Gönderen Konu: kaza,pert,kasko değeri hakkında  (Okunma sayısı 9282 defa)

civicci35

kaza,pert,kasko değeri hakkında
« : Temmuz 10, 2011, 03:39:28 ÖS »
selam kazave pert durumu ile ilgili sorunumuz var sitede araştırdım net cevaplar bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.iki gün önce arkadaşım 2006 model jetta marka aracı ile kaza geçirdi.aracını yetkili servise çekmişler ve serviste araç perte ayrılır diye yorumlar yapılmış.yaklaşık olarak 15.bin tl gibi masrafı var denmiş.öğrenmek istediğim:
1)aracın 26.000tl kasko değeri var bu değerin ne kadarını alabilir?
2)aracın perte çıkması durumunda araç sahibinin pert olmamasını istemesi yani yaptırılıp tekrar kullanmaya devam etmesi ve aracın siciline pert kaydı işlenmemesi mümkünmüdür?

bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
saygılar.

kayaci26

Ynt: kaza,pert,kasko değeri hakkında
« Yanıtla #1 : Temmuz 10, 2011, 04:41:52 ÖS »
sigortacı ya da expertiz falan değilim...

ama sorularına bilgim kadar cevap vereyim...

1.kasko bedeli kadarını alır, 2006 model yaneee 10 yaş altı araç olduğu için bire bir parasını alır...
NOT :  jetta nın tipinden bahsetmemişsin... kasko bedeli TSRŞB nin ilan ettiği listeden kaskolandı ise sıkıntı yok... ya da LPG veya müzik tesisatı vb sonradan EK lenen ve kasko poliçesinde blirtilerek ayrıca primi ödenen ilavelerin bedelini de yine ayrıca tahsişl edecektir...

2. perte çıkarmayacak ve pert kaydı işletmeyecek ise aracı özel servise çekecek, oradan tekrar expertiz isteyecek, sigorta şirketinin expertizi gelecek, hasar ve tutar olayını özel servis rakamları, muadil yedek parça ve mümkünse düzeltme vs durumları ile 15.000 çıkan masraf 10.000 TL ye falan inecek... sigorta bu 10.000 TL yi ödemeyi kabul ederse yaptıracak aracı binecek... veee 10.000 civarı nasrafla toplandığı için pert vs kaydı olmayacak, kazalı, toplanmış imajı olacak...

Ama bana sorarsanız . . . O araca kasko 26.000 TL ödüyor ise . . . verin gitsin . . . 26.000 TL ye bire bir aynısını alamazsınız belki . . . 1 - 2 b,n TL daha sıkmak lazım ama . . .1 ay araç servislerde kalacak, toplanacak , üç beş parça değişen komple boya falan ederi 20 - 22 bin TL olacak . . . Bulunmaz hint kumaşı değil ki . . .

GEÇMİŞ OLSUN . . .

civicci35

« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2011, 12:30:26 ÖS »
sigortacı ya da expertiz falan değilim...

ama sorularına bilgim kadar cevap vereyim...

1.kasko bedeli kadarını alır, 2006 model yaneee 10 yaş altı araç olduğu için bire bir parasını alır...
NOT :  jetta nın tipinden bahsetmemişsin... kasko bedeli TSRŞB nin ilan ettiği listeden kaskolandı ise sıkıntı yok... ya da LPG veya müzik tesisatı vb sonradan EK lenen ve kasko poliçesinde blirtilerek ayrıca primi ödenen ilavelerin bedelini de yine ayrıca tahsişl edecektir...

2. perte çıkarmayacak ve pert kaydı işletmeyecek ise aracı özel servise çekecek, oradan tekrar expertiz isteyecek, sigorta şirketinin expertizi gelecek, hasar ve tutar olayını özel servis rakamları, muadil yedek parça ve mümkünse düzeltme vs durumları ile 15.000 çıkan masraf 10.000 TL ye falan inecek... sigorta bu 10.000 TL yi ödemeyi kabul ederse yaptıracak aracı binecek... veee 10.000 civarı nasrafla toplandığı için pert vs kaydı olmayacak, kazalı, toplanmış imajı olacak...

Ama bana sorarsanız . . . O araca kasko 26.000 TL ödüyor ise . . . verin gitsin . . . 26.000 TL ye bire bir aynısını alamazsınız belki . . . 1 - 2 b,n TL daha sıkmak lazım ama . . .1 ay araç servislerde kalacak, toplanacak , üç beş parça değişen komple boya falan ederi 20 - 22 bin TL olacak . . . Bulunmaz hint kumaşı değil ki . . .

GEÇMİŞ OLSUN . . .
cevap için teşekkürler.dönmem biraz zaman aldı:))arkadaşla konuştum kazalı aracı yaptırsanda içine sinmez dedim aracı petreçıkardılar 26.000tl kasko değerinide alacakmış sigorta şirketi aracı satmak çin zaman istemiş sattıktan aosnra para hesabıa geçecek dedi.yaklaşık 1 ay gibi sürermiş.artık o paralara başka bişey bakacak...

Antoni54

« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2011, 03:33:24 ÖÖ »
Arkadaş MantıkLı oLanı Yapmış Hasar ßüyükse Değişen Boya Vs oldumu zaten Değeri Düşücek Parasını aLıp yoLuna ßakması MantıkLı..

civicci35

« Yanıtla #4 : Temmuz 16, 2011, 12:55:56 ÖS »
Arkadaş MantıkLı oLanı Yapmış Hasar ßüyükse Değişen Boya Vs oldumu zaten Değeri Düşücek Parasını aLıp yoLuna ßakması MantıkLı..
evet parasına bakıyor ama aslında hasar çokta büyük değil servis ve kasko şirketlerinin oyunu gibime geliyor.şişrmwe fiyatlar veerilip insanın içine kurt düşürüyorlar.araç karşıdan hatalı sollama yapan aractan kaçarken kaldırma çıkıp direğe vuruyor.hız 50km.civarında görünüşte ön tampon kaput ızgara farlar gidik şaselerde motorda sorun yok iki aırbağ patlak 15600tl masraf çıkartıyorlar.anlamak mümkün değil.

Antoni54

« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2011, 03:42:38 ÖÖ »
evet parasına bakıyor ama aslında hasar çokta büyük değil servis ve kasko şirketlerinin oyunu gibime geliyor.şişrmwe fiyatlar veerilip insanın içine kurt düşürüyorlar.araç karşıdan hatalı sollama yapan aractan kaçarken kaldırma çıkıp direğe vuruyor.hız 50km.civarında görünüşte ön tampon kaput ızgara farlar gidik şaselerde motorda sorun yok iki aırbağ patlak 15600tl masraf çıkartıyorlar.anlamak mümkün değil.

Volkwagende Hava Yastıkları Değişeği Zaman Torpido Komple Değişiyor Ve Tek Boş Torpidosu 4500 tL Civarında Birde Buna Montaj Ve Hava Yastığı İçine Girince Tabi Fiyat Şişiyor Normaldir Bende BORA Vardı Aynı Şekilde Oldu Arabayı Verdik Perte Hava Yastığı açtığı İçin Fiyat Çok Çıktı Bizde İstemedik Sattık Kaskoya Gitti..

gangur

« Yanıtla #6 : Temmuz 20, 2011, 04:39:32 ÖS »
selamlar,
şubat ayında 2002 civicle kaza yaptık , arabayı yetkili servise çektirdik , 2 hafta sonra arabanın kasko değerinin biraz altı olan 21500 tl hesaba yattı , benim duyduklarıma göre işinize gelmeyen teklifleri kabul etmemeniz yönünde yani işi pazarlıkla halletmek istiyorlar. Neyse 2 ay sonra beni başka bir vatandaş aradı , arabanızı aldık , sağ taraf boyalı ama bizim boya takıntımız yok felan dediler , benden yedek anahtar , yedek lastik ve radyo kodunu istediler, ben de hepsini servise verdiğimi söledim , arabanın perte çıktığını söyledim ama bizim için önemli değil dediler , yani sigorta şirketi de arabayı satmış ,  o arabayı düzeltmişler ve tekrar trafiğe çıkacak... 

mayfe

« Yanıtla #7 : Ekim 25, 2015, 05:31:32 ÖS »
2012 elegance ov aracımla sol önden kaza yaptım 30.000 tl masraf cikti piyasa degeri 55.000 - 60.000  arası sizce pert olur mu ???

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2015, 12:03:27 ÖS »
çok geçmiş olsun,masraf güncel kasko bedelinin katılımını geçince perte ayrılabiliyor sanırım.hava yastıkları açtı mı?

mayfe

« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2015, 05:32:08 ÖS »
çok geçmiş olsun,masraf güncel kasko bedelinin katılımını geçince perte ayrılabiliyor sanırım.hava yastıkları açtı mı?

hava yastıkları açılmadı aracın sol çamurluk kaput ön tampon iki farı değişecek motor kısmında pek bi darbe yok ama ne değişir o anki darbeden dolayı arızalanan parçalar olmuşsa onlar değişecek şasede sorun yok dediler bakıldığında çok bi masraf yok gibiydi ama yarı fiyatı arıza bedeli çıkardı servis. bu hafta sonuçlanacak büyük ihtimal pert olmazsa sadece satışta canımız yanar yoksa aracımda güvenlik açısından bi sıkıntı oluşmadı. bu hafta belli olacak umarım hakkımızda hayırlısı olur.

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #10 : Ekim 26, 2015, 06:59:46 ÖS »

hava yastıkları açılmadı aracın sol çamurluk kaput ön tampon iki farı değişecek motor kısmında pek bi darbe yok ama ne değişir o anki darbeden dolayı arızalanan parçalar olmuşsa onlar değişecek şasede sorun yok dediler bakıldığında çok bi masraf yok gibiydi ama yarı fiyatı arıza bedeli çıkardı servis. bu hafta sonuçlanacak büyük ihtimal pert olmazsa sadece satışta canımız yanar yoksa aracımda güvenlik açısından bi sıkıntı oluşmadı. bu hafta belli olacak umarım hakkımızda hayırlısı olur.

Geçmiş olsun ustad. servis belirttiğiniz rakamlarda masraf çıkarıyor ise perte çıkarın eğer aracınızı onarım isterseniz bütün rakam tramer kayıtlarına gececektir. Satış zor olur bide bizim insanımıza anlatamazsınız orda servisin rakamı şişirmeside söz konusu oluyor. Bana soracak olursanız sigorta şirketine ben bu araca binmek istemiyorum perte çıkarın güncel piyasa değerini sigortadan alın derim.

mayfe

« Yanıtla #11 : Ekim 27, 2015, 01:22:36 ÖÖ »

Geçmiş olsun ustad. servis belirttiğiniz rakamlarda masraf çıkarıyor ise perte çıkarın eğer aracınızı onarım isterseniz bütün rakam tramer kayıtlarına gececektir. Satış zor olur bide bizim insanımıza anlatamazsınız orda servisin rakamı şişirmeside söz konusu oluyor. Bana soracak olursanız sigorta şirketine ben bu araca binmek istemiyorum perte çıkarın güncel piyasa değerini sigortadan alın derim.
[/quote

kasko sirketi bize soruyor mu ya da bizim o sekilde bir istekte bulunma hakkimiz var mi ?

mayfe

« Yanıtla #12 : Ekim 27, 2015, 08:37:31 ÖÖ »
kasko sirketi onarim karari almis. sonraki kasko policelerinde bu durum bana sıkıntı olusturur mu

mayfe

« Yanıtla #13 : Ekim 27, 2015, 02:19:06 ÖS »
kasko sirketi onarim karari almis. sonraki kasko policelerinde bu durum bana sıkıntı olusturur mu
kaskoyu aradim pert olsun diye teklif sunun diyor simdide ne demek bu ? anlam veren var mi ??

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #14 : Ekim 28, 2015, 01:11:17 ÖS »
kaskoyu aradim pert olsun diye teklif sunun diyor simdide ne demek bu ? anlam veren var mi ??

Hocam perte çıkma sebebinide belirtir şekilde ( araçda güvenlik açığı oluşması, psikolojik sebepler vs )  talep yazın sigorta şirketine mail atın demek istiyorlar. Perte çıkarma sürecide size ödeyecekleri rakamı sunacaklar. Her zaman piyasa bedelinin altında rakam vermeye kalkarlar. Bu konulara hakim gibi net konuşun haklarınızı bilir şekilde piyasa bedelini ödemelerinde ısrarcı olun. Gerekirse sizi hazine müşteşarlığına şikayet ederim gibi vs şeklinde hakkınızı arayın. Tabi kesinlikle aracın perte çıkmasını istiyorsanız bu adımları uygulayın.

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #15 : Ekim 28, 2015, 01:14:09 ÖS »

Tabiki yansıyacaktır. Kasko priminiz hasarsızlığınız bir süredir devam ediyor ise hasar korumanızda var ise prim aynı kalır lakin  sigortanın servise aracınızı onarım için ödediği ücret tramer kayıtlarına geçecektir.

mayfe

« Yanıtla #16 : Kasım 03, 2015, 11:41:02 ÖÖ »
hava yastıklarının açılmadığı yönünde bilir kişi tespiti yaptırmalı mıyım ?

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #17 : Kasım 03, 2015, 07:26:15 ÖS »

Bir resim koyabilirseniz kaza ile ilişkin size fikir verebilirim

gurkankdr

• Gürkan Küçük
« Yanıtla #18 : Kasım 04, 2015, 11:56:46 ÖÖ »
Eğerki araç perte ayrılır ise, aracınızı almak isteyin. size ödeyecekleri rakamdan düşürecekler aracı yapılmadan pert şekilde size verirler. o halde çok kolay alıcı bulabilirsiniz, kilo ile demirciye satsanız onların biçtiği bedele yaklaşır. öyle komik bi rakamdan satıyorlar arabaları. size o fiyattan aşağıda satarlar aracı, aracın sahibi olduğunuz için işte komisyon vermemek için. araç onlarda kaldığı zaman belirli bir komisyon karşılığında sattırıyorlar aracı. Demem oki pert aracı onlara bırakmayın, parçacılara güzel rakamlara satabilirsiniz. umarım perte ayırırlar aracı.

mayfe

« Yanıtla #19 : Ocak 26, 2016, 08:02:56 ÖS »

cevap için biraz geç oldu ama söyleyeyim aracı perte ayırmadılar. 26 000 tl masraf çıktı ve kasko tamir etmeyi daha karlı gördü. bilir kişi raporu istedik orda da hava yastıklarında arıza yoktur denild araçta yüzeysel hasarlar olduğu şasede motorda hiç bi sıkıntı olmadığı sadece parçaların yüksek fiyatlı oluşu hasar değerini arttırdığından bahsedildi.
aracın fotosunu buraya nasıl atabilirim resim ekleme yok  sanırım

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #20 : Ocak 27, 2016, 08:41:03 ÖÖ »

cevap için biraz geç oldu ama söyleyeyim aracı perte ayırmadılar. 26 000 tl masraf çıktı ve kasko tamir etmeyi daha karlı gördü. bilir kişi raporu istedik orda da hava yastıklarında arıza yoktur denild araçta yüzeysel hasarlar olduğu şasede motorda hiç bi sıkıntı olmadığı sadece parçaların yüksek fiyatlı oluşu hasar değerini arttırdığından bahsedildi.
aracın fotosunu buraya nasıl atabilirim resim ekleme yok  sanırım

Hayırlısı olsun onarım rakamı çok yüksek normalde pert seviyesinde tramer kayıtlarına bu hasar geçecektir. Geçmiş olsun tekrardan.

mayfe

« Yanıtla #21 : Ocak 06, 2017, 12:36:34 ÖS »
kasko kendini en az zararla çıkarmaya uğraştığından tüketicinin hali pekte alakadar etmiyor kendilerini.
aracın o anki değeriyle satış bedelinin peşine düşmüyor. yoksa çok rahat perte ayırabilirdi.
« Son Düzenleme: Ocak 06, 2017, 12:39:37 ÖS Gönderen: mayfe »