Gönderen Konu: LPG-FD6 Civic-Arıza Lambası  (Okunma sayısı 11509 defa)

thairos

LPG-FD6 Civic-Arıza Lambası
« : Temmuz 18, 2014, 01:30:09 ÖÖ »
Herkese merhabalar,
Mart ayında 41000 km'de almış olduğum 2011 zavoli lpg'li civic aracımla, daha yeni yeni otomatik vites,çift salıncak gibi teknolojilere alışıp aramızda bir bağ oluştururken, normalde aldığım shell istasyonunu bırakıp 2 peçete veriyor bir de fırçasız bedava yıkaması var diye değişik bir istasyondan(PO) lpg almamın ardından araç turuncu arıza lambası yakmaya başladı.
Daha sonra Konya'daki servise götürdüğümde arıza lambasının büyük ihtimalle lpg'den kaynaklandığını belirtip arıza tespit cihazını bağlamak için 100 tl isteyince forumdan takip edebildiğim kadarıyla tavsiye edilen özel servis olan Asil Honda'ya götürdüm.
Orada cihazı bağlayıp baktıklarında aracın "yüksek yakıt değeri" gibi bir hata verdiği söylenildi.Arıza kaydı silindi.Tekrar yanabileceği söylendi.Çözüm olarak da subap ayarının yapılması gerektiği belirtildi.araç 100 km sonra dedikleri gibi tekrar lamba yaktı.
-Araç şu an 47 bin km de.
-Araç sanki çok az gürültülü çalışıyor.
-Referans alabileceğim bir honda olmadığı için etrafımda ,bana göre çekişinde bir sorun yok,gidişi iyi.
-Çalıştırırken bir sıkıntılı yaşamıyorum.
-Kırmızı ışıklarda rolantide bir düzensizlik yok.

Bu noktada birkaç sorum olacak.

PO'dan aldığım yakıt nasıl bir bereketli çıktıysa ,450 km yi aşmamıza rağmen henüz bitmedi.Subap ayarından önce  , yakıt bittikten sonra yakıtı tekrar shell'den alıp aracı gözlemlemeli miyim?
Bayramda aracımla yaklaşık 1000 km şehirlerarası yol yapacağım.Subap ayarını yaptırdıktan sonra bir düzene girme süresi/km si var mıdır? Yaptırdıktan sonra direk yola çıksam bir sıkıntı yaşar mıyım?
Özel servis(subap ayarı için 100 tl istedi ) ile kendi servisinde(henüz fiyat almadım) yaptırmak arasında bir fark olur mu?
Konyalı arkadaşlar Asil Honda'yı subap ayarı işlemi için tavsiye eder mi?

Herkese iyi forumlar.

cagatay54

Ynt: LPG-FD6 Civic-Arıza Lambası
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2014, 06:56:56 ÖÖ »
sibp ayarını 40 bn de yapılması gerekir diye söylüyolar serviste  fakat servise gidince yarı ömründeki parçaya da aynı şeyi söylüyolar.40-45  bindeki aracınızda sibop ayarı daha gerekmez.sizin sorununuz lpg sistemi ile alakalı.zavolli atiker gibi markalarda arıza ışığı yakması genelde görülen bir sorun.ben brc taktırdım 3 yıldır bir kere arıza ışığı yakmadı.lpg servisine gidin orda düzgün ayarlarınızı yapsınlar sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.dediğim gibi ve sizinde yazıdğınız gibi siboplarla alakalı bir sıkıntı değil...

ayrıca aracınıza lpg bakımını yaptırıp arızayı giderildikten sonra katkılı otogaz kesinlikle almayın opet gibi mesela.çok çöabuk filtre tıkıyor.ben burda PO dan alıyorum her zaman dediğim gibi hem uzun km yaptım hem arıza ışığı da yakmadı kesnlikle.

thairos

« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2014, 10:18:56 ÖÖ »
sibp ayarını 40 bn de yapılması gerekir diye söylüyolar serviste  fakat servise gidince yarı ömründeki parçaya da aynı şeyi söylüyolar.40-45  bindeki aracınızda sibop ayarı daha gerekmez.sizin sorununuz lpg sistemi ile alakalı.zavolli atiker gibi markalarda arıza ışığı yakması genelde görülen bir sorun.ben brc taktırdım 3 yıldır bir kere arıza ışığı yakmadı.lpg servisine gidin orda düzgün ayarlarınızı yapsınlar sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.dediğim gibi ve sizinde yazıdğınız gibi siboplarla alakalı bir sıkıntı değil...

ayrıca aracınıza lpg bakımını yaptırıp arızayı giderildikten sonra katkılı otogaz kesinlikle almayın opet gibi mesela.çok çöabuk filtre tıkıyor.ben burda PO dan alıyorum her zaman dediğim gibi hem uzun km yaptım hem arıza ışığı da yakmadı kesnlikle.
Hocam teşekkür ederim tavsiye için.bugun gidip bir lpg ayarını yaptırmayı deneyip sonucu gözlemleyeyim.

thairos

« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2014, 01:20:36 ÖS »
Lpg ayarının gayet düzgün olduğu söylendi lpgcide.

Sıkıntı sanırım lpg ayarı kaynaklı değil.Sorular hakkında başka fikri olan var mıdır?

cagatay54

« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2014, 02:04:47 ÖS »
deponuzu bitirince shellden alın lpg yi düzelmesi gerekir
« Son Düzenleme: Temmuz 18, 2014, 02:07:09 ÖS Gönderen: cagatay54 »

yunus48

« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2014, 01:06:59 ÖS »
Merhaba üstadım lpd bitince biraz benzinde kullanın ışık sönmesi lazım, sonra shellden alıp tekrar yanacak mı deneyebilirsiniz. Bizim vteclerde motor kısımında sigorta panelinden sigortayı söküp biraz bekleyip takınca da arıza ışığı sönüyor.
« Son Düzenleme: Temmuz 23, 2014, 01:08:28 ÖS Gönderen: yunus48 »

thairos

« Yanıtla #6 : Temmuz 24, 2014, 12:31:05 ÖS »
Merhaba üstadım lpd bitince biraz benzinde kullanın ışık sönmesi lazım, sonra shellden alıp tekrar yanacak mı deneyebilirsiniz. Bizim vteclerde motor kısımında sigorta panelinden sigortayı söküp biraz bekleyip takınca da arıza ışığı sönüyor.
Merhabalar hocam

Lpg bittikten sonra aynen dediğiniz gibi benzinde bindim.sonrasında shell den aldım lpg yi. 100 km arıza lambası yakmadan gitti bu sabah yine arıza lambası yaktı.
Bir de benzinde bindikten sonra şunu farkettim.araç lpg de benzine göre baya gürültülü çalışıyor.

Bu sökülüp beklenmesi gereken sigorta kaç numaralı sigorta biliyor musunuz acaba?

yunus48

« Yanıtla #7 : Temmuz 24, 2014, 05:50:57 ÖS »
Üstadım kaç numaralı sigorta bilmiyorum ama üzerinde işaret olması lazım yarın fotolar mail atayım sana, bence oksijen sensörü olmamalı bir müddet benzinde kullan, sonra lpg aldığın yeri değiştir, benim araçta da brc var bazı firmalardan lpg alırsam ışık yanıyor lpg bitip başka yerden alınca sönüyor, lpg ışığı da genel ışıklarda kırmızıda beklerken ani kalkışta falan yakıyordu bunu dikkat ettim, şuan pamukkale otogaz kullanıyorum hiç arıza ışığı yakmadı bence her aldığınız firmanın çoğunda yakıyorsa benzinde yakmıyorsa kesin lpg ayarındadır iyi bir usta bulun derim.

goker38

« Yanıtla #8 : Temmuz 26, 2014, 06:26:15 ÖÖ »
kutup başının eksi ucunu cıkarığ fren pedalına basın sistemdeki enerji boşalacaktır fakat lpg kitiniz odb li mi düz sistem mi zengin yada fakir karışım algılıyor arac

gokhannnn_taz

• Gökhan
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2014, 04:28:58 ÖS »
kutup başının eksi ucunu cıkarığ fren pedalına basın sistemdeki enerji boşalacaktır fakat lpg kitiniz odb li mi düz sistem mi zengin yada fakir karışım algılıyor arac

Hocam mersinden bursaya geldim bayram icin.ve yolda bilindik farkli petrollerden lpg almak zorunda kaldim. Mudanyaya gelirken ariza lambasi yakti.katalogda emisyonla ilgili sikinti olabilecegini yazdi. Sizce ne yapmaliyim

goker38

« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2014, 10:43:41 ÖS »

Hocam mersinden bursaya geldim bayram icin.ve yolda bilindik farkli petrollerden lpg almak zorunda kaldim. Mudanyaya gelirken ariza lambasi yakti.katalogda emisyonla ilgili sikinti olabilecegini yazdi. Sizce ne yapmaliyim
Araca zararı olmaz shell veya opet tarzı yerlerden lpg alın yada belirli bir süre benzinde kullanın sönecektir.
« Son Düzenleme: Temmuz 29, 2014, 10:43:56 ÖS Gönderen: goker38 »

just4scream

« Yanıtla #11 : Temmuz 30, 2014, 09:14:50 ÖÖ »
Bence lpg kalibrasyonunda sıkıntı var başka bir lpg servisine gitmenizi tavsiye ederim.Büyük ihtimalle karışım hatası .Bende de bir kaç kere arıza lambası yandı şimdiye kadar.Her bilgisayara bağlandığımda zengin veya fakir çıktı.Düzgün bir kalibrasyonla halledilir

thairos

« Yanıtla #12 : Eylül 09, 2014, 02:15:50 ÖS »
Aynı sorunu yaşayan arkadaşları bilgilendirmek açısından Temmuz 24'deki cevabımdan sonra ;

En son ışığı yakıp söndürdükten sonra yaklaşık 1.500 km uzun yol yaptım.Sonrasında 300-400 km şehiriçi gittim.Bu süreçte, işin enteresan tarafı hiç bir şekilde tekrar yakmadı arıza lambasını.

Daha sonra 50.000 bakımına girdim. O bakımda nasıl olsa yapılacak bir ara diye 50.000 bakımının yanında subap ayarını yaptırdım.

bakımdan sonra yaklaşık 600 km'dir herhangi bir ışık yakmadı henüz.

cagatay54

« Yanıtla #13 : Eylül 09, 2014, 05:50:58 ÖS »
geçmiş olsun ama herzaman dediğimiz gibi OPET gibi yerlerden almayın KATKILI otogaz AL-MA-YIN.filtrelerinizi çabuk tıkayıp arıza ışığı yakar genelde.