Gönderen Konu: Klimadan gelen ses(2007 civic HB)  (Okunma sayısı 3084 defa)

gökhan806

Klimadan gelen ses(2007 civic HB)
« : Ekim 31, 2016, 12:06:11 ÖÖ »
Arkadaşlar öncelikle merhaba
Aracım 2007 model 1.8 manuel civic hatchback. Kendisiyle yaklaşık 2 senedir birlikteyiz 180000 kmyi geçti ve bahsettiğim sorun adım adım büyür nitelikte. ilk satın aldığımız zamanlarda babamın 2009 model fd6 civicine kıyasla  dikkatli dinlendiğinde fanı daha sesli çalışmaktaydı fakat şu anda dikkatli dinlenilmesine gerek kalmıyor :) Aracı satın almamın ardından yaklaşık 4-5 ay kullandığımda hafif sesli  çalışan bir klima haricinde bir problemim yoktu ancak eğitim sebebiyle 4 ay buralardan uzaklasmamın ardından dönüşümde klimayı açtığım anda gelen ses beni şaşırttı. Her açış ve kapanış anında tırrrr şeklinde yüksek bir ses geliyordu ön konsoldan. Eğerki fanı devamlı açık bırakırsanız kontağı her açış kapatışımda. Uzun süre kullanılmadığından pisliktendir vs zamanla atılır geçer dedim ama  klimanın(aynı zamanda fanın zaten genelde fan kullanırım klima pek kullanmam fakat ses klimayla kullanımdada var birşey değişmiyor) ilk seviyede kullanımı sırasında bu ses devamlı gelmeye başladı adeta uzaktan gecen bı balıkcı takasının sesi gibi. O durumun ardından yaklaşık 1 hafta içinde tekrar yaklaşık 4 aylığına yurt dışına çıktım ve dönüşümde bu sesi fanın ilk 3 seviyesinde yaptığını gördüm. Fanı hızlandırdıkca gelen tıkırtı seside hızlanıyor ve 4.kademeye çıktığında o ses yerini hafif gürültülü çalışan bir fana bırakıyor. Bu sesli çalışma anlarında da fanın çalıştığını yani işlevini gördüğünü söylemeliyim lakin fd6 civic kadar yeterli değil. Birkaç araştırma yaptığımda torpidonun olduğu bölümün sökülmesi ve oradaki pervanenin yağlanması vs gıbı yorumlar var. Lakin bu durum sedan civicler için geçerli. 2007 sonrası hb civiclerde tüm konsolun sökülmesinden bahsedenler var. Bir özel servise gidip sordum fan motorundan klima komprosorunden vs olabıleceğı ama konsolun sökülüp bakılması gerektiğinden bahsettiler. Konsolun adeta parça pinçik edilmesine gönlüm razı olmadı. Soluğu burda aldım  :vaww  Bu zamana kadar böyle bir sıkıntı yaşayan çözümü konusunda yardımcı olabilecek arkadaşların görüşlerini bekliyorum. En maliyetli olduğu hali düşünürsek kaça patlar? Aynı zamanda kendimde sök tak işini yapabilirim diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

vtec08

Ynt: Klimadan gelen ses(2007 civic HB)
« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2016, 09:12:30 ÖÖ »
Zor durum gercekten bence sadece klima tamirati yapan klima servisine gidip yardim isteyin.fan pervanesine yaprak dal gibi cisim girmis olabilir harici pervanenin bozulacagini tahmin etmiyorum.Kendiniz sokmeye calismayin cunku bizim araclarin torpido aksami oldukça karmasik.

gökhan806

« Yanıtla #2 : Ekim 31, 2016, 06:02:01 ÖS »
Arac sizinde bildiginiz gibi cok yaygin olmadigindan(sedan civicle bir kac sey disinda alakasi yok) yalnizca klimadan anlayan bir yere yonelmek dogru olmaz kanisindayim. USB ve Aux baglantilari icin bu kasanin zamaninda Type R kasasinin elektrik aksamlari konusunda(hava filtresine yer acmak adina akunun bagaja alinmasi ve turbo basinc gostergelerinin dashboarda eklenmesi) bilgi sahibi olan bir yere yaptirmistim islemi. Cikarma islemi yinede cok zor oldu, toplamanin ardindanda yaklasik 1 ay boyunca haftanin 2-3 gunu trim seslerinden kutulmak adina elimde silikon spreyle gezmisimdir :gulegule

vtec08

« Yanıtla #3 : Ekim 31, 2016, 06:08:53 ÖS »
o zaman yetkili servisten yardım almak en mantıklısı gözüküyor.

vtec08

« Yanıtla #4 : Ekim 31, 2016, 06:10:19 ÖS »
önceden turbo typer rınız mı vardı bu arada ?

gökhan806

« Yanıtla #5 : Kasım 06, 2016, 01:43:39 ÖÖ »
Sanırım dediğiniz gibi olacak. Hayır yalnızca gittiğim yer hakkında bilgi sahibiydim.