Gönderen Konu: LPG ve Benzinde Aşırı Yüksek Yakıt Sarfiyatı  (Okunma sayısı 3112 defa)

mechquest

LPG ve Benzinde Aşırı Yüksek Yakıt Sarfiyatı
« : Haziran 09, 2017, 02:00:01 ÖS »
Merhabalar, forumu uzun süredir takip ediyorum ancak ilk kez kayıt olup sorunum hakkında danışmaya karar verdim arkadaşlar.

1 yıldır Euro Honda Accord 1,8 ls kullanıyorum. Otomatik vitesli. Aldığımdan beri ufak tefek sorunlarla ilglendim. A

mechquest

Ynt: LPG ve Benzinde Aşırı Yüksek Yakıt Sarfiyatı
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2017, 02:14:52 ÖS »
Konu açarken bir yanlışlık oldu düzeltemedim yorum olarak tekrar yazıyorum...

Merhabalar, forumu uzun süredir takip ediyorum ancak ilk kez kayıt olup sorunum hakkında danışmaya karar verdim arkadaşlar.

1 yıldır Euro Honda Accord 1,8 ls kullanıyorum. Otomatik vitesli. İlk aldığımda şanzıman yenileyecek şekilde fiyatta anlaştım Maslakta yeni şanzıman takdırdım. Arıza lambasını yakan lambda sensörünü ve tıkanmış olan katalizörü yeniledim. sonrasında ufak tefek sorunlarla ilglendim. Ancak şu an hiçbir sorun olmamasına rağmen genel olarak aracım ilk zamanlardan beri ort 16 lt / 100 km lpg yakmakta. Çok sık kullanmadığım için başlarda önemsemedim ara ara gaz ayarları vb denemeler oldu ama sorun çözülmedi. Son aylarda ise yakıt sarfiyatı nerdeyse 20lt / 100 km (lpg) civarında. Bir kez benzinle yaptığım denemede ise 100 km de 18 lt çıktı. Ustalar malesef bu konuda birşey yapamıyor ayrıca fazla da hondadan anlamayan kişiye emanet edemiyorum.

Aracımda su eksiltme, yağ eksiltme gibi bir problem de yok. İlk gaz esnasında biraz geç reaksiyon veriyor.

Yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

kymnnnn

« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2017, 04:32:22 ÖÖ »
Lpg'de 16-18-20 litre mi? Ovvv! pompa enjektör kontrolü yapıldı mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

mechquest

« Yanıtla #3 : Temmuz 25, 2017, 01:06:05 ÖS »
Lpg'de 16-18-20 litre mi? Ovvv! pompa enjektör kontrolü yapıldı mı?

Sanırım hayır ancak hangi parça o bilmiyorum açıklayabilir misiniz?

rednblu

« Yanıtla #4 : Ağustos 09, 2017, 01:51:15 ÖS »
Aynı sorun bende de var. 99 model Honda CRV . Hem benzinde hem gazda çok yakıyor. Şehir içinde klima ile 18-20 litre arası yakıyor. Sibop ayarı, buji değişimi, hava filtresi değişimi işe yaramadı. 1 sene once şanzıman dağıtmştı. Dişlileri değişmişti. Hikayemizin bu kısmı benziyor. Acaba sorun şanzımanda mı?

mechquest

« Yanıtla #5 : Eylül 10, 2017, 05:36:12 ÖS »
Aynı sorun bende de var. 99 model Honda CRV . Hem benzinde hem gazda çok yakıyor. Şehir içinde klima ile 18-20 litre arası yakıyor. Sibop ayarı, buji değişimi, hava filtresi değişimi işe yaramadı. 1 sene once şanzıman dağıtmştı. Dişlileri değişmişti. Hikayemizin bu kısmı benziyor. Acaba sorun şanzımanda mı?

olabilir konuyla ilgili başka bilen birine ulaştınız mı. tork konventörü falan belki sorunlu olabilir iki araçta da

jackal6961

• ambassador
« Yanıtla #6 : Eylül 10, 2017, 07:27:02 ÖS »
Maf sensörü geldi aklıma benim de. Hem benzinde hem de gazda fazla yakıyo ve lambda sensörü de değişmiş yeni

mechquest

« Yanıtla #7 : Eylül 10, 2017, 09:24:17 ÖS »
Maf sensörü geldi aklıma benim de. Hem benzinde hem de gazda fazla yakıyo ve lambda sensörü de değişmiş yeni

lambda 2. sensör değiştikten 1 yıl sonra tekrar arızalanmıştı şu an arızalı duruyor hala. erken bozulmuş olmasıyla bu sorunun ilgisi olabilir mi?

jackal6961

• ambassador
« Yanıtla #8 : Eylül 11, 2017, 07:11:21 ÖÖ »
Lambda sensörünün arızalanmasında dolayı sensör, voltaj üretemez ve bu sebeple ecu ya düşük sinyal gönderir yada gönderemz ve sistemin fakir karışımda çalıştığı izlenimini vererek yakıt tüketiminin artmasına neden olur. Ama 2 sensör var araçlarda katalitik konvertörden önce ve sonra. Onları spesifik olarak bilmiyorum hangisi tam olarak ne yapar ne işe yarar bir de neden arızalanır. Muhtemelen önceki neden arızalandıysa ondan arızalanmıştır. Çıkan eski sensörün üzerinde illa bişey vardır anlaşılcak. İnternette fotoları vardı arızalı sensörlerin