Gönderen Konu: Motor Yatak Vurması  (Okunma sayısı 1310 defa)

Onurdumann

Motor Yatak Vurması
« : Aralık 04, 2016, 12:05:45 ÖS »
Herkese selamlar arkadaşlar,
Bende honda accord 1997 model otomatik 2.0 motor modeli var
Arabam bi kaç seferdir sıkıştırınca kafayı yiyordu şanzuman lambası d4 yanıp sönmeye başlıyordu vites büyütüp küçültüyordu durduk yere sonra motor soğuyunca geçiyordu
Sürekli uzun yola gidip geliyorum
Velhasılı dün yine memleketten istanbula dönerken arabayla sollamaya çıktım gazı kökledim sora düzlüğe çıkınca motordan sesler gelmeye başladı ve yağ lambası yaktı kenara çekip baktığımda yedekmsu deposunda su kaynıyordu aynı olay daha önce başıma ford c max ile gelmişti ses aynı yatak vurma sesi gibi tak tak ediyo devirle artıyo ben de arabayı o şekilde yürütmek istemediğimden gebze bir tanıdığımın evinin önüne çektim bıraktım arabayı
Şimdi asıl sorun şu benim tahminim yatak vuruyor arabada alttan yataklar değişse düzelecek gibi ama krankı da eğmiş olmasından korkuyorum hararet yükselmedi ama müşür arıza yaptıysa ve conta yaktıysa bi de o girer işin içine ve bi de pistonlarda bi sıkıntı varsa vay halime..
Buralarda tanıdığım bi ustam yok memlekete göndersem parça için yine buraya gelicem ben istiyorum ki bi usta olsa kafa dengi açıp baksak yatakla kurtarabiliyosak kurtarsak değilse çıkma parça alsam ikitelliden öyle halletsek daha iyi olur çok bi param da yok bu işe ayıracak öğrenciyim zaten
Bostancı sanayi için çok pahalı diyolar oraya da götürmeye çekiniyorum
Bu araba ocağıma incir ağacını dikti bunlardan anlayan çok usta da yok
İstanbul içinde tanıdığınız bildiğin bi usta var mı
Herhangi bi öneriniz var mı?