Gönderen Konu: Honda civic otomatik vites D mod S mod  (Okunma sayısı 7645 defa)

Thedesertfox

Honda civic otomatik vites D mod S mod
« : Ağustos 24, 2014, 08:15:21 ÖÖ »
Arkadaşlar aracım 2013 model Honda civic elegance

Aracım D modda çok hantaldı sonra ben de sport modu keşfettim :)

Ama bu seferde 90 km hızda 4000 devir 130 km hızda 6000 devir göstermeye başladı. Araç ya 3. Vitesten 4.vitese ya da 4.vitesten 5.vitese geçmiyordu. Manuel olarak dip kulakçıkla kendim değiştirdim ama bu seferde hep manuel kalıyor ben de bunu istemiyorum.

Aracın vitesinde bir sorun mu var?

Ek olarak normal yolda giderken S moddan D ye veya D moddan S moda geçebiliyor muyuz hiç denemedim de vitesi almayalım ele :D

Şimdiden teşekkürler

muratakan

• Kişisel İnternet Sitesi
Ynt:
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2014, 08:46:59 ÖÖ »
Merhaba muhtemelen aracinizda econ tusu acik konumda ve D modu hantal kaliyordur. Econ aciksa kapatip d modda kullanin... Yolda ilerlerken d veya s mod gecisi yapabilirsiniz bunun bur zarari yok N de kullanmayin fakat yolda ;)

Thedesertfox

Ynt: Honda civic otomatik vites D mod S mod
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2014, 09:13:43 ÖÖ »
Econ mod kapalı tabi ki :)

Hantallığı en çok yaşadığım şehirlerarası yollar. Sollama yapacağım ama sollamak için yeterli ivmelenmeye ulaşamıyorum.basıyorum ama araç gitmiyor resmen.

cagatay54

« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2014, 11:54:47 ÖÖ »
d de yaşarsınız bunu acon açık kapalı olsa da farketmez.dip gaz yaparsanız d de yürür araç.sorun olmaz.s moda çekince kulakları ellemezseniz araç 7 bn devire kadar çıkacaktır kendi değiştirecektir vitesi.siz kulaklarla oynarsanız hangi viteste kalırsanız orda kalır kendi değişmez.bir nevi manuel olur araç sizde olur vites

BiTEC

« Yanıtla #4 : Ağustos 24, 2014, 01:41:07 ÖS »
viteste herhangi bir problem yok s mod a aldığınız zaman devir 7000 lere geldiğinde vites değiştirecektir...tabi siz neden değişmedi diye müdahele edip kulakçıkla değiştirdiğiniz için manuele geçmiş oluyor...kulakçığa dokunmayıp çekinmeden sabrederseniz vites atacaktır..yalnız 4.vitesten 5.vitese atması için oldukça hızlanması lazım :D