Gönderen Konu: motorun içinden gelen sürtme sesi??  (Okunma sayısı 2654 defa)

tayfunyolcu

• Ziyaretçi
motorun içinden gelen sürtme sesi??
« : Mart 18, 2009, 08:16:48 ÖS »
arkadsalr 99 model honda civic 1.6 ies kullanıyorum dun gece arabayı durdurdugumda motorda bı surtme sesı geldı kaputu actım baktım motorun ıcınde sankı bişeyler birbirine surtuyomus gibi bi ses var nedeni ne olabılır?

şimdiden herkese tesekkurler

OrKo.st

Ynt: motorun içinden gelen sürtme sesi??
« Yanıtla #1 : Mart 18, 2009, 08:25:09 ÖS »
Benim aracta da o ses gelmeye basladi son bir yildir. Motoru durdurdugumda kirt kirt diye ses geliyor ve kesiliyor. Tahmin ediyorum ki motor yataklarinda bir eskimeye bagli bozulma var. Motor calisirken tam susmaya yakinkenki gibi sallanmadigi icin normal calismada sorun yok. Bir zaman daha dinle motoru, ses cok rahatsiz edici duzeye geldiginde servise gidebilirsin. Aracin std mi bilmiyorum ama filtre, egzos gibi modlar sesle beraber motorun calisirken meydana getirdigi titresimlerin frekans ve genliklerini de arttiriyor. Bu da burclarin ve yataklarin daha kisa surede bozulmasina sebep oluyor.

tayfunyolcu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mart 18, 2009, 08:27:48 ÖS »
sübap ayarlarından olabılır mı?

bıde bu yatakları felan kontrol ettırmem bana ne kadara maal olur?

OrKo.st

« Yanıtla #3 : Mart 19, 2009, 06:31:33 ÖÖ »
Supab ayarin bozuksa motor calisirken sikir sikir, metal metale carpiyor gibi ses olur. Motor yatak burclarini garajinda lifti olan ve otomobilden anlayan herhangi bir usta kontrol eder.