Gönderen Konu: Motor Arka Krank Keçesi Değişimi  (Okunma sayısı 18117 defa)

FurkanSakka

• FurkanSAKKA
Motor Arka Krank Keçesi Değişimi
« : Aralık 24, 2013, 06:09:42 ÖÖ »
Merhaba Arkaraslar,

Bugun motoru incelerken birsey farkettim arkaya dogru yag sızıntısı war.Çok bariz belli değil ama ben arac konusunda asırı titizim. Ekspertiz yapan bir arkadasım war. Saolsun baktı.

Kanka arka krank keçesi değişecek yenisi takılacak dedi.Yağ sızdırıyor ordan dedi.

Şimdi bu işlemi yaparken sanırım sanzıman ı indirip keçeyi değiştirmemiz gerekiyor. Keçe ucuz ama işçilik çok tutar sanırım. Engin bilgilerinize dayanarak bir kaç sorum olacak.

1- Bu sekilde 1 hafta kadar kullansam hafta sonu yaptırsam sıkıntı olurmu ?

2- Bu işi adam gibi hakkını vererek yapacak İstanbul Avrupa Yakasında Yer Var mı ?

3- Yetkili serviste yaptırsam Honda CEM PLAZA Cevizlibağda sanırım Önerilirmi ? Yetkili servisin yapması daha iyi sonuc verir sanırım ?

4- Ortalama semsiye ne kadar acılır ? Fiyat Olarak Nedir ?

Cevaplarınız için şimdiden tesekkur ederim.  >kral

gecetilkisi

Ynt: Motor Arka Krank Keçesi Değişimi
« Yanıtla #1 : Aralık 24, 2013, 06:29:03 ÖÖ »
Yag seviyesini kontrol ederek istedigim kadar binersin.kirlilik yapar yaz olsa camlari acinca koku yapar.ben o sekil izne ciktim 5000 km kulandim birbucuk litre eksiltti.
sanziman sokulup volan dislisi cikartiliyor kece altinda.
kece 20 lira iscilik en fazla 100 ver istanbul icin.
servise gitme isini duzgun yapan bir ista bul halledilir.

FurkanSakka

• FurkanSAKKA
« Yanıtla #2 : Aralık 24, 2013, 07:17:07 ÖÖ »
Sanzımanı sökmek toplamak 200 lira yı buluyormus 300 e bile cıkabiliyormus :S Ayip resmen sömürüyorlar  <nohapy
« Son Düzenleme: Aralık 24, 2013, 07:17:19 ÖÖ Gönderen: FurkanSakka »

ozN

« Yanıtla #3 : Aralık 24, 2013, 08:07:28 ÖÖ »
sanzıman isciligide zor hondada :D

tarantino

• Co-Admin
« Yanıtla #4 : Aralık 24, 2013, 08:14:36 ÖÖ »
şanzumanı  illa avrupa yakasın damı yaptırman lazım

keçe belli birzaman sonra orası iyicene bozulup yağ bırakmaya başlıcak

en kısa zamanda değiştirmek yada değişene kadar binmemek iyidir

keçeyi alırkende cortego marka keçe kullanılması öngörülür

masraf ise şanzuman yağı,keçe,işçilik olarak

yağ 2x15=30

keçe=20(oda aksarayda var )

işçilik =100-120 arası tutar....
« Son Düzenleme: Aralık 24, 2013, 08:15:26 ÖÖ Gönderen: tarantino »

23korg23

« Yanıtla #5 : Aralık 24, 2013, 08:18:01 ÖÖ »
Cevizlibag starhonda da yaptirabilirsin. iscilikleri duzgundur ama tahminim 150 lira iscilik alirlar diye dusunuyorum.

FurkanSakka

• FurkanSAKKA
« Yanıtla #6 : Aralık 24, 2013, 10:02:12 ÖS »
Yarın servise bırakayım aracı da yapsınlar orada. Star honda ile görüşeyim fiyat alayım bir.  >=ok

psk.selman

« Yanıtla #7 : Nisan 28, 2016, 01:08:11 ÖS »
konunun üzerinden bir hayli zaman geçmiş ancak yeni konu açmak istemedim sıkıntım aynı.

Benim aracın ön krank keçesinden yağ kaçırıyor arkadaşlar. Keçe 15-30 lira arası birşey ama işçilik çok tutuyor deniliyor. Arka krank keçesinde olduğu gibi şanzımanın mı inmesi gerekiyor bu değişimi yaptırmak için. En az kaç lira veririm işçilik.

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #8 : Nisan 28, 2016, 07:55:10 ÖS »
tahminen 200 den aşağı işçilik yapmazlar.

gecetilkisi

« Yanıtla #9 : Nisan 28, 2016, 11:00:46 ÖS »
sanırsam on kraknta  sanzıman ınmıyor ama emın degılım

psk.selman

« Yanıtla #10 : Nisan 29, 2016, 08:32:09 ÖÖ »
Konusunda uzman parçacı bir arkadaşımdan orijinal parçayı istedim(35 lira) ve takılması konusunda bilgi istedim bana şu yanıtı verdi.

Parça kataloğundan gördüğüm kadarıyla bu keçenin takılacağı yerde takacak arkadaşın epey bir işi olacak, ön kapak sökülecek, zincir ve alt dişlisi sökülecek vs. en azından 100 lira hakkıdır ama oradaki arkadaşın el emeğine karışamam tabi ki.

psk.selman

« Yanıtla #11 : Mayıs 03, 2016, 09:20:09 ÖÖ »
Bir sorunu daha halletmenin(ucuza halloldu) mutluluğunu yaşıyorum. :)

Ön krank keçesini sabah gittim değiştirdi usta. İnşallah içerlerde değildir yoksa canımıza okur dedi. Değişimden kısaca bahsedeyim belki birilerinin işine yarar. Hatta malzemesi olan kendisi bile değiştirebilir.

Önce sağ taraftan aracı kaldırdı usta sonra "V" kayışını gerdirerek kasnaktan boşa aldı.Yağ Karterinin üstünde yer alan krankın bulunduğu kasnağı söktü ve keçe direk karşımıza çıktı. Çıkan keçe ömrünü tamamlamış şekli şemali değişmişti bu sebeple bayağı yağ damlatıyormuş. Sonra aracı geri topladı.

Parçayı orjinal olarak bir arkadaşım yolladı 35 lira, İşçilik olarak da usta 40 lira aldı. Artık hakkı mıdır değil midir bilemem ama 150-200 lirayı gözden çıkardığım için sesimi çıkarmadım. 1 saat uğraştı yinede.

Bu 10bin bakım yağ değişikliği bana bayağı pahalıya mal oldu ama inşallah sorun çözülmüştür zamanla görecez artık.

UYARI: DEĞİŞİM OLAN PARÇA ÖN KRANK KEÇESİDİR!!!

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #12 : Mayıs 03, 2016, 03:54:08 ÖS »
hadi geçmiş olsun,gayet iyi olmuş.Kazasız belasız.

gecetilkisi

« Yanıtla #13 : Mayıs 03, 2016, 07:54:16 ÖS »
ggecmiş olsun sanzıman tarafındakı degılmış sanısna

psk.selman

« Yanıtla #14 : Mayıs 04, 2016, 09:02:37 ÖÖ »
Teşekkür ederim arkadaşlar. Dediğiniz gibi ucuz atlattık

nisay

« Yanıtla #15 : Mayıs 05, 2016, 07:53:51 ÖÖ »
Servisinde minimum 300 lira işçilik ödersiniz. Şanzıman iniyor. Evet şanzıman sökülüyor ama endişelenmeyin, bir blok halinde sökülüp keçe değiştirildikten sonra aynı şekilde takılıyor. Şanzıman açılmıyor.

psk.selman

« Yanıtla #16 : Mayıs 05, 2016, 08:13:39 ÖÖ »
Servisinde minimum 300 lira işçilik ödersiniz. Şanzıman iniyor. Evet şanzıman sökülüyor ama endişelenmeyin, bir blok halinde sökülüp keçe değiştirildikten sonra aynı şekilde takılıyor. Şanzıman açılmıyor.

Sayın Nisay; Sanırım toyotaclubtr de de üyesiniz. Profil resminden öyle hatırlıyorum ama isminizi çıkaramadım.

Sizin bahsettiğiniz keçe arka krank keçesi için geçerliymiş sanırım. Benim ön krank keçesi değişimi yapıldı ve yapımı kolay bir işlemdi usta 40 lira işçilik aldı.

nisay

« Yanıtla #17 : Mayıs 16, 2016, 02:00:40 ÖS »
Sanzımanı sökmek toplamak 200 lira yı buluyormus 300 e bile cıkabiliyormus :S Ayip resmen sömürüyorlar  <nohapy

Şanzıman blok halinde sökülüp takılıyor. Şanzıman dağıtılmıyor.

nisay

« Yanıtla #18 : Mayıs 16, 2016, 02:01:26 ÖS »

Sayın Nisay; Sanırım toyotaclubtr de de üyesiniz. Profil resminden öyle hatırlıyorum ama isminizi çıkaramadım.

Sizin bahsettiğiniz keçe arka krank keçesi için geçerliymiş sanırım. Benim ön krank keçesi değişimi yapıldı ve yapımı kolay bir işlemdi usta 40 lira işçilik aldı.

Aynen öyle üstadım.