« Yanıtla #6 : Temmuz 08, 2014, 01:27:45 ÖS »
şanzımana yük binince gazı ayarlayamıyor anladığım kadarı ile, yağ basıncı falan düşük olabilir mi şanzımanın? yeterli kavrama sağlayamıyor olabilir.

berksc

« Yanıtla #7 : Temmuz 09, 2014, 09:08:38 ÖÖ »
evet bu olabilir ama ben bu hava hortumlarından olabilicegini düşünüyorum olabilir mi acaba ?

opn21

• OPN21
« Yanıtla #8 : Temmuz 09, 2014, 02:54:04 ÖS »
şanzuman beyni ile alakalı maalesef  araç soğukken herhangi bir sorun yok , ısınınca bu durum ortaya çıkıyor. Araç stop ediyor. İnşallah çok bişey tutmaz.

berksc

« Yanıtla #9 : Temmuz 10, 2014, 09:38:56 ÖÖ »
nasıl bir hastalıksa kendi servisi bile net bu var bundan dolayıdır diyemiyor artık maddi durumundan vazgeçtim inada bindi iş o sorunu çözmem lazım boşada para verip yine aynı sıkıntıyı yaşamak istemiyorum  <nohapy <nohapy

berksc

« Yanıtla #10 : Temmuz 12, 2014, 07:58:11 ÖS »
sorunu servisi çözemedi ama biz çözdük aracım sapasaglam oldu herkese ilgisi için teşekkürler >=ok :kiskis :kiskis :kiskis :kiskis

oguzatagan

Ynt:
« Yanıtla #11 : Temmuz 13, 2014, 04:08:59 ÖÖ »
Neden olduğunu da yazarsan başka bi arkadaşın da aynı sorun başına gelirse en azından fikir sahibi olsun