Gönderen Konu: FD6 arıza için bilgi, yardım ve tecrübelerinize ihtiyacım var  (Okunma sayısı 1634 defa)

eseraga

S.a arkadaşlar aracım 2007 model premium otomatik vites lpg li honda civic.araç 219 binde şu an.araçta yaklaşık olarak 27-28 km li hızlarda başlayan 55-60 civarlarına kadarda değişen km lerde sarsıntı oluyor D de kullanırken. S de kullanırken sarsıntı söz konusu değil.benim tahminim vites geçişlerinde yapıyor.ustada öyle söyledi zaten.Sarsıntı gaza basınca kesiliyor.Yani araç ile uzun yolda giderken şehirler arası hiç bir sıkıntı yok.Ama şehir içinde bazen aynı hızda gitmek gerekiyor ışıklarda filan dur kalk derken düşük hızlarda ve düşük devirde kullanırken sarsıntı oluşuyor.Örneğin sarsıntı oluşmaya başladı 28 km hızda diyelim ve eğer gaza basarsam sarsıntı duruyor.Gaza basmaz isem sarsıntı devam ediyor.rampa aşağı inerken daha rahat gibi araba sanki.Motor yağı şanzuman yağı ve motor takozları yetkili honda bayinde 1 hafta oldu değişti.Böyle bi kullan dediler bir süre.Yoksa şanzıman sökülecekmiş.o da en az 1 hafta sürer sökmesi takılması dediler.Bende kararsız kaldım.daha önce de bujileri ve bobinleri değiştirmiştim.çözüm olmadı.geriye tek seçenek şanzıman kaldı. sizlerin düşünceniz nedir?Daha önce böyle bir durumla karşılaştınız mı?Sizce ne olabilir tecrübelerinize dayanarak.Belki baskı balatada olabilir mi?S de R de hiç bir sorun yok.D de iken var sadece.Araç LPG li ve benzinli her iki şekilde de sarsıntı yapıyor, farketmiyor.Çok canımı sıkıyor bu durum açıkçası.yardımlarınıza ihtiyacım var.Erzincan merkezde yaşıyorum ve burada yetkili servis yok.trabzona gitmiştim.özel serviste yok anlayan açıkçası.Subap ayarı da yapıldı ayrıca
« Son Düzenleme: Kasım 07, 2016, 12:46:46 ÖS Gönderen: eseraga »

bestami_1

Ynt: FD6 arıza için bilgi, yardım ve tecrübelerinize ihtiyacım var
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2016, 03:03:21 ÖS »
gardaş servise git bilgi ai sorunu öğren fiyat al hoşuna giderse servista yaptır arıza öğrendikten sonra sanayıde ıyı bır ustaya yaptır

IGDIR

« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2016, 02:27:58 ÖS »
Baskı balata gibi dostum kalkışlarda titreme varsa birde araştır baskı balata değiştimi araç kaç bim km

IGDIR

« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2016, 09:46:19 ÖÖ »
şanzıman yağını değiştirdinmi hiç