Gönderen Konu: ilk calistirmada su sesi  (Okunma sayısı 8944 defa)

gentleboy33

ilk calistirmada su sesi
« : Eylül 19, 2013, 10:21:04 ÖS »
Merhabalar herkese. 2011 fd6 civic aracim var. Genelde ilk calistirmada su sesi geliyor sanki on gogus tarafindan. Akvaryum sesi gibi. Calistiktan sonra kesiyor. Sizce neden olabilir? Simdiden ilginize tesekkurler.

tnrdnzekr

• TNR
Ynt: ilk calistirmada su sesi
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2013, 09:50:05 ÖÖ »
takip

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2013, 10:49:37 ÖÖ »
sistemde hava olabilir,takip.

gentleboy33

« Yanıtla #3 : Eylül 20, 2013, 11:43:16 ÖÖ »
Sabah tamirciye götürdüm radyatörün havasını aldılar su takviyesi yapıldı. Sonuca bakacağım sabah motor soğukken. Soğuk durumda ilk çalıştırmada geliyor. Sonrasında her marşta yapmıyor. İlginize teşekkürler..

tnrdnzekr

• TNR
« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2013, 11:43:44 ÖÖ »
kesin yaz ama bak merak ettim bende :))

Eren53

« Yanıtla #5 : Eylül 20, 2013, 04:41:06 ÖS »
sistemde hava vardır

havası alındımı bişeyi kalmaz

By_emre

« Yanıtla #6 : Eylül 20, 2013, 06:41:14 ÖS »
Lpg'yi taktırdığım zaman bu ses bendede gelmişti su ekledim biraz sonra gitti

gentleboy33

« Yanıtla #7 : Eylül 22, 2013, 07:40:17 ÖÖ »
Radyator kapagini acti usta su seviyesi yuksekti zaten tika basa doldurdu, kapagi kapatti. 1 kez daha calistirdik calisir 1 dk falan bekledik. Stop edip kapagi dikkatlice gevsetti ve biriken havayi tahliye etti. Sonrasinda yine su takviyesi yapildi 500 ml falan aldi. Sonuc soguk calistirmada o sesten eser kalmadi. Sorunu yasayan olursa cozumu bu arkadaslar ilginize ve cvp veren ark.lara tekrar tskler .

kacaman

« Yanıtla #8 : Eylül 22, 2013, 08:15:07 ÖÖ »
lpg bağlantı hortum kelepçelerini kontrol ettirin, kaçak olabilir, sistemde hava vardır ses yapması önemli değil, önemli olan su eksiğinden dolayı hararet yaparsanız kötü, işin kötü tarafı bizim araçlardaki fan radyatör üzerindeki müşürden devreye girip çıkıyor, eğer sistemde belli bir seviyenin altına inerse su miktarı, müşür algılamadığından fan açmıyor aracımız, kısacası sıkıntı, tüm sistemi gözden geçirtin, bizim araçlarda sistemin havasını almak diye bir çalışma şekli yok bildiğim kadarı ile, renault 12 toros motorlarında hava alınır vs vs, sistemde kaçak kontrolü yapılmasını tavsiye ederim.

sercanim

• SeRCaN
« Yanıtla #9 : Eylül 22, 2013, 10:38:39 ÖÖ »
takip

ARSW

« Yanıtla #10 : Temmuz 14, 2014, 08:56:54 ÖÖ »
arkadaşlar merhaba, aynı sorun bende de başladı. çalıştırdığım anda su sesi duyuyorum. özel bir servise gittim. hava var dediler. havasını aldılar. kontrolleri esnasında gaz kelebeğine giden küçük bir buruda kesik olduğunu tespit ettiler. borunun havaya neden olduğunu söylediler ve onardılar. ama su sesi kesilmedi. kontrol ediyorum araç su eksiltmedi. hararet yapmadı. 2009 elegance lpg'li. görüşlerinizi paylaşır mısınız ?

By_emre

« Yanıtla #11 : Temmuz 14, 2014, 09:26:02 ÖÖ »
Sogukken ac kapagi doldur suyu agzina kadar

ARSW

« Yanıtla #12 : Temmuz 17, 2014, 05:58:51 ÖS »
Arkadaşlar, bu su sesi başka bir nedenden dolayı yapıyor olabilir mi ? Bu şekilde kullanmanın ne gibi bir zararı olabilir ?

gentleboy33

« Yanıtla #13 : Temmuz 17, 2014, 06:28:08 ÖS »
Aracı servise götürmüştüm. Bakımını yapmışlardı ve bu ses başladı. Kaç gün nöbet tutar gibi sabahları aracın altına bakıyordum, su azaltması falan var mı diye, bakıyordumki su falan yok herşey normal. LPG ciye götürdüm. Bakıyorlar birşey yok. Radyatörü full lüyordum, 1 gün sonra su azaltması oluyordu 500 ml civarında ve sabit, Korkum hararet falan yapmasıydı. İyice kıllandım, kendim kontrol ettim ve en son Yedek su deposunun kapağının altındaki hortumun servis tarafından takılmadığını farkettim. Radyatördeki su, yedek su deposunu dolduruyor ve su azaltması yaptığından o su sesi geliyordu. Hemen servise gittim ve biraz okşadım ordakileri, yüreğim ağzımda geziyordum. Neyse hmn taktılar yeni bi tane o sesten kurtuldum çok şükür. Sizin sorununuzda sanırım hafif su eksiltmesinden yapıyor, yani sistemde hava var. Servis bakımlıysa o sesi onlar bulsunlar kendiniz yorulmayın. Bilginize...