Arkadaşlar günaydın.Neredeyse internet aleminde bu olay başına gelen ikinci kişiyim.Aracım 2004 model CVT Jazz ve lpg var.Çok garip bir durum.Yolda giderken araç D vitesinden atıyor ve vites bilgisini gösteren ekranda hiçbir ışık yanmıyor ayrıca araç çekişten düşüyor.Bu durum 1-2 saniye devam edip aracın D lambası yanıyor ve araç yola devam ediyor.Umarım anlatabilmişimdir.Honda Borayı aradım.Adam hayatımda ilk defa duydum diyor belki şanzıman değilde elektriksel bişey olabilir dedi.Adam öyle deyince aklıma şu geldi.Geçenlerde lpg filtresini değişmek için hava filtresini sökmüşlerdi acaba o arada bi yerlere mi dokundular diye aküye bakayım dedim ve kutup başının çok gevşek olduğunu gördüm yani dokununca yerinden çıkıyordu.Daha sonra bunu sıktım taş gibi oldu.Ve 1 gün boyunca bir daha bunu yapmadı.Sonra bu sabah işe gelince tam park ederken yaptı ve geri düzeldi.Ama sorunun kaynağı ne şaşırmış durumdayım.Bora daki arkadaş getir bakalım ama hatayı burda vermezse anlayamayız dedi.Bir ihtimal aracın beyninde arıza kaydı kaldıysa ordan anlarız dedi.Ama bana şanzıman gibi gelmiyor çünkü bakımlarını hiç aksatmadım yağını 12 bin km önce değiştim şanzımanın.Başka bir yerde 2008 jazz sahibi şöyle bir yorum yapmış nerdeyse birebir aynı problem.
"ustam merhabalar bende 2008 jazz elite var otomatik vites benzinli tüp yok. aracı ilk çalıştırdığımda soğukken farlar ve iç lambalar yanıp sönüyor akım dalgalanması oluyor. Hareket ettiğimde de sorun devam ediyor hatta araç bu dalgalanmayla birlikte tekliyor. bir diğer sorunda araç ısınmış ve normal seyirdeyken d vitesten atıyor sonra tekrar d ye geçip yürüyor. Cihaza bağlattım ama bir sorun göstermedi. aracı ikinci el aldım 90.000 km de. kolay gelsin "
ustanın cevabı ise şöyle
"mrb adnan bey aracınızın rolanti örenmmesini yaptırınız birde farlarda dalgalanma oluyor akü ve elektirksel bir sorun detaylı bilgi almak isterseniz servisimizi arayarak bilgi alınız "
burda aynen kopyalama yaptım ama ustanın tam olarak ne demek istediğini anlamadım.rölanti memesi mi demek istemiş? aracın neresine baktırmam gerek sizce arkadaşlar? umarım büyük bi sorun yoktur valla yolda giderken hiçbir sıkıntı olmuyor ne şanzumanda ne vites geçişlerinde.Yeri geldiğinde 4 bin devir bile yapıyorum deneme amaçlı hiçbir sorun olmuyor.bana elektriksel gibi geliyor ama sorun nerde?