Gönderen Konu: honda civic 2009 airbag ışığı yandı  (Okunma sayısı 27930 defa)

aahmett

honda civic 2009 airbag ışığı yandı
« : Ağustos 02, 2012, 09:54:21 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım sayılır yaşadığım problemi sizlerle paylaşmak istedim
bundan 3 hafta önce seyir halindeyken gösterge panelinde airbag ışığının yandığını fark ettim telaşlandım ertesi gün özel servisime gittim pc ye bağladılar sorunun yüksek voltaj yada düşük voltajdan kaynaklandığını söylediler bilgisayardan hatayı sildiler problem kalktı bugün yine aynı sıkıntıyla karşılaştım anlıyamadım neden oluyor şimdiye kadar böyle bir durumla karşılamamıştım daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldumu acaba yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler...[

KDR0655

Ynt: honda civic 2009 airbag ışığı yandı
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2012, 08:40:27 ÖS »
Aynı problem bendede oluyor..airback lambası bazen yanıyor bazen sönüyor..sorunun koltuğun altındaki soketlerden olduğunu sölediler.henüz ilgilenemedim...

baron12

« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2012, 09:24:58 ÖS »
servise git agam ihmal etme

aahmett

« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2012, 08:36:46 ÖÖ »
teşekkürler arkadaşlar en kısa zamanda servise gideceğim tekrar baktıralım sorun neymiş inşallah sıkıntım giderilir sonucunda tekrar bilgi veririm

fiko84

« Yanıtla #4 : Ağustos 09, 2012, 11:08:28 ÖÖ »
zamanında bendede aynı sorun olmuştu yetkili serviste bilgisayara bağlayarak sürücü tarafı koltuk airbaginden kaynaklandığını görmüştük sorunun sizde önce hangi airbagden kaynaklanıyo arıza onu tespit edin koltuk altlarındaki fişleri kontrol et eğer oksitlenme falan varsa wd40 sprey sık tak soketleri eğer yoksa servisininde söylediği gibi direnç yükselmesinden yanıyo airbag ışığı direnci düşürmeleri gerekiyo ama sanırım seninkiler yeteri kadar düşürmemişler direnci kasislerden geçerken tekrar yükselmiş

aahmett

« Yanıtla #5 : Ağustos 09, 2012, 11:44:29 ÖÖ »
Benim araçta sol on perde airbag i sıkıntıymış ama ben ozel servise gidiryorum bakimlarimi orda yaptirdim aracta lpg oldugu icin garanti disi ozel serviste usta bagladi bilyisayara hatayi sildi bir kac gun sikinti yoktu sonra tekrar yandi su an kafasina gore takiliyor bi sonuyor iki uc kasis cukur geldimi yaniyo son iki gundur sonmedi firsat bulup goturemedim ilk girsatta goyureyim dediginiz gibi koltuk altindaki kablolara da baksinlar sorunun ne oldugunu paylasacagim

fiko84

« Yanıtla #6 : Ağustos 09, 2012, 07:15:58 ÖS »
kardeşim bendede araba yüklüyken bi kasisten sert geçtikten sonra yanmıştı ışık sonra kendi kendine yanıp sönmeye en sonundada sürekli yanmaya başlamıştı dediğim gibi direnç yükseliyo ondan kaynaklanıyo sorun önceki mesajda da yanlış yazmışım benimkide sol perde hava yastığıydı direnci indirebildiğiniz en alt seviyeye inidirin de servise gidince sorunun ortadan kalkıcak

yigitdeniz_41

« Yanıtla #7 : Ağustos 09, 2012, 10:09:17 ÖS »
Kardeş benim arabada aynı sorun vardı akü zayifsa ondan olur dediler bilgisayara taktılar sol airbag de voltaj akımı fazla geliyormus eğer seninde sol airbag diyorsa aracin arka sol koltuğunun orda airbag fişleri var onu çıkartıp yeniden taktı fişi bir daha olmadı

aahmett

« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2012, 12:12:19 ÖÖ »
yigitdeniz kardesim benimkide sol ön perde hava yastigindan kaynakli airbag fisleri arka koltugun altindami kaliyor bilgi verirmisin kardes

aahmett

« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2012, 01:17:37 ÖÖ »
Evet arkadaslar su an saat gece yarisi 2 ve dayanamayip yigitdeniz kardesin dedigi gibi arka koltugun yan kisminda bulunan iki adet fisleri sokup yeniden taktim araci calistirdim ustunu bide test surusu yaptim :) simdilik problem cozuldu umarim bi airbag isi sondurecegiz diye baska biseye zarar vermemisizdir. Zaman icerisinde gorecegiz yorumda bulunan butun arkaslara tesekkur ederim.

caucass

« Yanıtla #10 : Ağustos 10, 2012, 09:15:03 ÖS »
Korkulu rüya görmektense...sat o aracı kurtul derim...

aahmett

« Yanıtla #11 : Ağustos 10, 2012, 11:00:54 ÖS »
Caucass sen ne yaptin ya ole airbag isigi yandi diye aracmi satilirmis.servise gidemedim daha ama cok ciddi bir problem oldugunu sanmiyorum (edit:reklam içerikli kelime) ayrilamam

ademira

• alp
« Yanıtla #12 : Ağustos 12, 2012, 12:22:57 ÖS »
Temel hobisi almak ve satmak olan arkadaşları ağırlıklı olarak gittigidiyor, sahibinden vs. gibi sanal ticaret sitelerinde görmek isteriz.