Gönderen Konu: Honda civic Çukura girince Savrulma  (Okunma sayısı 12022 defa)

f4tih

Honda civic Çukura girince Savrulma
« : Aralık 18, 2012, 08:13:22 ÖS »
arkadaşlar düz yol viraj fark etmiyor çukura girince arabanın arka tarafının savruldugunu fark ediyorum ve hiç güvenli gelmiyor hızlı giderken , çukur olmadıgında sorun yok savrulma olayı yok
Neden kaynaklanıyor bütün civiclerde varmı bu olay bilgisi olan ?

Mehmetttt

Ynt: Honda civic Çukura girince Savrulma
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2012, 08:18:17 ÖS »
Evet, tüm civic sedanlarda mevcut bir sıkıntı. Bağımsız süspansiyonun sonucu böyle olduğunu demişti arkadaşlar.

tekkkin

« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2012, 09:08:55 ÖS »
bende de var aynı sorun fakat artık alıştım gibi.
amortisörlerin sert olduğu söylenmişti. bir de lastik havası birazda olsa etkiliyor sanırsam..

turkceci007

« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2012, 06:59:45 ÖÖ »
Arkadaşlar aslında araç savrulmuyor aksine savrulmaktan kurtarıyor. Özellikle virajdayken yoldaki anormallikte bunu hissediyoruz. Arkadaşımızın da dediği gibi bağımsız süspansiyon bize o hissi veriyor. Çukur ya da yüksek olan noktaya göre tekerlekler bağımsız olarak alçalıp yükseliyor dolayısıyla her koşulda yere tutunuyor. Bağımsız olmasa çukurda kalan kısma bir tekerlek temas etmeyeceği için yük tek tekerleğe kalır ve savrulma riski iki katına çıkar. Bizim hissettiğimiz sallanma daha iyi ve güvenli bir durum. Allah kimseye kaza bela vermesin.

tunci

« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2012, 09:08:27 ÖÖ »
Ben civiğimde yaşamıştım bunu, amortisörleri, lastikleri değiştirmeme rağmen geçmemişti. Sadece yoldan çıkacakmış hissi veriyor ama çizgisini bozmuyordu araba. Şimdi 2002 cr-v var ama bu savrulma hissi hiç yok.

serkan ss

« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2012, 01:09:33 ÖS »
al sana bi kronik daha listeme eklim bu bende de var özellikle kelebek dediğimiz bağlantı yolunda viraja girerken hehalde kablo döşemişler tatlı bi çukur var virajla beraber o çukurdan geçerken sanki arka savrulup tekrar yerine oturuyormuş gibi bi izlem bırakıyor ben amortisörlere bağlıyodum ama buda kronik malesef herkesin yazdığına göre şuana kadar 8 10 kadar her kesin yaşadığı kronik sorun var bu civiklerde

asosundan

« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2012, 02:31:21 ÖS »
bence bir travers takozlarına baktır derim. çünkü bende varmı azda olsa gezme traverlseri değiştirince geçti

ozN

« Yanıtla #7 : Aralık 25, 2012, 10:35:46 ÖS »
tabla lara baktır arabanın yada salıncak die de gecer ismi

burakarda38

« Yanıtla #8 : Mart 14, 2015, 02:30:53 ÖÖ »
Benim araçta yapıyordu arka sol teker çap duruyormuş rot balansçı düzeltti

dersu_06

« Yanıtla #9 : Mart 14, 2015, 07:14:21 ÖS »
lpg simit depoysada yapıyor.şaselerde kapanmış olabilir.şaseci açıyor fakat poryalar bozuluyor bu sefer

HONDAHAN

« Yanıtla #10 : Mart 17, 2015, 01:45:02 ÖS »
al sana bi kronik daha listeme eklim bu bende de var özellikle kelebek dediğimiz bağlantı yolunda viraja girerken hehalde kablo döşemişler tatlı bi çukur var virajla beraber o çukurdan geçerken sanki arka savrulup tekrar yerine oturuyormuş gibi bi izlem bırakıyor ben amortisörlere bağlıyodum ama buda kronik malesef herkesin yazdığına göre şuana kadar 8 10 kadar her kesin yaşadığı kronik sorun var bu civiklerde

:D Aynı sorun bende de vardı fakat bunu nasıl anlatacağımı bilemediğimden :) hiç değinmemiştim, sizin yorumunuz oldukça yakın olmuş.
Bir de son zamanların yeni modası var ya virajlarda yaya çizgisi gibi kalın beyaz yüksek çizgiler yapıyorlar, onlardan hızlı geçince aha diyorum dönecez. ! Sıkıntı doğru yani.

sezai şiper

« Yanıtla #11 : Şubat 02, 2016, 07:53:22 ÖS »
aradaşlar bendede 2008 model cıvıc var aynı sorunu yaşıyorum bu savrulma korkutuyo usta ya gittim 400 tl arka amortisorleri degiştirdi ama yine gecmedi boştan yere 400 tl gitti sizce cozmek ıcın ugraşmlımıyım yoksa arababnın orjinalimi böyle

Mürsel

Ynt:
« Yanıtla #12 : Mayıs 13, 2017, 08:29:30 ÖS »
Cukura girince arka savruluyor rotbalansci  tekere meyil verilmesi gerek dedi onuda yaptim ama hala devam ediyor uzun yolda 70_80 gecemz oldum alt takimlarda bisey yok dedi ne yapcam bilmiyorum

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

RADYOLOJOGY

« Yanıtla #13 : Haziran 07, 2017, 11:39:19 ÖÖ »
kardeş hiçbirşey yaptırma aracına 30 tl sıkışmış kulağına aynısı bendede vardı rot ayarı bütün sıkıntıları gideriyor