Gönderen Konu: Genel olarak Civic  (Okunma sayısı 2280 defa)

-Serhat

  • İleti: 351
Genel olarak Civic
« : Temmuz 18, 2010, 05:41:08 ÖÖ »
Malumumuz civicimizden ne kadar memnun olsakta ufak tefek sorunlarımız var tabiki.Hiç sorunu olmayan araba yoktur eğer varsa fiyatlarını aşağı yukarı tahmin edebiliyoruz..

Ben öncelikle bu forumda duyduğum sorunlardan bahsetmek istiyorum..

1-Hondalar bildiğimiz üzere İzmit fabrikasında birleştiriliyor.Bana göre bu fabrikanın açılması büyük hataydı;Nedeni şu tamam Türkiye bu araçları birleştiryor iyi hoş hatta ne güzel ama bana göre Türk işçileri ya otomasyon makinelerini ayarlayamıyor yada montaj yapamıyor..Örnek:Fabrika 2001 yılında hizmete girdi..Ve Vtec Civicler artık bu fabrikada montajlanmaa başladı..Montajlanmasıyla sorunların başlaması bir oldu.. 2001 den sonraki Civicler iç mekanda sesler geliyor(En azından ben öyle duydum..) Bu modellerden öncekinde ses yok..Çünkü ithaldi...

2-Türkiyeye gelen parçalar olduğu gibi aktarılmyor(ben bu kanıdayım)...2006 ve sonrası kasalarda diğer forumlarda okuduğum kadarıyla frenlerde sorun var..Ve İzmit'te Japonyadan gelen balatalar takılmıyor kendi kafalarına göre takıyorlar..
(Çünkü biz kaza yaptık ve bu bir frenden kaynaklanan kazaydı..)


3-Bildiğimiz gibi Rds adı verilen bir sistem var..Bunuda lotodan çıkar gibi koydular galiba ; .Diğer forumlardan okuduğuma göre 2007 dreamda bu sistem varmış,2009 elegancede yokmuş (Rds:Radio Data System; Yani bu sistem radyonun frekansı haricinde raadyo istasyonunun ismini , telefonunu , radyoda çalan şarkı (Cd çalar değil ) ismini vs. gösteriyor)


4-Honda parça fiyatları çok pahalı bunu fabrikaya bağlıyorum...Fabrika parça depolmasına izin vermiyormuş ve parça lazım olduğunda direk fabrikadan sipariş edilip yetkili servislere gönderiliyor..Buda kötü bi sistem bana göre çünkü ; acil parça lazım olduğunda takılamıyor ve bekliyoruz bide parçanın fiyatı o günün dolar kuru üzerinden hesaplanıyor dolar yükselip düştüğünde  bir gün erken alanla geç alan fiyat farkı ödemiş oluyor..


5-Kullanılan lastikler 2. kalite 2006'da ilk çıkan civiclerde bridgestone lastik kullanılıyordu..Bu lastik içeriye çok ses alıp çukurlarda çok rahatsız ediyordu herhalde bunun farkına vardılarki continental'e geçtiler buda demek oluyorki aracı test etmeyip hemen üretime geçiyorlar...


6-Kime sorsam arka taraftaki hoparlörlerden bşraz rahatsız (ses kalitesi olarak) Honda Türkiye en azından bu şikayeti duyup makyajlı kasanın arka hoparlörlerini birazda olsa iyileştirebilirdi..

7-Fiyatlar çok yüksek ve gittikçe yükseliyor Honda Türkiye Civic araçların çok satılmasını fırsat bilerek gittikçe fiyatları yükseltiyor bence hata yapıyor madem fiyaları yükseltiyorsun donanımına bişeyler ekle değilmi (deri kotuk,hediye kırmızı logolar,kapı eşiği vs.)


Benden bu kadar eğer sizinde düşündüğünüz birşeyler varsa tartışabiliriz..



kacaman

  • İleti: 7154
Ynt: Genel olarak Civic
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2010, 06:28:38 ÖÖ »
bizim halkımızın mükemmele yakını bulma arayışı hiçbir zaman olmamıştır, ben hiç bir konuda şunuda mükemmel yapıyoruz dediğim olumlu bir konu düşünüyorum bulamıyorum, her zaman işin kolayına kaçmışızdır, montajdan kaynaklanan kalitesizliğin sebebi de budur.

-Serhat

  • İleti: 351
Ynt: Genel olarak Civic
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2010, 06:31:06 ÖÖ »
Ama buna bi çare bulmaları gerek değilmi uzun yolda biraz sorun yapıyor..

honda2002

  • İleti: 2664
Ynt: Genel olarak Civic
« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2010, 07:00:49 ÖÖ »
Ama buna bi çare bulmaları gerek değilmi uzun yolda biraz sorun yapıyor..

son birkaç yildir tüm B ve C sınıfı otomobillerde kaliteli malzemeden yana bir düşme var maalesef
bu vw de de böyle inanın
Okuduğum uzman yorumlarında özellikle golf V te malzeme kalitesinin Golf 4 e göre düştüğü özellikle belirtiliyor
Bence rekabet maliyet Kaygıları bunda bir etken
Bendeki Vtec2 de (2002 model) de izmitte üretilmiş ancak yeni civicteki tikirtilar vs yok Allaha şükür !
bazen iyi ki yeni civic almamısim diyorum :)  Sifir araç alacağım ve pekcok tikirtisi vs olacak
Kötü birsey harbiden Allah sabır versin Herhalde o tikirtilari çözene kadar araca isinamazdim pek
En az 1-2 bin
lira Harcardim herhalde :)