Gönderen Konu: Honda Türkiye Aküyü Değiştirmedi. Civic FB7 Kasa 2012  (Okunma sayısı 8420 defa)

mask946

Aracım Honda Civic Sedan 2012 FB7 Kasa Civic Oto. Plaka: [34 HK 3427]
Haziran 2012 Çıkışlı. Honda Plaza Ay Işığından Sıfır Alınmıştır.

Aracın aküsü bitti. servise gittim ve garantiden değiştirilmesini istedim,
Durumu servis honda merkeze iletti.
Honda Türkiye'nin vermiş olduğu cevap;
Araçta ses sistemi olduğu için akü bitmiş :) bu nedenle garantiden aküyü değiştiremiyoruz diye cevap geldi.
55. 000 TL ver Honda al. Ses sistemi yapmak yasak üzerinde 45 Amper akü var. akü arızalanır, suçlu ses sistemi olur.
keske gidip 5. 000 TL ye şahin alsaydım.
Honda aküsünün bile arkasında duramıyor. 8 aydır ses sistemi var şimdi bitti. suçlu akü oldu. suçlu kullanıcı hatası oldu suçlu ses sistemi yaptırmam oldu.

can3520

Ynt: Honda Türkiye Aküyü Değiştirmedi. Civic FB7 Kasa 2012
« Yanıtla #1 : Mart 05, 2013, 04:21:11 ÖS »
ne kadar süre kullandığınızı bilmiyorum ama ses sisteminden kaynaklanan bir şey olduğu için bence yanlış bir karar değil gibime geliyor :)

srkns

• Serkan's
« Yanıtla #2 : Mart 05, 2013, 04:45:13 ÖS »
Geçmiş olsun, siz de haklısınız ama Honda'nın da haklılık payı yok değil.

Bende farklı bir otomotiv firmasının fabrikasında mühendis olarak çalışıyorum, fabrika çıkışı haricinde herhangi bir ekipman/donanım ne olursa olsun park sensörü, navigasyon dahi elektriksel sistemi etkilediğinden dolayı bu konuda bizim de garanti politikamız bu yönde, ne alaka diyeceksiniz belki size şöyle açıklayabilirim;
araç üzerindeki tüm elektrik akımı çeken sistemlerin motor/kontak kapalı konumda (5-20 dk arası) süre sonra uyku modu dediğimiz zamana geçerler ve her elektrikli donanım tek tek test edilerek bu uyku modunda ne kadar akım çektiği (sükunet akım da denilir) bu değerler ölçülerek hesap edilerek araca uygun amper / amper/saat (Ah) akü gerekliliği belirlenir.

Belki gerçekten akü (üretim) kaynaklı bir hata moduyla karşılaştınız, ne sizin ne Honda'nın kabahatı var ama malesef orijinal olmayan bir ekipman bulundurmanızdan dolayı kabahat sizin oluyor ne yazık ki...
« Son Düzenleme: Mart 05, 2013, 04:45:36 ÖS Gönderen: srkns »

mask946

« Yanıtla #3 : Mart 05, 2013, 05:37:58 ÖS »
Geçmiş olsun, siz de haklısınız ama Honda'nın da haklılık payı yok değil.

Bende farklı bir otomotiv firmasının fabrikasında mühendis olarak çalışıyorum, fabrika çıkışı haricinde herhangi bir ekipman/donanım ne olursa olsun park sensörü, navigasyon dahi elektriksel sistemi etkilediğinden dolayı bu konuda bizim de garanti politikamız bu yönde, ne alaka diyeceksiniz belki size şöyle açıklayabilirim;
araç üzerindeki tüm elektrik akımı çeken sistemlerin motor/kontak kapalı konumda (5-20 dk arası) süre sonra uyku modu dediğimiz zamana geçerler ve her elektrikli donanım tek tek test edilerek bu uyku modunda ne kadar akım çektiği (sükunet akım da denilir) bu değerler ölçülerek hesap edilerek araca uygun amper / amper/saat (Ah) akü gerekliliği belirlenir.

Belki gerçekten akü (üretim) kaynaklı bir hata moduyla karşılaştınız, ne sizin ne Honda'nın kabahatı var ama malesef orijinal olmayan bir ekipman bulundurmanızdan dolayı kabahat sizin oluyor ne yazık ki...

Vermiş oldugunuz bilgiler için teşekkür ederim.
ben bagaja 12 Volt 60 amper akü koysam tesisata paralel baglasam (kapasitörü bagladıgımız gibi) Ne Olur ?

mask946

« Yanıtla #4 : Mart 05, 2013, 05:46:55 ÖS »
Ufak bir araştırma yaptım. böyle bir bilgiye ulaştım. doğrumudur.

"Düşük amper zarar verir , yüksek amper zarar vermez. Sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Cihaz amperi kullanacağı kadar çeker , tereddüt etmeyin."

cıvıc08

« Yanıtla #5 : Mart 05, 2013, 09:15:12 ÖS »
Size şöyle söyliyeyim bende bu ses sistemlerinin içindeyim yani meraklısıyım sizin araçtaki sistem gerçekten bir 60 amperlik akü istiyor 45 amperle o iş olmaz . Konu hondaya gelince insan düşünmüyor değil . Neden dengi olan araçlarda en az 60 amper varda honda da 45 var ?? ama şöyle bir durumda var biz ses sistemi olmadan 45 amperlik aküyle 2 yıl gezdik yaz kış bizi hiç üzmedi :)) adamlar açıklamalarında haklı yani : kendi sunduğu donanımları karşılayabilen bir akü var aracın üstünde sonuçta . Siz mevcut donanımın üstüne çıkıyorsanız o donanımı destekleyecek aküyü takmakta sizi kalıyor ( YANi bize )
:)) umarım açıklayıcı olmuştur

mask946

« Yanıtla #6 : Mart 05, 2013, 09:31:53 ÖS »
Size şöyle söyliyeyim bende bu ses sistemlerinin içindeyim yani meraklısıyım sizin araçtaki sistem gerçekten bir 60 amperlik akü istiyor 45 amperle o iş olmaz . Konu hondaya gelince insan düşünmüyor değil . Neden dengi olan araçlarda en az 60 amper varda honda da 45 var ?? ama şöyle bir durumda var biz ses sistemi olmadan 45 amperlik aküyle 2 yıl gezdik yaz kış bizi hiç üzmedi :)) adamlar açıklamalarında haklı yani : kendi sunduğu donanımları karşılayabilen bir akü var aracın üstünde sonuçta . Siz mevcut donanımın üstüne çıkıyorsanız o donanımı destekleyecek aküyü takmakta sizi kalıyor ( YANi bize )

ben bagaja 12 Volt 60 amper akü koysam tesisata paralel baglasam (kapasitörü bagladıgımız gibi) Ne Olur ?

cıvıc08

« Yanıtla #7 : Mart 06, 2013, 05:52:06 ÖS »

Aracın aküsünü değiştirmek daha kolay bir çözüm değil mi ?? Onu uzman bir sistemciye sormak lazım ama bence olur .

mask946

« Yanıtla #8 : Mart 06, 2013, 06:23:42 ÖS »

Aracın aküsünü değiştirmek daha kolay bir çözüm değil mi ?? Onu uzman bir sistemciye sormak lazım ama bence olur .

evet değişcek ama takviye iyi olmazmı.
üzerinde biten akü tekrar doldurulmazmı ?

2008 elegance

« Yanıtla #9 : Mart 07, 2013, 03:56:20 ÖS »
çift aküyü doldurmak sıkıntı çıkarabilir. onun yerine kendi aküsünü 60 amper ile değiştirin olsun bitsin. bende aynı şeyi yaptım 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum.

mask946

« Yanıtla #10 : Mart 07, 2013, 08:27:10 ÖS »
çift aküyü doldurmak sıkıntı çıkarabilir. onun yerine kendi aküsünü 60 amper ile değiştirin olsun bitsin. bende aynı şeyi yaptım 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum.

honda türkiye fabrikadan aradılar. garanti dışı değişmez dediler.
ve 60 amper takarsam sarj dinomosu bozulursa yine garanti dışı kalırsın dediler.
honda adına aküler mutlu akü tarafondan yapılıyormuş
dışardan dar ters japon 47 amper mutlu alın takın sorun olmaz dediler. tekrar biterse aynı işlemi yapmak zorundasınız dediler.

60 amper akü takmak ŞARJ  DİNOMOSUNU BOZARMI ?

cıvıc08

« Yanıtla #11 : Mart 10, 2013, 01:53:04 ÖS »
Bu gune kadar clvlc alan herkes akusunu  60 yapti dlye biliyorum . Tabi sistem yapan herkes duymadim sikinti yasayan

2008 elegance

« Yanıtla #12 : Mart 10, 2013, 09:50:54 ÖS »
şu ana kadar bozulmadı.

mask946

« Yanıtla #13 : Mart 10, 2013, 10:15:18 ÖS »
şu ana kadar bozulmadı.

bu içimi rahatlattı

Teşekkürler