Gönderen Konu: enjektör sesi??  (Okunma sayısı 13727 defa)

doktorbean

enjektör sesi??
« : Şubat 06, 2011, 09:28:12 ÖÖ »
arkadaşlar 2010 otv.civic araç sahibiyim.prıns lpg mevcut aracımda.çekiş olsun arıza ışığı olsun çok şükür bir problem yok ancak araç sanki vites d konumunda ışıklarda beklerken olsun,park ettiğimde olsun çıt çıt enjektör sesi gibi birşey duyuyorum,benzinde de bu ses geliyor.p konumunda daha az bu ses hatta bazen yok oluyor.sizce bu bir sorun mu?yardımlarınız için teşekkürler

777

Ynt: enjektör sesi??
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2011, 09:56:52 ÖÖ »
benzinde yapmaması lazım yenı tıp enjektorler seslı bende kıcığım bu sese

doktorbean

« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2011, 08:21:13 ÖÖ »
benzinde de yapıyor,lpg montajdan sonra oldu sanırım,tam anlayamadım aslında enjektör mü yoksa dönen bir parça mı?sürtme değil ama eminim araç vitese alındığınmda başlıyor ve sadece dururken var.yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim çözülünce de burdan  yazıcam teşekkürler

23korg23

« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2011, 03:02:32 ÖS »
önce sesi bi dinleyin ona göre çözüm bulunsun.. aracı benzinde boşa atın kaputu açıp dinleyin ses nerden geliyor sonra lpgye alıp yine kaputun altından sesi dinlemeye calışın... belki de baska bi yerden ses geliyodur.

kolok

« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2011, 03:07:26 ÖS »
23korg23 kardeşime katuılıyorum ama büyük bi ihtimal lpg enjektörleridir dipnot:ses istemiyorsan enjektörlerde tercihiniz matrix olsun
bende var kaputu açarsam ancak duyabiliyorum çıt çıt...

doktorbean

« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2011, 07:01:43 ÖS »
valla arkadaşlar keıhen enjektörler çok kaliteli,ses hiç değişkenlik göstermiyor benzinde de lpgde de,dizel gibi bir ses ama şiddeti düşük tabi.bugün servisle konuştum bir tanıdığımız var efe hondada krank yatakları olabilir tespit için bir gel dedi.sizce mümkünmü araç daha 17000 de.acaba rölanti mi düşük 800 çeviriyor iki yakıtta da.bu arada garanti bozulmuyor arkadaşlar yeter ki lpgnin direkt etkisi olmayan bir sorun olmasın artık honda da farkında.çözene kadar yardımlarınızı bekliyorum

kolok

« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2011, 08:31:39 ÖS »
kardeşim allah aşkına yapma böyle benim araba bildim  bileli rölantide 800 çeviriyor olurmu öyle şey motoru revizyon yaptırdım 200000 de yine ayni rölanti lpg dede gazdada 800 sorun başka ama için rahatlaması için git servise derim ama şunu bilki krank la uzaktan yakından alakası yok.

kolok

« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2011, 08:32:39 ÖS »
ha bu arada sonucu bizimle paylaşırsan memnun oloruz hondacılar olarak.

doktorbean

« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2011, 09:40:45 ÖS »
valla bunlar benim tahminlerim sadece,servis ne diyecek bakalım merak ediyorum.lpg 1000 km ayarını yaptırdıktan sonra bir daha deneyeceğim bakalım geçecek mi çünkü ilk ayar yapıldığında yoktu.diğer arkadaşlarda cıvıc rölanti saatinin kaç gösterdiğini söylerlerse sevinirim.çözümü paylaşıcam burdan inşallah

kolok

« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2011, 09:43:17 ÖS »
hiç canını sıkma 650-670 dd le çalışan honda da gördüm ben

doktorbean

« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2011, 10:22:07 ÖS »
iyi ama bu dizel motor benzeri ses nedir o zaman yani araç d modundayken özellikle hissediliyor,ne arıza ışığı ne bir belirti seyir halindeyken.hiçbirşey yok sadece bu ses beni düşündüren bakalım ne çıkacak mesai saatlerim uysa gidicem hemen ama malesef haftasonuna kaldık

murdogan

« Yanıtla #11 : Şubat 08, 2011, 10:19:27 ÖS »
benin rölantimi çok düşük o zaman.sizlerinki 800 benim ki 600 bile değil.benzindede gazdada aynı seviyede.1000 le 0'ın tam arasında.aslında araba birazcık titriyo rölanti ayarını yukarı almak istiyorum bende ama bunu hiç bir problem olarak düşünmemiştim.

koraygeo

« Yanıtla #12 : Şubat 09, 2011, 01:15:50 ÖÖ »
dostum birkaç çeşit enjektör var bazıları bayağı ses çıkarıyor çıt çıt çıt sesi bayağı rahatsız edici benim araçtada vardı ama aracın içine kadar gelmiyordu ses..benzindeyken yapmıyordu yalnız lpg devreye girince yapıyordu aracımı aldığımda artık orjinalde varmı bilmiyorum ama kaputta ses yalıtımı vardı ses çok rahatsız ediyorsa ziebart'a uğra derim..ses eğer belirttiğin gibi benzinde yapıyorsa bir anormallik var benim araçta benzinde yapmıyordu..
iyi ama bu dizel motor benzeri ses nedir o zaman yani araç d modundayken özellikle hissediliyor,ne arıza ışığı ne bir belirti seyir halindeyken.hiçbirşey yok sadece bu ses beni düşündüren bakalım ne çıkacak mesai saatlerim uysa gidicem hemen ama malesef haftasonuna kaldık

kolok

« Yanıtla #13 : Şubat 09, 2011, 07:19:41 ÖÖ »
murdogan kardeşim rölantiyi yükseltmek istiyorsan avans ayarını yükseltmen gerekiyor ; ayrıca şunuda belirteyim gaza rölanti ayarı benzinde ne ise odur 20-30 devir aşağı veya yukarı olur saygılar

HLKSLR

« Yanıtla #14 : Şubat 09, 2011, 07:30:55 ÖÖ »
Arkadaşlar HONDA'nın kendi enjektörleride sesli çalışır,ki motorda en net duyacağınız seslerdendir..Gaz sisteminde de sesli çalışmasının biz zararı yoktur...

hellfire39

« Yanıtla #15 : Şubat 09, 2011, 07:48:17 ÖÖ »
LPG enjektörleri sanırım her koşulda çalışıyor (ister LPG devrede olsun ister olmasın). ben de geçen gün merak edip kaputu açtım, her iki koşulda da enjektörlerden çıt çıt çıt çıt sesi geliyor. aracı benzinde çalıştırsanız da devre dışı kalmıyorlar. devre dışı kalmaması bir problem mi yoksa her LPG sisteminde durum böyle mi bilemiyorum.

HLKSLR

« Yanıtla #16 : Şubat 09, 2011, 07:51:19 ÖÖ »
Araç benzindeyken lpg enjektörü çalışıyorsa enjektörler çok çabuk arıza yapar..Duyduğunuz benzin enjektörlerinin sesi olmasın?

hellfire39

« Yanıtla #17 : Şubat 09, 2011, 08:27:04 ÖÖ »
malesef LPG enjektörlerinden geliyordu. benzine geçirdiğim halde LPG enjektörlerinin çalışmasına şaşırmıştım. eğer sizlerde de benimki gibi değilse, kontrol ettirmemin zamanı gelmiş gibi.

HLKSLR

« Yanıtla #18 : Şubat 09, 2011, 08:29:33 ÖÖ »
Bende lpg yok ama bir zamanlar lpg işini yapmış biri olarak bu normal değil,fakat lpg konusunda bilgilerim 2007 yılı teknolojisine kadar..DAha sonra ne gelişti ne yapıldı bilmem,yanlış yönlendirme yapmak istemem..

doktorbean

« Yanıtla #19 : Şubat 09, 2011, 08:56:45 ÖÖ »
arkadaşlar sanırım benim enjektörler de devreden çıkmıyor benzinde çünkü ses hep aynı ritmde ve seviyede anahtarla geçiş yaptığımda,en azından benzine alındığında bir ses değişikliği olmalı araçta.cumartesi baktıracağım hem lpg servisine hem de hondaya gidip o zamana kadar soru işareti yani

HLKSLR

« Yanıtla #20 : Şubat 09, 2011, 09:05:38 ÖÖ »
Düşünüyorum gaz enjektörlerinin elektrik bağlantılarını,orjinal enjektörlerden alıp bağlıyorlarsa,o zaman araç lpg de çalışırken benzin enjektörleride sürekli çalışıyor demektir ki şu demek oluyor 2 sistemin enjektörleride beraber çalışıyor sürekli..yani 2 enjektör takımıda aynı km yi yapmış oluyor..

hellfire39

« Yanıtla #21 : Şubat 09, 2011, 09:09:41 ÖÖ »
evet. şu durumda öyle görünüyor. bakalım. gerekirse montajı yapan kişiyi arayacağım, bu durum normal midir diye?
her ikisi de çalışıyor. sadece sen hangi yakıt ile aracı çalıştıracaksan o enjektörlerden yakıt geliyor.
« Son Düzenleme: Şubat 09, 2011, 09:10:46 ÖÖ Gönderen: hellfire39 »

doktorbean

« Yanıtla #22 : Şubat 09, 2011, 11:56:41 ÖÖ »
eğer böyle bişey varsa hatalı montaj demektir.ikisinin çalışması çok saçma bence.ancak dediğiniz gibi problem bu olabilir,ben çözümü burdan paylaşıcam en kısa zamanda

hdyt

« Yanıtla #23 : Şubat 09, 2011, 12:40:51 ÖS »
Benzinde lpg enjektörleri ses yapmıyor. Lovato sıralı sistem yeni tip.

HLKSLR

« Yanıtla #24 : Şubat 09, 2011, 12:55:57 ÖS »
Benzinde lpg enjektörleri ses yapmıyor. Lovato sıralı sistem yeni tip.
Olması gerekende bu bence,çünkü benzine geçildiğinde lpg sistemi tamamen off olmak zorunda..