Gönderen Konu: Gaz Göstergesine Elektrik Gelmemesi  (Okunma sayısı 4040 defa)

mht38

  • Mehmet Kılıçkaya
  • İleti: 14
Gaz Göstergesine Elektrik Gelmemesi
« : Ağustos 30, 2016, 02:29:25 ÖS »
Arkadaşlar uzun süredir yaşadığım bir problemim var bir türlü çözümünü bulamadım. 1998 model Euro Civic aracımda Lpg göstergesine elektrik gelmiyor ve bu durum aracın çalışmasına engel oluyor. Marş basıyor, herşey normal fakat motor arıza lambası yanıyor ve lpg göstergesine elektrik gelmiyor. Kontağı birçok kez aç-kapa yapınca düzeliyor. Bazen de çukurdan veya kasisden geçince araba şarj kesiyor. (tekleyip devam ediyor)  Bir kaç kez oto elektrikçisine götürdüm arıza olduğu zaman gelmem gerektiriktiğini söyledi.
İşin ilginç tarafı araç bunu dönemsel yapıyor, zaman geliyor sıkıntısız 1 ay biniyorum. Sonra tekrardan başlıyor. Ustaya götürdüğüm zamanda sıkıntısız çalışıyor. Bu sefer adam müdahale yapamıyor. (Evden çıkarken çalıştırmaya 5 dk uğraşıyorum elektrikçiye gidince sanki nispet yaparcasına sıkıntısız çalışıyor) Bu sorunun Lpg'den kaynaklı olduğunu düşünüp lpg sistemini yeniledim sıfır lpg sistemi taktırdım 1200 lira verdim boş yere fakat gene devam etti. (eski lpg ye ait ne varsa komple değiştirdim) Anladım ki Lpg'den kaynaklanan sorun değil. Sigortaları kontol ediyorum onlarda da bir sorun gözükmüyor. Anahtarla alakalı bir sorun desem 2 anahtarda da yapıyor. Aracı benzinde bırakıp öyle park ediyorum veya benzinde kullanıyorum gene değişen bir şey olmuoyor.

Böyle bir arıza ile karşılaşan oldumu acaba yardım ederseniz sevinirim.
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2016, 02:32:43 ÖS Gönderen: mht38 »



oktayoo

  • Oktay
  • İleti: 4106
Ynt: Gaz Göstergesine Elektrik Gelmemesi
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2016, 09:55:35 ÖÖ »
Lpg tesisatı kontrol edilip elektriksel kablo bağlantılarda bir gevşeklik,oksitlenme varmı diye kontrol edip düzeltmek gerek.Diğer bir durum lpg ECU (Elektronik kontrol ünitesi-beyin) içerisinde elektronik kartta bir sıkıntı olabilir beyin tamiri yapan yada bir elektronikçi söküp bakması lazım.Beyin içerisinde temazssızlık,soğuk lehim vs. olabilir.

mht38

  • Mehmet Kılıçkaya
  • İleti: 14
Ynt: Gaz Göstergesine Elektrik Gelmemesi
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2016, 07:38:07 ÖS »
Iyi ama lpgnin herseyini degistirdim ben sifirdan yeni lpg taktirdim gene devam etti. Ecu mantikli olabilir onda haklisiniz tanidigim birkac elektronik kart tamircisi var bir de ona baktirayim tesekkur ederim