Gönderen Konu: HONDA CİVİC VTEC 1.6 ES-LS 04-05-06 GENEL SORUNLAR  (Okunma sayısı 140848 defa)

REALHondacı

Ynt: HONDA CİVİC VTEC 1.6 ES-LS 04-05-06 GENEL SORUNLAR
« Yanıtla #50 : Temmuz 30, 2009, 10:18:24 ÖS »
forumdaki yorumlara baktığımda 121 arkadaşımın sözlerini destekliyorum gerçekten.Bu bir forum sitesi burda hondaların artılarınıda tartışıcaz eksilerinide ,bu bizim hondayı sevmediğimizi yada satmamızı gerektirmez.Bu konuda neler yapabileceklerimize bakarız.konuyu farklı yönlere çekmek isteyen arkadaşımda yazıları dikkatlice okursa bu paraya bu kadar oluru tartışmadığımızı anlar sanırım.

musartar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #51 : Ağustos 27, 2009, 12:17:05 ÖS »
2004 CİVİC ES TİTANYUM GRİ 137000 KM - KME LPG

1. Ön göğüsten gelen sesler -BİRAZ GELİYOR
2. Panziotlardan gelen sesler -BİLMİYORUM
3. Camlardan gelen sesler - BENDE BÖYLE Bİ SORUN YOK
4. Arka hopörlörün ordan  gelen sesler - BENDE BÖYLE Bİ SORUN YOK
5. Emniyet kemerinden bağlantı yerlerinden gelen sesler - BENDE BÖYLE Bİ SORUN YOK
6. Ön direklerden  gelen sesler - EMİN DEĞİLİM
7. Kapı kitleme mandalından gelen sesler - BENDE BÖYLE Bİ SORUN YOK
8. Genel olarak içeriye aldığı yol sesi azımsanmayacak derecede çok -NORMAL
9. Motor sesinide çokta olmasa hissettiriyor - GAYET NORMAL
10. Aracın yol tutuşu çok kötü değil fakat kimse iyide diyemez - NORMAL
11. Aracın kaporta biraz hafif, sac aksamı ince, bu her ne kadar güvenlik olarak görülsede zafiyettir.
13. Direksiyon, direksiyon kutusundan gelen ses-sesler, gıcırtılar - BENDE BÖYLE Bİ SORUN YOK
14. Koltuktan gelen gıcırtılar ve sesler (genel olarak burç aksamı ile ilgili) - BENDE BÖYLE Bİ SORUN YOK
15. Direksiyonun tuhaf biçimde ağırlaşması ve bazen hafifleşmesi, servistekilerin ise ESP yanmıyorsa sorun yok demesi, oysa bir sorun var - BENDE BÖYLE Bİ SORUN YOK
16. ABS sisteminin diğer avrupa araçlarına göre enteresan ve tıkırtılı çalışması (özellikle çukurlara düşerken) - BENDE BÖYLE Bİ SORUN YOK
17. ES modellerinin full diye geçmesi fakat emsali avrupa araçlarına göre boş+boş olduğu - BAZI DONANIMLARI EKSİK
18. En basit örneği bıçak gibi anahtar, far, yağmur ve park sensörlerinin olmaması, camı otomatik bile yukarı kaldırmaması - KATILIYORUM
19. Yol bilgisayarı olmaması - ÇOK HAKLISIN
20. Silicek fasılasının bile olmaması - ÇOK HAKLISIN
21. Bagajın dışardan açılamaması, ve birçok forum üyesenin eğilip kalkmaktan bel ağrıları şikayeti olduğu - O KADARAA PROBLEM DEĞİL-

YUKARIDA YAZILANLARDAN HARİÇ EKSİLERİ:
+DİREKSİYON DERİNLİK AYARI YOK
+KAPI İÇ ÜSTLERİDEKİ EL TUTUCAKLARINA YAYLI SİSTEM YAPMAMIŞLAR BIRAKINDA TAAAK DİE İNSANI KORKUTUYOR.
+ANAHTARI UZAKTAN KUMANDASI İLE BÜTÜNLEŞİK DEĞİL
+ISI GÖSTERGESİ YOK Kİ BENCE ÇOK ÖNEMLİ BİR EKSİK 99 MODEL COROLLADA BİLE VAR.
+ÇOK ATAK DEĞİL AMA BASTIMI GİDİYOR.
+SUYA GİRDİĞİMDE SES FAZLA.

ARTILARI :
+ ARKA ZEMİN DÜZ. YANİ ARAÇ GERÇEKTEN 5 KİŞİLİK. HONDAYA ÖZEL BİR ÖZELLİK.
+KREM DÖŞEME ÇOK HOŞ
+GÖSTERGEYE AŞIĞIM
+AÇILIR TAVAN
+ARKA KOLTUK KISMI ÇOK FERAH
+YAKITTA CİMRİ
+ÇOK YAKIŞIKLI
+MASRAF AÇMAZ ALALI 8 AY OLDU 9000 KM YAPTIM. SANAYİYE HİÇ GİTMEDİM (YAĞ DEĞİŞİM DAHİL)

HATIRLADIKLARIM BU KADAR...

efece

« Yanıtla #52 : Ağustos 30, 2009, 12:35:11 ÖÖ »
Valla performans isteyen için on numara bi araç ben de 2005 es var aldığımda 25bindeydi şu an 46 bin de yaptığım tek masraf yağ değişimi oldu (143 tl)başka kuruş masraf  etmedim ha katılmıyomuyum kesinlikle katılıyorum hatta bide ekliyorum çukura düşünce direksiiyon kutusundan ve alt tabladan acaip kötü ses geliyo.Fakat bu aracın altına yaklaşık 1000 tl değerinde ziebart zift ses yalıtımı yapılıyo abi yol mol sesi kalmıyo motor dahil sıfır ses diğer plastik aksam hariç gacır gucur helede kaputu kapatırken zaten ilkinde hayatta kapanmaz da harbden ramazan davulcusu gibi dan dun gülersin yaa :))

honda121

« Yanıtla #53 : Ağustos 30, 2009, 02:38:30 ÖÖ »
Ben silecek suyu koyduğum zaman benzinlikte, sağı solu kesiyorum kapatmak için kaputu. Kimse yoksa kapatıyorum :D ,  yoksa öyle bi ses çıkıyo ki bütün karizma yerlerde :) .

CioBassWorLd

« Yanıtla #54 : Ağustos 30, 2009, 05:21:47 ÖÖ »
Ben silecek suyu koyduğum zaman benzinlikte, sağı solu kesiyorum kapatmak için kaputu. Kimse yoksa kapatıyorum :D ,  yoksa öyle bi ses çıkıyo ki bütün karizma yerlerde :) .

harbiden ya sırf onun için kaput açmıyom bigun su bitecek :) ziftli kağıt yada flinkotmu attırsak iç tarafına acaba böle kötü ses olmaz ya :D tofaşta bile daha tok ve güzel bi ses geliyo yok bence bu honda sac olayını harbiden kelime anlamına yakışır yapıyo sac gibi sacı var :D

yol bilgisayarı termometre hele hele camları ındırıp kaldırma otomatının olmaması, göğüslukte 3 tane tuştan başka bişi olmaması tav ediyo beni bomboş ama seviyorum kahretsin :)

honda121

« Yanıtla #55 : Ağustos 30, 2009, 10:49:31 ÖÖ »
Ben bu kadar soruna rağmen seviyorum ya , anlamadım gititi bi türlü...:)

emo

« Yanıtla #56 : Ağustos 30, 2009, 11:02:14 ÖÖ »
Honda bir tutku arkadaslar.Yazılanlar kotude ıyıde olsa aractan memnun olanıza baglı iyi forumlar...

CioBassWorLd

« Yanıtla #57 : Ağustos 30, 2009, 04:53:03 ÖS »
sorun var biraz sıkıntıda var ama gaza biraz dokununca kafa kaldırması o göstergelere yakışır bi devirlenme siliyo götürüyo herşeyi ehh be ne gazdı ama :)

Rainof

« Yanıtla #58 : Ağustos 30, 2009, 06:05:37 ÖS »
sorma hocam onca araca bindim ama geçen arkadaş 1.6 ies aldı 98 model.onunlayken bi yüklendiki devir saatinin devre kesiciye kadar zorlamasındaki geçen sürede ayaklarımın yerden kesildiğini hissettim ki ben bunu son model ıvır zıvır arabalarda hissedemedim.o yüzden HONDA bence   >=ok

novalgine22

• Ziyaretçi
« Yanıtla #59 : Ağustos 30, 2009, 06:29:46 ÖS »
>=ok

mali

« Yanıtla #60 : Ağustos 30, 2009, 08:40:50 ÖS »
ne olursa olsun honda hayat onda

mustican

« Yanıtla #61 : Ağustos 31, 2009, 11:59:09 ÖS »
walla 2005 es var benım hıc bı yerınden ses gelmiyor...cok sukur..
sadece yol sesi var o da normal Japan sonucta

sayneyk

« Yanıtla #62 : Eylül 04, 2009, 11:33:44 ÖS »
2005 otomatik civic var tek çıkarttığı ses yolcu koltuğundn gelen gıcırtılar. Öğrendiğime göre o da kronik bir sorunmuş.
Tabi bide gazı köklediğimde motordan gelen şiirane ses......

goker38

« Yanıtla #63 : Eylül 05, 2009, 09:48:06 ÖÖ »
Bende dış ısı göstergesi var saatte var kaset caların altında ls aracım

honda121

« Yanıtla #64 : Eylül 05, 2009, 11:17:28 ÖÖ »
Bende dış ısı göstergesi var saatte var kaset caların altında ls aracım

Resmini paylaşırmısın ?

goker38

« Yanıtla #65 : Eylül 05, 2009, 11:39:03 ÖÖ »
tabiki ama ilk önce resim cekmem lazım yakından hatta hız limitleri var 50 90 120 vs ayarlıyorsun o hızı gecince ötüyor gittigin yolu gösteriyor saati gösteriyor dış ortam sıcaklıgını gösteriyor.sanırım yol bilgisayarı bu oluyor civiclerde.

goker38

« Yanıtla #66 : Eylül 05, 2009, 11:41:33 ÖÖ »
Bu gün bir abim var onun yanına gidip komple arabanın altını ziftlettirecegim davlumbazlarıda ince zift ile kaplatacagım bagaj icini tamamen altına kece kestirecegim altına güzelce yapacagım eger hoşuma giderse sesde azalma olursa arac icinede aynı ziftli kecelerden yaparım

honda121

« Yanıtla #67 : Eylül 05, 2009, 11:45:43 ÖÖ »
Arkadaşım bu yol bilgisayarı sayılmaz, ama evet civic lerde yol bilgisayarı yerine geçiyor bu, araştırdık hiçbir serviste bulamadık, arabayı zamanında satın alırken sadece bazı servisler opsiyon olarak belli bir fiyat farkı ile takmış.

honda121

« Yanıtla #68 : Eylül 05, 2009, 11:46:59 ÖÖ »
Bu gün bir abim var onun yanına gidip komple arabanın altını ziftlettirecegim davlumbazlarıda ince zift ile kaplatacagım bagaj icini tamamen altına kece kestirecegim altına güzelce yapacagım eger hoşuma giderse sesde azalma olursa arac icinede aynı ziftli kecelerden yaparım

Bizimle bu topic altında paylşırsan seviniriz.

http://www.teamhondaturkey.com/forum/problemler_ve_cozumleri/lastik_ve_yol_sesini_kesmek_icin_cozum_ve_yontemler-t29409.0.html

goker38

« Yanıtla #69 : Eylül 05, 2009, 12:20:58 ÖS »
Arkadaşım bu yol bilgisayarı sayılmaz, ama evet civic lerde yol bilgisayarı yerine geçiyor bu, araştırdık hiçbir serviste bulamadık, arabayı zamanında satın alırken sadece bazı servisler opsiyon olarak belli bir fiyat farkı ile takmış.
Benim arabayı aldıgım kişi sis farları vs. hepsini taktırmış alırken orjinalden var belli zaten babamı yıllar sonra renodan sogutan arabadır civic :)

teachers71

« Yanıtla #70 : Eylül 05, 2009, 12:47:54 ÖS »
2005 CİVİC BEJ 116.000 KM

1. Ön göğüsten gelen sesler -BİRAZ GELİYOR
2. Panziotlardan gelen sesler - ? ? ? ?
3. Camlardan gelen sesler - DIŞARIDAKİ SESLERİ İÇERİ ALIYOR İSE DOĞRU..
4. Arka hopörlörün ordan  gelen sesler - BENDE BÖYLE Bİ SORUN YOK
5. Emniyet kemerinden bağlantı yerlerinden gelen sesler - BAZEN GELİYOR.AYARLARINI DEĞİŞTİRİNCE KESİLİYOR.
6. Ön direklerden  gelen sesler - SAĞ ÖN DİREKTEN GELİYORDU. KIZDIM YUMRUK VURDUM.KESİLDİ.
7. Kapı kitleme mandalından gelen sesler - BENDE YOK
8. Genel olarak içeriye aldığı yol sesi azımsanmayacak derecede çok -EMSALLERİNE GÖRE ÇOK FAZLA..
9. Motor sesinide çokta olmasa hissettiriyor - BENCE MAKUL DÜZEYDE..
10. Aracın yol tutuşu çok kötü değil fakat kimse iyide diyemez - NORMAL SAYILABİLİR.
11. Aracın kaporta biraz hafif, sac aksamı ince, bu her ne kadar güvenlik olarak görülsede zafiyettir. EVET...
13. Direksiyon, direksiyon kutusundan gelen ses-sesler, gıcırtılar - VAR.
14. Koltuktan gelen gıcırtılar ve sesler (genel olarak burç aksamı ile ilgili) - BENDE YOK
15. Direksiyonun tuhaf biçimde ağırlaşması ve bazen hafifleşmesi, servistekilerin ise ESP yanmıyorsa sorun yok demesi, oysa bir sorun var - BENDE YOK
16. ABS sisteminin diğer avrupa araçlarına göre enteresan ve tıkırtılı çalışması (özellikle çukurlara düşerken) - FREN OLAYI TAM KEPAZELİK.
17. ES modellerinin full diye geçmesi fakat emsali avrupa araçlarına göre boş+boş olduğu - EMSALLERİNE GÖRE DONANIM FAKİRİ. NERDEYSE BOŞ..
18. En basit örneği bıçak gibi anahtar, far, yağmur ve park sensörlerinin olmaması, camı otomatik bile yukarı kaldırmaması - KATILIYORUM
19. Yol bilgisayarı olmaması - ARTIK 15 BİN LİRALIK ARAÇLARDA BİLE VAR.
20. Silicek fasılasının bile olmaması - EVET..
21. Bagajın dışardan açılamaması, ve birçok forum üyesenin eğilip kalkmaktan bel ağrıları şikayeti olduğu - DIŞARDAN AÇILMAMASI BENCE İYİ.

statik

« Yanıtla #71 : Eylül 05, 2009, 06:36:25 ÖS »
Arka tampona yaslandığında bütün tırnaklarının patlaması ve tamponun sağa sola doğru açılması.. Yeni yaptırdım ama korkuyorum en ufak bi dokunuşta bütün arka taraf patlayacak diye.. Ne biçim tampon ya.

Bide çok ucuz bi kaporta hissettiriyor

rallier_61

« Yanıtla #72 : Eylül 05, 2009, 10:20:23 ÖS »
2006 CİVİC BEJ 16.000 KM Otm.vites

1. Ön göğüsten gelen sesler -yok
2. Panziotlardan gelen sesler -yok
3. Camlardan gelen sesler - ön sol cam+müzik yüksek ses açıkken altta aynanın kenarındaki fitilden cızırtı geliyor
4. Arka hopörlörün ordan  gelen sesler -yok
5. Emniyet kemerinden bağlantı yerlerinden gelen sesler -yok
6. Ön direklerden  gelen sesler -yok
7. Kapı kitleme mandalından gelen sesler -yok
8. Genel olarak içeriye aldığı yol sesi azımsanmayacak derecede çok -kabul edilebilir seviyede
9. Motor sesinide çokta olmasa hissettiriyor -bende 3000devirden sonra belirgin halde,yoksa rölantide çalışan motora marş   basmazdım ;D
10. Aracın yol tutuşu çok kötü değil fakat kimse iyide diyemez -arka kısım dalgalı zeminde+virajda kopmaya çok meyilli
11. Aracın kaporta biraz hafif, sac aksamı ince, bu her ne kadar güvenlik olarak görülsede zafiyettir -hemfikirim,ama önemli olan iskelet,o da ben burdayım diyor tokluk olarak
13. Direksiyon, direksiyon kutusundan gelen ses-sesler, gıcırtılar - taze geldi ;D
14. Koltuktan gelen gıcırtılar ve sesler (genel olarak burç aksamı ile ilgili) - yok
15. Direksiyonun tuhaf biçimde ağırlaşması ve bazen hafifleşmesi, servistekilerin ise EPS yanmıyorsa sorun yok demesi, oysa bir sorun var - var oğlu var..
16. ABS sisteminin diğer avrupa araçlarına göre enteresan ve tıkırtılı çalışması (özellikle çukurlara düşerken) - ilk ABSli aracım,göz yumuyorum..
17. ES modellerinin full diye geçmesi fakat emsali avrupa araçlarına göre boş+boş olduğu - ESyi geçtim yeni ELEGANCEler bile züğürt bu konuda
18. En basit örneği bıçak gibi anahtar, far, yağmur ve park sensörlerinin olmaması, camı otomatik bile yukarı kaldırmaması -şiddetle katılıyorum..
19. Yol bilgisayarı olmaması - böyle maliyet düşürme politikasının...... benzin göstergesine de itimat edemiyorum,bu da işin tuzu biberi..
20. Silicek fasılasının bile olmaması - destekli evet..
21. Bagajın dışardan açılamaması, ve birçok forum üyesenin eğilip kalkmaktan bel ağrıları şikayeti olduğu - hiçbiyerden açılmasa da kumandadan açılsa sadece..

« Son Düzenleme: Eylül 05, 2009, 10:22:25 ÖS Gönderen: rallier_61 »

ozguryzf

« Yanıtla #73 : Eylül 28, 2009, 03:18:27 ÖS »
slmlar bu ne yaa bu kadar sorun 2005 model honda civic makyajlı kasa almayı düşünüyordum bu sesleri gorunce dusunmeye basladım 20-25 000 tl para verecegım almayayım o zaman sıfır arabalar var 22 tlye baska araba bakacagım...

efece

« Yanıtla #74 : Ekim 02, 2009, 01:19:54 ÖÖ »
slmlar bu ne yaa bu kadar sorun 2005 model honda civic makyajlı kasa almayı düşünüyordum bu sesleri gorunce dusunmeye basladım 20-25 000 tl para verecegım almayayım o zaman sıfır arabalar var 22 tlye baska araba bakacagım...

Yok balader kafanı karıştırma al bin sonra başka markalarda çok üzülürsün gelir bi honda sen bi başkasıyla kapışırken ikinizi de geçer sonra ya bi arkadaş bana demişti dersin.Bu sıkıntılar belli oranda olur ama zaten her arabada vardır buna benzer sorunlar.... >=ok