Gönderen Konu: Geri vitesten D ye geçtiğinde cat sesi  (Okunma sayısı 1836 defa)

mushay

Geri vitesten D ye geçtiğinde cat sesi
« : Ekim 06, 2016, 06:53:20 ÖS »
2013 otomatik civic özellikle aracın onu yokuş aşağı olduğunda R den D ye geçişte cat diye bir ses geliyor. Yokuş olması sesi arttırıyor. Düz zeminde neredeyse duyulmuyor. Normal bir durummu?
« Son Düzenleme: Ekim 06, 2016, 06:54:24 ÖS Gönderen: mushay »

fotoaktuel

Ynt: Geri vitesten D ye geçtiğinde cat sesi
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2016, 07:11:23 ÖÖ »
eğimli yere park ederken freni bırakmadan  vitesi boşa alın. el frenini çekin. şanzuman el frenine yüklensin. daha sonra pedala basıp vitesi parka alın. böyle kullanırsanız sağlıklı olur.

UK61

« Yanıtla #2 : Ekim 07, 2016, 07:25:21 ÖÖ »
Araç R den D ye geçerken yada tam tersi işlemde vites geçişini yaparken gaza erken dokunuyorsanız yapar o sesi. Tekrar deneyin ve yavaş yapın işlemleri olmayacaktır. Bir de arkadaşın dediği gibi park ederken şanzımana yüklenmezse o ses olmaz.

SU-vic

• Süleyman
    • Benimkisi :)
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2016, 08:16:36 ÖÖ »
Evet benim de takılıyodu bu ses ya yaşıyorum aynısını. Ben düzde de olduğunu hatırlıyorum. Ve vites geçişini yaparken gaza da dokunmuyorum. Sanki dönüşlerde daha çok olduğunu hatırlıyorum. Yani direksiyon kırdığımda R den D ye aldıktan 0,5 saniye sora ses geliyo çatt diye. Bugüne kadar bişey olmadı, olmaz inşallah.