Gönderen Konu: kesik kesik çekiş düşüklüğü.  (Okunma sayısı 4496 defa)

gecetilkisi

kesik kesik çekiş düşüklüğü.
« : Mart 23, 2016, 06:39:25 ÖS »
aracımda   çekiş düşüklüğü yaşıyorum. gaz yememe gibi. ancak bi an kurtuluyor ve hızlanıyor sonra  tekrardan yine çekmiyor. Bujileri gösterdim iyi dediler. 6 ay önceki maher marka buji kablolarından olabilir eddiler NGK marka  buji kablosu aldım. ancak hala  çekiş düşüklüğü yaşıyorum. Bobin ve modülden  sanmıyorum. aklıma gelenler  map sensörü  oksijen sensörü  olabilir birde  akü kutup başını söküp beynin resetlenmesi  geliyo aklıma.
    sizlerin önerilerini bekliyorum tesekürler

Ruski

Ynt: kesik kesik çekiş düşüklüğü.
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2016, 09:01:37 ÖS »
arıza ışığı yakmıyor sanırım,yakıt durumu nedir?fazla yakıyo mu?

gecetilkisi

« Yanıtla #2 : Mart 24, 2016, 05:38:12 ÖÖ »
yakıt fazla ısık yanmıyor.

nisay

« Yanıtla #3 : Mart 24, 2016, 08:05:59 ÖÖ »
İlk aklıma bujiler geldi. Lpg enjektörü de olabilir. Benzinde de yapıyor mu ?

Ruski

« Yanıtla #4 : Mart 24, 2016, 01:53:27 ÖS »
sıkıntınız LPG olabilir yakıt sistemi,oksijen sensörü yakıtı artırabilir ancak çekiş düşüklüğüne sebep olabilirmi bilmiyorum.
rölantiniz ne durumda?

23korg23

Ynt:
« Yanıtla #5 : Mart 24, 2016, 05:49:52 ÖS »
Benzinde yapiyor mu? Aracta kat var mi?

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Goldplayer64

« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2016, 11:09:57 ÖS »
Dostum kusura bakma yeni katıldım forma.Oncelikle aracın fd6 kasaysa bu sorunla boğuşma.Uzun Zaman uğraştım bu sorunla;arac belli devirler arasında ivlenmesi çok iyi belli devir arasında aniden birşey tutuyor hissi veriyordu.Buji,buji kablosu,filtreleri,bobinleri bakılmadık yeri kalmadı.En son sorunu kendim çözdüm.Aslinda bu bir sorun değil.Ozellikle klima açıkken bu sorunu yapar.Cunku bizim araçlarda klima devamlı devrede olmaz.O anki hızlanmaya veya arac içindeki sıcaklık derecesine göre klima motoru devreye girer çıkar ve bu sona sorun mus gibi yansır.Yani klima açıkken senin her gaza bastığında klima motoru saniyeler içinde açılır kapanır.Bosu bosuna para harcama.iyi günler.

nisay

« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2016, 07:47:20 ÖÖ »
aracımda   çekiş düşüklüğü yaşıyorum. gaz yememe gibi. ancak bi an kurtuluyor ve hızlanıyor sonra  tekrardan yine çekmiyor. Bujileri gösterdim iyi dediler. 6 ay önceki maher marka buji kablolarından olabilir eddiler NGK marka  buji kablosu aldım. ancak hala  çekiş düşüklüğü yaşıyorum. Bobin ve modülden  sanmıyorum. aklıma gelenler  map sensörü  oksijen sensörü  olabilir birde  akü kutup başını söküp beynin resetlenmesi  geliyo aklıma.
    sizlerin önerilerini bekliyorum tesekürler

Cümlelerinizi ilk okuduğumda bujişmiş gibi geldi. Benzer sorun yaşayan birisi bujin tırnak aralığını ayarlatarak sorunundan kurtulmuştu. Bu konu üzerinde yoğunlaşın derim.

Eğer bobin arızalıysa araba rölantide düzensiz çalışır, deyim yerindeyse patır patır eder.

gecetilkisi

« Yanıtla #8 : Haziran 02, 2016, 07:45:37 ÖS »
tps sensoru ve kalibrasyonundanmış çinden aldım   olmadı ıyıkı  ıkı tane sıparıs eetmısım bırısı bozuk dıye ssatıcı yenısını  yolladı.  sımdıkı yıne ıyı fakat orjınalı olsa  tam duzen tutacak  ssu an  oyle hısseedılır bır sıkıntı yok.   iesled kalibrassyon yok diyeenlere sakın ınanmayın onların cıhazlarında bu ozellık yokdur.