Gönderen Konu: Gaza basinca gelen gicirti sesi  (Okunma sayısı 9398 defa)

popuLer_

Gaza basinca gelen gicirti sesi
« : Mart 11, 2014, 09:05:30 ÖS »
Arkadaşlar selam.
Aracim 2001 mod. 16 iise.. Aracimi beş günkadar kullanmadim garajda yatti. Sonra besmele cçektik marsa bastik debriyaja basinca bi gicirti sesi gelmeye basladi daha öncede yasamistim bi sure sonra geçti ayni gicirti sesi şuan vites kolunun altından geliyor.. Gaza nasipcçekince kapi gicirtisi gibi geliyor. Cumartesi sanayiye gideceğim ama meraktan duramadim nedendir sizce bu ses

BuCaLI

Ynt: Gaza basinca gelen gicirti sesi
« Yanıtla #1 : Mart 12, 2014, 06:03:49 ÖS »
bahsettiğin gibi benimde aracı uzun süre kullanmadığım zaman debriyaja basınca bi gıcırtı sesi geliyor ama kısa bir süre sonra ses kesiliyordu. tamirciye sordum bi problem yok dedi. buda kronik heralde :)

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #2 : Mart 12, 2014, 06:29:50 ÖS »

Ses debriyaj merkezinden geliyor. Bir süre kullanınca geçer. Özellikle soğuk havalarda daha belirgin olur. Bu kasalarda hemen hemen hepsinde bu ses var.

popuLer_

« Yanıtla #3 : Mart 12, 2014, 08:35:33 ÖS »
Yanıtlar için teşekkürler ama sorun geçmedi yani debriyaja bastıgım anda gelen o sesi kesildi şimdi şanzumandan ses geliyor.. Şöyleki; 2. viteste gaza basıp cekiyorum ilk yüklendiğim anda gıcırtı sesini alıyorum yani debriyaja bastıgımda gelmiyor ses

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2014, 09:01:37 ÖS »
Yanıtlar için teşekkürler ama sorun geçmedi yani debriyaja bastıgım anda gelen o sesi kesildi şimdi şanzumandan ses geliyor.. Şöyleki; 2. viteste gaza basıp cekiyorum ilk yüklendiğim anda gıcırtı sesini alıyorum yani debriyaja bastıgımda gelmiyor ses

Sorununuz başka yerdede olabilir. En kısa sürede bir servise baktırmanızı öneririm.

popuLer_

« Yanıtla #5 : Mart 15, 2014, 07:52:36 ÖS »
Arkadaşlar sorun Motor kulağındanmış basit birşey yani bunun yanında Triger kayışı içinde giyat aldım..
Ankarada hondacı Kadir ustaya gittim. Triger için 450 tl Motor kulağı ve subap ayarı içinde 150 tl fiyat verdi sizce uygun mu ?

23korg23

« Yanıtla #6 : Mart 17, 2014, 07:37:40 ÖÖ »
Triger icin 450 cok bence. Motor kulagi yagli olan mi? Eger yagli olan kulak degiscekse hangi marka kulak takcak?

sercanim

• SeRCaN
« Yanıtla #7 : Mart 17, 2014, 12:00:35 ÖS »
takip bende de aynı sorun var.

popuLer_

« Yanıtla #8 : Mart 17, 2014, 07:50:42 ÖS »
Fiyat banada cok geldi Başka bir usta 350 demişti yaklasık 5-6 ay once.. motor kulağı hangisi ne parça takarlar hiç konuşmadım sadece zor olan yerde onun işi uzun sürer demişti yani sanırım motorun arkasında olan kulak.. Birde bu modelin orjinal triger markası nedir ?

sercanim

• SeRCaN
« Yanıtla #9 : Mart 18, 2014, 04:17:18 ÖÖ »
bu ses ikinci viteste derinden gelen birşey birşeye sürtüyormuş gibi olup iki-üç saniyede geçen bir ses mi?

23korg23

« Yanıtla #10 : Mart 18, 2014, 09:02:29 ÖÖ »
Orjinalinin markasini bilmiyorum ama bulabilirsen gates(yanlis yazmis olabilirim) taktir bulamazsan dayco yada bando olabilir

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #11 : Mart 18, 2014, 09:05:18 ÖÖ »

Triger seti olarak 1.6i ES için kayış Gates - Bando - Dayco kaliteli markalardır. Bilya Koyo kullanabilirsin.

popuLer_

« Yanıtla #12 : Mart 18, 2014, 12:37:35 ÖS »
Ses her viteste geliyor yani yüke binince araç kalkis aninda bu sesi duyuyorum oda belli oldu zatengaza bastgmda viteste bi oynama hareketi vat