Gönderen Konu: fd6 vites geçişinde problem ?  (Okunma sayısı 12374 defa)

denizcan

fd6 vites geçişinde problem ?
« : Haziran 02, 2013, 10:03:39 ÖS »
arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar.geçtiğimiz kış ara sıra 2.vitese alırken arabayı takılma tarzı birsey oluyordu havalardandır dedim önemsemedim fakat bugün yine aynı takılma ile karşılaştım.sadece 2.vitese geçerken yasıyorum bu problemi diğer viteslerde hiçbir problem yok.sizce sorun ne olabilir ?

mali

Ynt: fd6 vites geçişinde problem ?
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2013, 10:48:46 ÖÖ »
daha o model bir araba için yaşanmaması gereken bir sorun aslında

Refik_Yavaş

« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2013, 12:11:57 ÖS »
kaç binde senin araç ?

denizcan

« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2013, 12:18:12 ÖS »
30binde araç.sıkıtı her zaman olmuyor ay bir kere falan takılma gibi bişeyle karşılaşıyorum.

battalgazi

« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2013, 01:17:52 ÖS »
geçenlerde servisde test için usta aracımı kullandı geldiğinde şanzıman mekanizması yağsız kaldığı için viteslerin çok sert geçtiğini söyledi akabinde mekanizma yağlandı ve ciddi derecede geçişlerim iyileşti sizde bir yağlatın faydası olabilir

denizcan

« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2013, 01:41:22 ÖS »
üstad servise gidicem zaten bu sorun yüzünden ne demem gerekiyor acaba şanzuman mekanizmasını yağlayınmı diyeyim.birde bu işlemler garantiden hallediliyormu acaba..

can3520

« Yanıtla #6 : Haziran 03, 2013, 02:13:17 ÖS »
Eğer yüksek devirde farkında olmadan yarım debriyaj vites değiştirdiysen vites geçiş kısmındaki dişli kırılabiliyor. Arkadaşımla kalkarken o kırdı bir kere. Ona bir baktır

cemcaca

« Yanıtla #7 : Haziran 03, 2013, 02:28:17 ÖS »
aynı problemden dolayı bende gittim servise araç soğukken yani ilk çalıştırmada ısınmadan 2 vitese zor geçiyordu sürtünerek geçiyordu servise götürdüm usta bindi gezdi hiç bişey yok dedi sürtünme ne inlesi dedim araç soğukken yapabilir dedi gerçekten de soğuklar gitti sıcak hava geldi vites geçişleri özellikle 2.vites pamuk gibi oldu bu arada araç 2011 civic

Refik_Yavaş

« Yanıtla #8 : Haziran 03, 2013, 02:32:37 ÖS »
Soğukken bile yapmaması gerek. aman hava soğuk ondan denilcek bi olay değil sonuçta. Benim aracımda yaz kış hiç başıma gelmedi bu olay.. Aracım 76 bin oldu üstelik

cemcaca

« Yanıtla #9 : Haziran 03, 2013, 02:39:09 ÖS »
denizcan servise gittiğinde sonucu bizlerlede paylaşırsan sevinirim..

denizcan

« Yanıtla #10 : Haziran 03, 2013, 02:48:29 ÖS »
arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.umarım önceki sahibi dediğiniz gibi bir tarafını hatalı vites attırarak zedelememiştir.zaten bu problem sürekli olmuyor ayda bir kere falan yasıyorum servise gidince yazarım tekrar buraya.

oqano

• OqAnO
« Yanıtla #11 : Haziran 19, 2013, 09:24:07 ÖÖ »
Arkadaşlar benim aracımda da vites geçişleri kemikli geçiyor başından geçen varmı çözüme ulaşan ? Hyundai Accent aracımdaki gibi kemikli geçiyor ayrıca yanımdaki kişi vites değiştirdiğimi duyuyor "Tık tık" ediyor normal mi ? 2007 1.6 dream aracım ?

denizcan

« Yanıtla #12 : Haziran 19, 2013, 12:23:47 ÖS »
arkadaslar gittim servise aracı incelediler ve herhangi bir arıza ya rastlamadılar.teknisyen arkadas sadece devir ve hız değerlerinin normalin üstünde veya altında ise olmuş olabilir ona dikkat edin herhangi bir problem yok dedi.1 haftadır kullanıyorum bir sıkıntı yok çok şükür.vites geçişleri evet biraz kemikli o hepsinde var herhangi bir problem değil o içiniz rahat olsun..

ozN

« Yanıtla #13 : Haziran 19, 2013, 12:26:23 ÖS »
fd 6 ların geneli öle herhalde

oqano

• OqAnO
« Yanıtla #14 : Haziran 19, 2013, 12:39:59 ÖS »
Eğer genel birşey ise çok kötü bir durum Honda için 2007 model benim aracıma göre segmenti de yüksek olan bir araçtan bu sesi beklemiyordum bu konuda benden - not alacak sanırım çünkü yanımdaki kişi vites geçişdeki tık sesini duyabiliyor

alperd

• alperd
« Yanıtla #15 : Haziran 19, 2013, 03:55:05 ÖS »
Eğer genel birşey ise çok kötü bir durum Honda için 2007 model benim aracıma göre segmenti de yüksek olan bir araçtan bu sesi beklemiyordum bu konuda benden - not alacak sanırım çünkü yanımdaki kişi vites geçişdeki tık sesini duyabiliyor

Tık tık vites geçiş sesi güzel değil mi ralli arabası tarzında bir sportiflik vermiyor mu? (Meraktan soruyorum) :)

oqano

• OqAnO
« Yanıtla #16 : Haziran 19, 2013, 04:09:10 ÖS »
Hiçde güzel değil benim Hyundai aracımda böyle birşeydi abim derdi bu nasıl vites sesidir şimdi segment atladık kasa yükselttik aynı ses hiç hoş değil 1.6 ies de vites parmak ucuyla değişiyor bunda ise daha kemikli vites değişimi şanzıman yağını değiştirmeyi düşünüyorum belki bir nebze de olsa faydası olur

bbhnda

« Yanıtla #17 : Haziran 19, 2013, 04:38:28 ÖS »
Hiçde güzel değil benim Hyundai aracımda böyle birşeydi abim derdi bu nasıl vites sesidir şimdi segment atladık kasa yükselttik aynı ses hiç hoş değil 1.6 ies de vites parmak ucuyla değişiyor bunda ise daha kemikli vites değişimi şanzıman yağını değiştirmeyi düşünüyorum belki bir nebze de olsa faydası olur

hayırlı olsun aracınız aryodunuz gönlünüze göre buldunuz heralde süper seçim ;) vites geçişleri kemikli evet forda göre ama bide şöyle düşünün ieste parmak ucuyla geçiyor diyorsunuz mesela 5 ten 4 e diye yanlışlıkla 2 ye atmak şanzımanın ölümü olabilir dimi . yani kolay geçiş her zaman iyi olmaz viteslerin karışma ihtimali var.

oqano

• OqAnO
« Yanıtla #18 : Haziran 19, 2013, 04:55:15 ÖS »

hayırlı olsun aracınız aryodunuz gönlünüze göre buldunuz heralde süper seçim ;) vites geçişleri kemikli evet forda göre ama bide şöyle düşünün ieste parmak ucuyla geçiyor diyorsunuz mesela 5 ten 4 e diye yanlışlıkla 2 ye atmak şanzımanın ölümü olabilir dimi . yani kolay geçiş her zaman iyi olmaz viteslerin karışma ihtimali var.
Allaha şükür bulduk ve aldık abim buldu gerçi sağolsun seçim olarak hayaliminde üstünde bir araç oldu :) Bir Honda'cı Asla Vitesi karıştırmaz  :D merak ediyorum 2009 dan sonraki makyajlı kasalarda da veya 2012 kasa da da varmı bu kemikli geçiş ?

bbhnda

« Yanıtla #19 : Haziran 19, 2013, 06:40:14 ÖS »

Allaha şükür bulduk ve aldık abim buldu gerçi sağolsun seçim olarak hayaliminde üstünde bir araç oldu :) Bir Honda'cı Asla Vitesi karıştırmaz  :D merak ediyorum 2009 dan sonraki makyajlı kasalarda da veya 2012 kasa da da varmı bu kemikli geçiş ?

geçişler kemikli yani forda göre kemikli ancak geçen arkadaşımın yeni aldığı clio 4 dci yi 150 km kadar kullandım ve kendi aracıma şükrettim.onunda vitesler belli değil kaçtasın değilsin net yapamamışlar yolları.sportif araçta olur o kadar ;)

denizcan

« Yanıtla #20 : Haziran 19, 2013, 07:01:53 ÖS »
vites gecişlerinin kemikli olmasını kimisi çok seviyor kimisi hiç sevmiyor şahsen benim açımdan bir problem yok hoşumada gidiyor hafif sert oluşu fakat sizin olay bbiraz farklı olabilir vites geçiş sesini yan taraftaki kişi bile duyuyor demişsiniz.normalin dısında bir sorun olablir baktırın aracınıza isterseniiz.

kadir88

« Yanıtla #21 : Haziran 19, 2013, 10:34:15 ÖS »
bu sorun benım 2007 civictede var servıs ve farklı arkadas cevremeden aldıgım bılgı netıcesınde bu olay senkromeç denilen bır parcadan dolayı vıtes gecısınde ozellıkle 2 vites te sorun oluyor degıstırmek ıstedım malıyetı az da olsa sonuc ıtıbarıyle sanzuman ınecegı ıcın yuksek fıyat cıkıyor bu yuzden baskı balata degısımı geldıgı zaman yapmanın daha mantıklı oldugu soyledıler bende bu yuzden bu sekıl kullanıyorum gunde 1 sefer falan yapıyor

denizcan

« Yanıtla #22 : Haziran 19, 2013, 11:06:30 ÖS »
valla söyle söyleyeyim usta oturdu arabaya en az 10 km yol gittik hiçbir takılma yada zorlanma olmadı adamda haklı olarak birsey yok dedi.simdi senkromençte sorun olmuş olsa sürekli yapması gerekir.ama bende çok nadiren oluyo ve hiç ses falan gelme olayı olmuyor ki arkadasımın avensis'inde var özellikle 2.vitese gecerken sürekli ses yapıyor garçç seklinde.işin içinden çıkamadım...

oqano

• OqAnO
« Yanıtla #23 : Haziran 20, 2013, 10:49:00 ÖÖ »
Benim sorunum garç sesinden vs. değil sadece kemikli geçişlerde tık tık diye bir ses duyuluyor ayrıca İkiler Honda'ya baktırmıştık expert için eğer sekromeç sorunu olsa ordaki usta bize söylerdi ustayda bi 3-5 km turda attık ayrıca sadece motor yağı ve şanzıman yağını değiştirin abi dedi şimdi avrupa yakasında oturduğumuz için Radar Honda'ya gidicez müsait zamanda bi baktırıcaz gereken şeyleri yaptıracağız

denizcan

« Yanıtla #24 : Haziran 20, 2013, 04:45:30 ÖS »
ben o konu hakkında yapılacak pek bişey olduğunu düşünmüyorum.yapı olarak vites geçişleri kemikli o nednele bunu önlemek bana pek mantıklı gelmiyor fakat benim arabada rahatsız edicek düzeyde değil bu hatta bazen zevk bile alıyorum sizin aracınızı merak ettim.