Arkadaşlar öncelikle merhaba
Aracım 2007 model 1.8 manuel civic hatchback. Kendisiyle yaklaşık 2 senedir birlikteyiz 180000 kmyi geçti ve bahsettiğim sorun adım adım büyür nitelikte. ilk satın aldığımız zamanlarda babamın 2009 model fd6 civicine kıyasla dikkatli dinlendiğinde fanı daha sesli çalışmaktaydı fakat şu anda dikkatli dinlenilmesine gerek kalmıyor

Aracı satın almamın ardından yaklaşık 4-5 ay kullandığımda hafif sesli çalışan bir klima haricinde bir problemim yoktu ancak eğitim sebebiyle 4 ay buralardan uzaklasmamın ardından dönüşümde klimayı açtığım anda gelen ses beni şaşırttı. Her açış ve kapanış anında tırrrr şeklinde yüksek bir ses geliyordu ön konsoldan. Eğerki fanı devamlı açık bırakırsanız kontağı her açış kapatışımda. Uzun süre kullanılmadığından pisliktendir vs zamanla atılır geçer dedim ama klimanın(aynı zamanda fanın zaten genelde fan kullanırım klima pek kullanmam fakat ses klimayla kullanımdada var birşey değişmiyor) ilk seviyede kullanımı sırasında bu ses devamlı gelmeye başladı adeta uzaktan gecen bı balıkcı takasının sesi gibi. O durumun ardından yaklaşık 1 hafta içinde tekrar yaklaşık 4 aylığına yurt dışına çıktım ve dönüşümde bu sesi fanın ilk 3 seviyesinde yaptığını gördüm. Fanı hızlandırdıkca gelen tıkırtı seside hızlanıyor ve 4.kademeye çıktığında o ses yerini hafif gürültülü çalışan bir fana bırakıyor. Bu sesli çalışma anlarında da fanın çalıştığını yani işlevini gördüğünü söylemeliyim lakin fd6 civic kadar yeterli değil. Birkaç araştırma yaptığımda torpidonun olduğu bölümün sökülmesi ve oradaki pervanenin yağlanması vs gıbı yorumlar var. Lakin bu durum sedan civicler için geçerli. 2007 sonrası hb civiclerde tüm konsolun sökülmesinden bahsedenler var. Bir özel servise gidip sordum fan motorundan klima komprosorunden vs olabıleceğı ama konsolun sökülüp bakılması gerektiğinden bahsettiler. Konsolun adeta parça pinçik edilmesine gönlüm razı olmadı. Soluğu burda aldım

Bu zamana kadar böyle bir sıkıntı yaşayan çözümü konusunda yardımcı olabilecek arkadaşların görüşlerini bekliyorum. En maliyetli olduğu hali düşünürsek kaça patlar? Aynı zamanda kendimde sök tak işini yapabilirim diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim.