Gönderen Konu: önden ve arkadan gelen sesler......yardım lütfen...  (Okunma sayısı 26193 defa)

murdogan

önden ve arkadan gelen sesler......yardım lütfen...
« : Ağustos 26, 2012, 09:49:49 ÖÖ »
merhaba arkadaşlar.aracım 1.4 is otm. sedan 97 model civic.

aracın önünden ve arkasından sesler gelmeye başladı tarif etmeye çalışayım.

1. arkaya iki kişi otursa tümseklerden geçerken yada yaylanınca bir gıcırdama sesi ggeliyor ama arkada kimse yokken ses yok.

2. direksiyonu sağa ve sola tam tur çevirdiğimde kır kır kır diye ses geliyor.

3. en önemlisi ise sol ön taraftan araba duracak kadar frene bastığımda ,ilk hareket anında yada çok yavaş giderken direksiyonu çevirdiğimde ilk iki sesten çok daha başka bir ses geliyor.sanki birşey kasılıyormuş gibi.

bu şikayetlerle önce rot balanscıya gittim.sağ salıncak ön burcu, sol direksiyon körüğü ve sağ sol arka uzun salıncak yan takoz burçlarının değiştirmemi söyledi.90 tl parça fiyatı 100 tl işçilikle değiştirdim fakat seslerden hiçbiri gitmedi.

araba lifte kaldırılıp bakılırken sol ön amortisörün etrafındaki yaylara lastik çevrildikçe vurduğunu gördüm ama onunla ilgili bişey de değişmedi ve tüm sesler olduğu gibi devam ediyor.sizce neden olabilir arkadaşlar istanbuldayken bu sorunu halletmek istiyorum haftaya iznim bitiyor yardımlarınızı bekliyorum...

murdogan

Ynt: önden ve arkadan gelen sesler......yardım lütfen...
« Yanıtla #1 : Ağustos 27, 2012, 06:03:23 ÖS »
arkadaşlar kimsenin fikri yokmu????

aahmett

« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2012, 12:01:31 ÖÖ »
kardes buyuk olasilikla rulmanlarin degismesi gerekiyor amatisor ust bilyalarinin yaglanmasi gerekir diye dusunuyorum kocaelide olsaydin usta olarak tavsiye de bulunurdum fakat istanbulu bilmiyorum

tarantino

• Co-Admin
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2012, 01:05:44 ÖÖ »
ümraniyedeyim istersen getir bir bakalım siteden diğer arkadaşlardan refarans alabilirsin yapabiliceğimiz yani karoserle alakalı birşey olmadıktan sonra gerisi önemli değil....

murdogan

« Yanıtla #4 : Ağustos 28, 2012, 09:03:24 ÖS »
kardes buyuk olasilikla rulmanlarin degismesi gerekiyor amatisor ust bilyalarinin yaglanmasi gerekir diye dusunuyorum kocaelide olsaydin usta olarak tavsiye de bulunurdum fakat istanbulu bilmiyorum

dostum yarın bi ustadan randevu almıştım söylediklerini söyleyecem inşallah fazla masraf gerektirmez.zira zaten bir sürü para harcadım ama çözüm bulamadılar.cevabın için sağol...

murdogan

« Yanıtla #5 : Ağustos 28, 2012, 09:04:04 ÖS »
ümraniyedeyim istersen getir bir bakalım siteden diğer arkadaşlardan refarans alabilirsin yapabiliceğimiz yani karoserle alakalı birşey olmadıktan sonra gerisi önemli değil....

dostum ümraniyedeyim görüşebilsek ve halledebilsek süper olurdu ya..

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #6 : Ağustos 28, 2012, 09:20:48 ÖS »
Tarantino (Mehmet) ile görüşebilirsiniz.

Benim aracın bakımları ilede ilgilendi.Uzun yola çıktım geldim çok şükür bi sıkıntı yok .Alt takımları yaptırınca arabaya bindiğini anlıyosun resmen vakit geçirmeden sıkıntıları gidermek gerekir.Aracın yürüyeni çok önemli telefonlarını yazıyorum.Şuan bile arayıp bilgi alabilirsiniz.Kolay gelsin.

0535 2793533

0554 5364484
« Son Düzenleme: Ağustos 28, 2012, 11:52:44 ÖS Gönderen: tarantino »

berk-sinan

• sinAn
« Yanıtla #7 : Ağustos 29, 2012, 08:47:58 ÖÖ »
bencede amortisör rulmanları

murdogan

« Yanıtla #8 : Ağustos 29, 2012, 01:19:27 ÖS »
tarantino mehmet abi ile görüştüm sağolsun yönlendirdi.karper kaster ayarlarına bakıldı bi sorun çıkmadı cuma günü gidip son olarak sol üst rotili değiştiricem.ayrıca sol önden gelen sesle ilgili sabah gittiğim usta amortisörün kaput içindeki bağlantı vidalarını sıklaştırdı çok gevşemiş dedi.zaten o bölge çatlaktı ve alttan parça kaynatılıp boyanmıştı.şimdilik ses azaldı son olarak sol üst rotili değiştirince inşallah ses tamamen kesilir.zira bi sesi kesicez diye baya para harcadık :)

birde bu amortisör rulmanlarıyla alakalı bişey demediler ama cuma günü onu da bi göstereyim diyorum.

tarantino

• Co-Admin
« Yanıtla #9 : Ağustos 29, 2012, 09:48:15 ÖS »
o araçta amarsitör rulmanı yok ;)

murdogan

« Yanıtla #10 : Ağustos 31, 2012, 04:34:46 ÖS »
arkadaşlar aracın sorunun ne olduğuna çok şaşıracaksınız yılların ustası bile ilk defa gördüm böyle birşey dedi.

bu resimdeki parça amortisörle kulenin arasına koyularak arabanın ön kısmı yükseltilmiş.

kulelere kaynak yapılmış ve amortisör kulelerden geçemeyecek kadar daraltılmış.daralan yer balıksırtı eğe ile amortisörün başı geçecek kadar genişletildi.

ayrıca kaynak yapılan yere alttan da ince sac kaynatılmış.

ön ve arkadan gelen sesler için işçilik dahil 450 tl harcandı ön tamamen kesildi arkada bi değişiklik yok ama.

murdogan

« Yanıtla #11 : Ağustos 31, 2012, 04:45:53 ÖS »
bu arada tamirden önceki ve sonraki resimleride yüklüyorum.ikinci resim gibi olması gerekiyormuş.işlem yapıldığı biraz belli oluyor ama artık satarken bi şekilde anlatıcaz ne yapıldığını.

şu arabanın önü ile arkası yüksekliği aynı duruma geldi.bende arkası çok alçak diye arkayı yükseltmeyi düşünüyordum meğer önü yüksekmiş.

murdogan

« Yanıtla #12 : Aralık 06, 2012, 04:56:18 ÖS »
merhaba dostlar. sanırım ben bu ön takımdan bayağı çekeceğim.

yine benzer bir dertten müzdarip olduğum için yeni konu açmak yerine kendi konumu hortlatayım dedim :) 

konudan da anlaşılacağı üzere ön takım sorunlarını daha 31 ağustosta halletmiştim tam 450 tl karşılığında.arkadan gelen sesler halen devam etmekte fakat ön taraftan bu sefer daha değişik ses gelmeye başladı.

gariptir ki ses sadece arabayı ilk çalıştırdığımda 2-3 km boyunca geliyo.sonra araba ısındığındanmıdır yoksa ses yapan parçalar yerine oturduğundanmıdır nedir bilmiyorum ses kesiliyor.

sesi tarif edeyim.düşük hızda şehir içinde ilk yola çıktığımda sağ ön taraftan lokur lokur sanki bir boşluk varmış da araba bozuk bir yerden geçince doluyormuş gibi bir ses geliyor. sanayiye gidene kadar ses kesildi ve gösterdiğim usta aldı kullandı bozuk yollara girdi altına baktı kaputu açtı baktı ve bişey yok dedi :)

benim gibi ustanın yanına gidip de bişey yok lafını duyan çok kişi var mı bilmiyorum ama ben uyuz oluyorum :)

arkadan ise arka koltuğa yük bindirince gacır gucur bir ses geliyor.ıstavroz takozları değişti fakat kesilmedi.

sizce bu sorunların sebebi neden kaynaklanır yardımlarınızı bekliyorum.

murdogan

« Yanıtla #13 : Aralık 07, 2012, 07:11:50 ÖÖ »
birde arkaya yük bindiğinde gelen gacır gucur sesler neden olur sizce arkadaşlar.

vedatcavuslar11

« Yanıtla #14 : Aralık 07, 2012, 07:39:41 ÖÖ »
aynı sorun bendede var sabah çalıştırıyorum arabayı hafifi bi çukur engebeli yolda tıkır diye bi ses sağ önden araştıtmalarıma göre bu ya amortisör kulesinden geliyormuş yada Z rotilinden geliyormuş bide arkadan gelen gacurtu sesi bendede var onuda ustamla çözdük nasıl çözdük dersen arka salıncakların orda lastik fişekler var onları güzelce su tuttuk tazyikli sonra mazotladık ses kalmadı daha sonra o ses yine oluyor kesin çözüm değil fakat o fişeklerin herdaim değiştirmek gerek buda büyük maliyet bu hafta sonu ustama gidicem önden gelen sesle ilgili kesin sorunun buluruz istanbuldayım ustam 10 numaradır tavsiye edebilirim.bişey daha eklemek istiyorum senin arabadaki o gaz filtresi çok uzak gibi geldi biyerde okmuştum gaz filtresi miksere yakın olması gerektiği diye benimki gaz enjektörlerinin solunda miksere çok yakın kısımda bilgin olsun
« Son Düzenleme: Aralık 07, 2012, 07:42:56 ÖÖ Gönderen: vedatcavuslar11 »

cobra34

« Yanıtla #15 : Aralık 07, 2012, 10:05:45 ÖÖ »
birde arkaya yük bindiğinde gelen gacır gucur sesler neden olur sizce arkadaşlar.
travers takozlarına baktır,
ayrıca resimlerden gördüğüm kadarıyla lpg sistemin hiç hoş görünmüyor aradaki hortumu kısalttır çekişinde hissedilir bir fark görürsün

murdogan

« Yanıtla #16 : Aralık 08, 2012, 11:23:21 ÖS »
dostum arkadaki travers takozları daha 3 ay önce değişti.ama yük binince ses gelmeye devam ediyor malesef.

murdogan

« Yanıtla #17 : Aralık 08, 2012, 11:25:03 ÖS »
travers takozlarına baktır,
ayrıca resimlerden gördüğüm kadarıyla lpg sistemin hiç hoş görünmüyor aradaki hortumu kısalttır çekişinde hissedilir bir fark görürsün

aslına bakarsan güya işinin ehli herkesin memnun olduğu meşhur bir servis taktı lpg sistemini.istanbula gittiğimde sorarım tavsiyen için teşekkür ederim dostum sağol.

murdogan

« Yanıtla #18 : Aralık 08, 2012, 11:30:42 ÖS »
aynı sorun bendede var sabah çalıştırıyorum arabayı hafifi bi çukur engebeli yolda tıkır diye bi ses sağ önden araştıtmalarıma göre bu ya amortisör kulesinden geliyormuş yada Z rotilinden geliyormuş bide arkadan gelen gacurtu sesi bendede var onuda ustamla çözdük nasıl çözdük dersen arka salıncakların orda lastik fişekler var onları güzelce su tuttuk tazyikli sonra mazotladık ses kalmadı daha sonra o ses yine oluyor kesin çözüm değil fakat o fişeklerin herdaim değiştirmek gerek buda büyük maliyet bu hafta sonu ustama gidicem önden gelen sesle ilgili kesin sorunun buluruz istanbuldayım ustam 10 numaradır tavsiye edebilirim.bişey daha eklemek istiyorum senin arabadaki o gaz filtresi çok uzak gibi geldi biyerde okmuştum gaz filtresi miksere yakın olması gerektiği diye benimki gaz enjektörlerinin solunda miksere çok yakın kısımda bilgin olsun

dostum önden gelen ses birkaç km den sonra gelmiyor garip bir şekilde.benim üstte resimli anlattığım bir sorun vardı.o sorunu amortisör kulelerinin üstüne koyulan bir parçayı bulup çıkararak halletmiştik ve bayağı pahalıya malolmuştu.inşallah şu anki sorunda basit bir sorundur.yoksa ön takım böyle sürekli arıza vermeye başlayacaksa işimiz var demektir.
istanbulda olsaydım görüşür hallederdik çokda iyi olurdu fakat bursa inegldeyim.sömestr tatilinde ancak gelebilirim.burda bi usta buldum gösterdim ama bişey yok dedi.

birde bu gaz filtresi olayını diğer arkadaş da değinmiş acaba sorun teşkil edermi bu şekilde.

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #19 : Aralık 08, 2012, 11:50:26 ÖS »

dostum önden gelen ses birkaç km den sonra gelmiyor garip bir şekilde.benim üstte resimli anlattığım bir sorun vardı.o sorunu amortisör kulelerinin üstüne koyulan bir parçayı bulup çıkararak halletmiştik ve bayağı pahalıya malolmuştu.inşallah şu anki sorunda basit bir sorundur.yoksa ön takım böyle sürekli arıza vermeye başlayacaksa işimiz var demektir.
istanbulda olsaydım görüşür hallederdik çokda iyi olurdu fakat bursa inegldeyim.sömestr tatilinde ancak gelebilirim.burda bi usta buldum gösterdim ama bişey yok dedi.

birde bu gaz filtresi olayını diğer arkadaş da değinmiş acaba sorun teşkil edermi bu şekilde.

Lpg filtresi benim aracında sizinki gibi montajlıydı.Lpg bakımına gittiğimde hortumları keserek kısalltılar enjektörlerin yanına aldılar. Bu şekilde daha verimli olduğunu söylediler.Sizde bakım zamanı kısalttırıp yerini değiştirirler.

murdogan

« Yanıtla #20 : Aralık 08, 2012, 11:51:27 ÖS »
lpg yi takan servise mail attım lpg sistemi ile alakalı bakalım ne diyecekler.

cobra34

« Yanıtla #21 : Aralık 09, 2012, 08:28:07 ÖÖ »
dostum arkadaki travers takozları daha 3 ay önce değişti.ama yük binince ses gelmeye devam ediyor malesef.

Ozaman son çare yaylara baktır

hondacolik

• ホンダ患者
« Yanıtla #22 : Aralık 09, 2012, 02:50:20 ÖS »
geçmiş olsun güle güle kullan , lpg hortumları benimde dikkatimi çekti hemen regülatör çıkışına takılıp enjektörlere yakın olması mümkün ama usta neye hizmet etmiş anlamadım , elin yatkınsa kendin bile halledersin

murdogan

« Yanıtla #23 : Aralık 09, 2012, 05:26:42 ÖS »
geçmiş olsun güle güle kullan , lpg hortumları benimde dikkatimi çekti hemen regülatör çıkışına takılıp enjektörlere yakın olması mümkün ama usta neye hizmet etmiş anlamadım , elin yatkınsa kendin bile halledersin

aslında elim yatkın uğraşmayı severim ama daha kitin garantisi bitmedi.önce montajı yapan bayii bi cevap versin duruma göre değiştiririz gerekirse.

şimdi daha önemli sorunum ön takımdan gelen şu sesi çözmek sanırım.

Ertanx

« Yanıtla #24 : Aralık 09, 2012, 10:43:51 ÖS »
merhaba arkadaşlar.aracım 1.4 is otm. sedan 97 model civic.

aracın önünden ve arkasından sesler gelmeye başladı tarif etmeye çalışayım.

1. arkaya iki kişi otursa tümseklerden geçerken yada yaylanınca bir gıcırdama sesi ggeliyor ama arkada kimse yokken ses yok.

2. direksiyonu sağa ve sola tam tur çevirdiğimde kır kır kır diye ses geliyor.

3. en önemlisi ise sol ön taraftan araba duracak kadar frene bastığımda ,ilk hareket anında yada çok yavaş giderken direksiyonu çevirdiğimde ilk iki sesten çok daha başka bir ses geliyor.sanki birşey kasılıyormuş gibi.

bu şikayetlerle önce rot balanscıya gittim.sağ salıncak ön burcu, sol direksiyon körüğü ve sağ sol arka uzun salıncak yan takoz burçlarının değiştirmemi söyledi.90 tl parça fiyatı 100 tl işçilikle değiştirdim fakat seslerden hiçbiri gitmedi.

araba lifte kaldırılıp bakılırken sol ön amortisörün etrafındaki yaylara lastik çevrildikçe vurduğunu gördüm ama onunla ilgili bişey de değişmedi ve tüm sesler olduğu gibi devam ediyor.sizce neden olabilir arkadaşlar istanbuldayken bu sorunu halletmek istiyorum haftaya iznim bitiyor yardımlarınızı bekliyorum...

s.a arkadan gelen ses arka sag ve sol koltuk köşeliklerini sökün iki taraftada uzun sac parcaları var civatalı alt ve üst hepsini sıkın sorun cözülücektir saygılar...