Gönderen Konu: Koku problemi  (Okunma sayısı 9318 defa)

559461

Koku problemi
« : Eylül 02, 2009, 02:23:15 ÖS »
Forumda okudum ki ,birçok kişide farklı problemler olmuş. Ben arabamı 2.el almıştım, detaylı iç temizlik yaptırdım.( 100TL verdim) ilk gün koku bana gelmedi,fakat 3-4 gün sonra yine bir koku var. Sizce polen filtresinden midir ?
polen filtresindense kendim nasıl temizleyebilirim? birisi bana anlatırsa çok sevinirim. mete

mehmets

Ynt: Koku problemi
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2009, 03:09:50 ÖS »
araç kaç model belirtirsen yardımcı olan arkadaşlar olabilir

559461

« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2009, 03:21:20 ÖS »
2007 civic sedan premium...

emrahcivic

« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2009, 04:03:28 ÖS »
Yanılmıyorsam serviste değiştirirken görmüştüm(2007 dream) , torpido gözünü açıp elini uzatmış ve basitçe çıkarmıştı,bi kontrol et istersen.

mali

« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2009, 04:16:53 ÖS »
ies de torpidonun altında sanırım 2007 de de aynıdır.

hondaski

« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2009, 04:22:20 ÖS »
toprpidoyu cikar, ic tarafta olacak sonra kontrol et kirlli-temiz.bence baska yerden olabilir mesela curumus cesed tasinmistir:)
saka biyana hayirli ve kazasiz binin.

559461

« Yanıtla #6 : Eylül 02, 2009, 07:24:45 ÖS »
toprpidoyu cikar, ic tarafta olacak sonra kontrol et kirlli-temiz.bence baska yerden olabilir mesela curumus cesed tasinmistir:)
saka biyana hayirli ve kazasiz binin.
:D :D teşekkür ederim ...
İşten çıkınca başka bir yıkamacıya götürdüm,abi koku yok.İstiyosan detaylı iç yapalım diyo,daha 6gün önce yaptırdım,işe yarar mı ki?

ovunisin

« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2009, 07:59:53 ÖS »
Marketlerde jel tipi kokular satııyor hem de 2.5-3 tl. Onlardan orta konsolda bardak tutucuların olduğu yere bir tane koydum. orta konsolun kapağını açıyorum mis gibi kokuyor. Ortalıkta durmadığı için gözde rahatsız etmiyor. Markası glade. Küçük ve kaba olmayan bir yapısı var ortalık bir yerde koysan gözü fazla rahatsız etmez. Koy bir tane araban mis gibi koksun.

559461

« Yanıtla #8 : Eylül 03, 2009, 10:16:51 ÖÖ »
Marketlerde jel tipi kokular satııyor hem de 2.5-3 tl. Onlardan orta konsolda bardak tutucuların olduğu yere bir tane koydum. orta konsolun kapağını açıyorum mis gibi kokuyor. Ortalıkta durmadığı için gözde rahatsız etmiyor. Markası glade. Küçük ve kaba olmayan bir yapısı var ortalık bir yerde koysan gözü fazla rahatsız etmez. Koy bir tane araban mis gibi koksun.
yuvarlak kavun kokulu olanlardan aldım, ama etki etmedi,sanki koku  karıştı gibi geliyo...
Paspaslardan olabilir mi acaba,halı ya ıslak konulunca olabiliyormuş.

ovunisin

« Yanıtla #9 : Eylül 03, 2009, 11:19:56 ÖÖ »
yuvarlak kavun kokulu olanlardan aldım, ama etki etmedi,sanki koku  karıştı gibi geliyo...
Paspaslardan olabilir mi acaba,halı ya ıslak konulunca olabiliyormuş.

Hocam halı paspasları yıkattıktan sonra iyice kurutmadan koyma kokunun sebebi bu. Kauçuk paspas çok sorun olmaz ama halı paspası ne kadar kurutsanda nemli kalıyo. O nemde arabanın içinde kötü bir koku yapıyor. Normalde klimadan gelen koku çok yoğun değildir. Olsa bile hava içerisinde olduğu için camları açınca gider. Bence önce paspasları kurutup arabayıda iyice havalandır. Aldığın kokuyu ondan sonra kullan. Aldığın koku nem kokusuyla karışınca daha çekilmez olabilir. Bende de halı paspas var ama hiç yıkatmam. Hep kuru fırçayla temizlerim. Arabayı alırken sarı paspaslardan koymuşlardı. Çok kolay ve çabuk kirleneceği için istemedim siyah paspaslardan koydurttum. Kirlenince kuru fırçayla fırçalıyorum yada hafif nemli bezle siliyorum.

teachers71

« Yanıtla #10 : Eylül 03, 2009, 11:41:13 ÖÖ »
o kokudan bendede var. bi arkadaşın hondasında da.. ben açacaktım konuyu önce davranmışsın.
öncelikle koku herzaman yok. klimayı açıkken kapattı isen havalandırmayı açınca o koku geliyor.yada klimayı açmadan direk havalandırmayı açıncada geliyor. polen filtresini değiştirdim.3-5 gün gelmedi. yine başladı.kafayı yicem.serviste klima açıkken aracı istop etme varacağın yere 2-3 dakika varken klimayı kapat. polen filrtesi nemli kalıyor. dediler. yaptım ama çözüm olmadı. resmen çürümüş kavun kokusu gibi bişi. ilginç olan 2004 model civictede birebir aynı koku var.

Ege3580

« Yanıtla #11 : Eylül 03, 2009, 01:48:58 ÖS »
polen filtresini  çıkar :) daha sonrada klima açıkken toz oluyor arabada diye konu açarsın :))

Şaka bi yana bende hiç olmuyor. Paspaslardan olabilir bencede.
« Son Düzenleme: Eylül 03, 2009, 01:49:52 ÖS Gönderen: Ege3580 »

fzthgosm

« Yanıtla #12 : Eylül 03, 2009, 02:04:29 ÖS »
sizin asıl sorununuz neden kaynaklanıyor bilmiyorum ama arabaya süt dökülmüşse o koku ne yaprsanız yapın geçmez.sizden önceki sahibi çocugun biberonu falan olabilir mi acaba?

onur1980

• onur1980
« Yanıtla #13 : Eylül 03, 2009, 02:17:22 ÖS »
bu marketlerdekı sprey koku gıderıcıler var bunlar acaba döşemedeki kokular ıcın etkılı olurmu kullanan varmı

559461

« Yanıtla #14 : Eylül 03, 2009, 02:25:21 ÖS »
sizin asıl sorununuz neden kaynaklanıyor bilmiyorum ama arabaya süt dökülmüşse o koku ne yaprsanız yapın geçmez.sizden önceki sahibi çocugun biberonu falan olabilir mi acaba?
valla 2 tane küçük çocuğu vardı... kıllandım şimdi , napmak lazım ? arabaya binesim gelmiyo valla...

fzthgosm

« Yanıtla #15 : Eylül 03, 2009, 09:39:05 ÖS »
valla 2 tane küçük çocuğu vardı... kıllandım şimdi , napmak lazım ? arabaya binesim gelmiyo valla...

eger süt kokusu ise çare bulan varsa söylesin çünkü  amcaoglunun arabasınada dökülmüştü.ne yaptık ettik içi dışı komple yıkattık(koltukları sökerek) bir şişe parfüm boşalttık ama yinede koku var.

teachers71

« Yanıtla #16 : Eylül 03, 2009, 09:46:53 ÖS »
bizdekinin süt olduğunu sanmıyorum.çünkü havalandırmayı açınca geliyor.açmazsam gelmiyor.

mali

« Yanıtla #17 : Eylül 03, 2009, 10:10:43 ÖS »
bu marketlerdekı sprey koku gıderıcıler var bunlar acaba döşemedeki kokular ıcın etkılı olurmu kullanan varmı

koku gidericiler işe yarıyor arabayı park etmeden önce içeri sıkıyorsun arabayı açtığın zaman çok hoş bir koku seni karşılayor :)

murat_ozbek

« Yanıtla #18 : Eylül 03, 2009, 11:34:17 ÖS »
arakdaşlar bir çok kokunun problemi polen filtresidir,polen filtresi temizlenmez çıkarılıp yenisinin takılması gereklidir,çok gerekmediği sürece araç içi hava dolaşımını kullanmayın sonuçta ter,ayak,kokusu devirdaym yaptıkça filtere siniyor.
eğer aracınızda polen filtresinden kaynaklandığını düşündüğünüz bir koku var ise,polen filtresini çıkartıp 1 gün süre ile boş kullanabilirsiniz böylece kokunun havalandırma sisteminden gelip gelmediği anlaşılır.
ayrıca ıslak paspas,ve aracın yağmurluk kısmında toplana ağaç yaprağı,toprak vs gibi maddeler nemli kaldığından dolayı koku yapabilir..

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Eylül 04, 2009, 12:47:12 ÖÖ »
serviste polen filitresini değiştiriken klima dezenfektasyonunuda yaptır, bir iki gün farklı bir koku oluyor, ama sonrasında hiç bir şey kalmıyor

559461

« Yanıtla #20 : Eylül 04, 2009, 08:42:20 ÖÖ »
dün akşam paspasları iyice fırçaladım ve 1 saate yakın havalandırdım. Bugün tekrar bakıcam , koku devam ediyorsa,detaylı temizlik için başka bir firmaya götürmeyi düşünüyorum...telefonda konuştum detaylı temizlik için 140 TL istiyor, düzelmicekse götürmek istemiyorum.

emrahcivic

« Yanıtla #21 : Eylül 04, 2009, 09:28:39 ÖÖ »
detaylı temizliğin kapsamı ne?yani nereleri temizliyorlar?

559461

« Yanıtla #22 : Eylül 04, 2009, 01:06:09 ÖS »
iç mekanının en detay noktaları, tavandan tabana ve bagaja kadar 49 noktası temizlenerek size hijyenik bir ortam sağlanır. Leke ve kirler, özel " Araç İç Temizleme " , " Leke Çözücü " , " Kir Temizleme " ürünleri ve profesyonel yöntemlerle temizlenir,Vinly ve deri yüzeyler " Deri Bakım Losyon " ile temizlenir ve bakımı sağlanır.
Detaylı döşeme, koltuk, tavan, taban, paspas, halı temizliği ve hijyen bakımı.
Araç içinin ve bagajın süpürülmesi
Deri koltukların hijyenik temizlenmesi ve bakımı
Bagaj temizlenmesi ve bakımı
Torpido, plastik ve lastik aksamların hijyenik temizliği ve korunması
Kapı panellerinin temizlenmesi ve bakımı
İç-Dış camların, aynaların temizlenmesi
Hava ızgaralarının temizlenmesi ve bakımı
49 noktada detaylı temizlik ve kontrol

emrahcivic

« Yanıtla #23 : Eylül 04, 2009, 03:34:50 ÖS »
Eywallah,değer bu paraya..

hondaski

« Yanıtla #24 : Eylül 04, 2009, 09:44:19 ÖS »
ya kardes baktimda paspaslarin kaucukmu yoksa hali turumu yazmamissin. eger hali turuyse kesinlikle kokunun sebebidir.ama acayip bisi dokulup kurumusturda. gecen benimkine salamura yaprak suyu dokulmustu, iki gunsaonra bindim ne igrencti o oyle. sonra cektim cesmenin basina bir guzel sildim ne kadar dokulen yer varsa. simdi guzel ayrica dokuntu varsa parfum falan cikarmaz