Gönderen Konu: Eksantrik devir sensörü ve stop etme?  (Okunma sayısı 17604 defa)

OZAlper

Eksantrik devir sensörü ve stop etme?
« : Haziran 28, 2010, 06:24:07 ÖS »
Arkadaşlar, 2003 civic kullanıcısıyım araç lpg li (arıza lambam yanıyor sanayideki ustamın cihazında sadece "egr valfi hava akımı yetersizliği" olarak görünüyor o da siliyordu. Tekrar yanıyor ve kendiliğinden de sönüyordu.) geçenlerde yaylaya çıkarken rampada aniden stop etti araç. Ardından çalıştırmak istedim çalışmadı, birkaç dakika bekledikten sonra hiçbir şey olmamış gibi çalıştı bu sefer yolun kalan kısmına benzinde devam ettik tam aracı park edecekken yine stop etti; yalnız biraz durunca yine bir şey yokmuş gibi çalışıyor. Düzde böyle bir şey yaşamadın hiç. Sonrasında servise subap ayarı için götürdüğümde "egr valfi hava akımı yetersizliği" ve "eksantrik konum sensörü arızalarını verdi. Eksantrik konum sensöründen stop eder mi, daha önce böyle bir durum duyan var mı? Anlattıklarım üzerine bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

corbacı1

Ynt: Eksantrik devir sensörü ve stop etme?
« Yanıtla #1 : Haziran 28, 2010, 06:56:08 ÖS »
bu ilahi bir işaret olabilir.
sen hondayı seviyorsun diye honda da seni sevmek zorundamı.
beni sat bora al
beni sat bora al. şeklinde bir işaret.
ön tarafa geç arabanın gözlerine bir bak hüseyinin gözleri gibi dönüyosa gözleri tamam. :))))

kacaman

« Yanıtla #2 : Haziran 28, 2010, 08:02:37 ÖS »
ben alper'in civicini sürdüm, boranın üzerinden atlayıp içinden geçer, basit bir sorundur bence.

emre16

« Yanıtla #3 : Haziran 28, 2010, 08:30:53 ÖS »
bora mı? lpgli bora civicten 5 kat daha kötüdür...soruna gelince egzantrik konum sensörü avans için önemli bir husustur avansı iyi ayarlayamassa ondanda stop edebilir.Olmadı egr yi iptal ettirin veya sensör değişimi çözüm olabilir...EGR devreye girdiği zaman karışımın kalitesini bozarak egzoz emisyonunu azaltır buda doğru çalışmassa ondanda stop edebilir.İnş çözülür geçmiş olsun sorunu hallettiğinizde bizimle paylaşırsanız seviniriz....

OZAlper

« Yanıtla #4 : Haziran 28, 2010, 08:40:31 ÖS »
Stop ettikten 3-5 dakika sonra gayet normal çalışıyor sorun rampada yüklenmeyle birlikte ısınmadan kaynaklı ama önümüzde iki mesele var EGR ve sensör. Sensör serviste 150 tl değişince olmama ihtimali var, EGR iptali serviste yapılıyor mu, sonuçları nedir? Sorunla ilgili beyinden de olabilir deniliyor ama :ağlaa

emre16

« Yanıtla #5 : Haziran 28, 2010, 09:50:14 ÖS »
egr iptalinin motora hiç bir zararı yok tam tersi performans için egr iptal edilebilir çünkü tamamen emisyonları azaltmak amacıyla konuluyor.Sensör değişince çözüm olamayabiliceğini servis mi söyledi?Sebebi neymiş acaba? Bu arada sorun sadece lpgdeyken mi oluyor yoksa benzinde çalşırkende stop ediyor mu?
« Son Düzenleme: Haziran 28, 2010, 09:52:40 ÖS Gönderen: emre16 »

corbacı1

« Yanıtla #6 : Haziran 28, 2010, 10:05:14 ÖS »
bu arada hüseyin alperle benim mesai müdürüm. sitede hüseyin adında bi arkadaş varsa alınmasın. mesele boranın veyahutta başka bir arabanın altından geçip üstünden gelmesi değil. mesele dostumun da alaman rahatına alaman sağlamlığına alaman güvenliğine ulaşması varsın civic leri geçemesin. allah aşkına kaç saniye kaybedecek da. civic 8 saniyede çıksın 100 e bora 11-12 saniyede çıksın. 3 saniye için alman tepilir mi dostlar.
 japonları severim ama sadece "samurai jack" i
dostum alper sorununun çözümüne gelince : sahibinden .com a ilanını veriyosun bu arada herhangi bi alman alamak için pusuya yatıyosun. saygılar dostlar.:)

despe

« Yanıtla #7 : Haziran 28, 2010, 10:05:58 ÖS »
vtec2 lerde egr iptal yaparsanız eğer, bir sorunla karşılaşmazsınız fakat arıza ışığını söndürseniz bile ertesi gün tekrar yanar. ecudan egr yi iptal edemiyorsunuz.

egzantrik pozisyon sensöründen arızanız doğrudur. bu sebepten stop eder araç.

OZAlper

« Yanıtla #8 : Haziran 29, 2010, 12:01:20 ÖÖ »
egr iptalinin motora hiç bir zararı yok tam tersi performans için egr iptal edilebilir çünkü tamamen emisyonları azaltmak amacıyla konuluyor.Sensör değişince çözüm olamayabiliceğini servis mi söyledi?Sebebi neymiş acaba? Bu arada sorun sadece lpgdeyken mi oluyor yoksa benzinde çalşırkende stop ediyor mu?

Serviste sensörün kablolarına bakıldı sorun yok o ara emsal bir araç bulsak değiştirip deneyecektik sensörleri olmadı. Yüzde doksan sensör diyor, beyinden olma ihtimali de var, dediler. Benim düzde falan hiç problemim yok sıkıştırıyoruz da bazen arabayı. Gelgelelim yayla yolunda 10-12 km rampa çıkınca 2-3. vites stop ediyor; ancak ne devirden düşme ne tekleme var birden stop ediyor, 3-5 dakika bekleyip marşa basınca stop eden o değilmişçesine çalışyor. İlk yaptığında tüpteydi araç rampada kalıverdi bekleyip çalıştırdım benzinde devam ettim bu seferde gideceğimiz yere vardık tam park edecekken stop etti. Üç tane servis ustasıyla görüştüm sensör üzerinde yoğunlaştılar. Tecrübesi olan, duyan soruşturma imkanı olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

kacaman

« Yanıtla #9 : Haziran 29, 2010, 12:17:43 ÖÖ »
bu arada hüseyin alperle benim mesai müdürüm. sitede hüseyin adında bi arkadaş varsa alınmasın. mesele boranın veyahutta başka bir arabanın altından geçip üstünden gelmesi değil. mesele dostumun da alaman rahatına alaman sağlamlığına alaman güvenliğine ulaşması varsın civic leri geçemesin. allah aşkına kaç saniye kaybedecek da. civic 8 saniyede çıksın 100 e bora 11-12 saniyede çıksın. 3 saniye için alman tepilir mi dostlar.
 japonları severim ama sadece "samurai jack" i
dostum alper sorununun çözümüne gelince : sahibinden .com a ilanını veriyosun bu arada herhangi bi alman alamak için pusuya yatıyosun. saygılar dostlar.:)
dostum kusura bakma da, ben almanları hep kaba ve soğuk bulmuşumdur, konfor ve sağlamlık konusu tartışılır, test verilerini birkez daha incelemeni istiyorum.

kacaman

« Yanıtla #10 : Haziran 29, 2010, 12:21:18 ÖÖ »
yanlış hatırlamıyorsam senin opelin vardı.
birlikte çalıştığım bir aradaşım ateşe olarak almanyada opel fabrikasının bulunduğu yerde çalıştı yakın bir tarihte, fabrikada çalışan türk işçileri konsolosluğa gelip gidiyorlarmış zaman zaman, araba merakı olan bu arkadaşım da fabrikada çalışan türk işçilere opel hakkındaki fikirlerini sormuş ve ortak yanıt SAKIN OPEL ALMAYIN oluyurmuş, tüm site üyelerimizin dikkatine.

OZAlper

« Yanıtla #11 : Haziran 29, 2010, 02:44:23 ÖS »

Serviste sensörün kablolarına bakıldı sorun yok o ara emsal bir araç bulsak değiştirip deneyecektik sensörleri olmadı. Yüzde doksan sensör diyor, beyinden olma ihtimali de var, dediler. Benim düzde falan hiç problemim yok sıkıştırıyoruz da bazen arabayı. Gelgelelim yayla yolunda 10-12 km rampa çıkınca 2-3. vites stop ediyor; ancak ne devirden düşme ne tekleme var birden stop ediyor, 3-5 dakika bekleyip marşa basınca stop eden o değilmişçesine çalışyor. İlk yaptığında tüpteydi araç rampada kalıverdi bekleyip çalıştırdım benzinde devam ettim bu seferde gideceğimiz yere vardık tam park edecekken stop etti. Üç tane servis ustasıyla görüştüm sensör üzerinde yoğunlaştılar. Tecrübesi olan, duyan soruşturma imkanı olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
Güncel

despe

« Yanıtla #12 : Haziran 29, 2010, 04:03:48 ÖS »
sorun sensörün kablolarından değil, sensörün kendisinden. hata kodu ne söylermisin ?

OZAlper

« Yanıtla #13 : Haziran 29, 2010, 04:46:06 ÖS »
sorun sensörün kablolarından değil, sensörün kendisinden. hata kodu ne söylermisin ?
Kardeş servisteki ustayı şimdi aradım yetiştirmesi gereken bir iş varmış yarın bakıp vereyim dedi ben de sana o zaman bildireyim  >=ok?

OZAlper

« Yanıtla #14 : Temmuz 01, 2010, 03:42:53 ÖS »
Servisten aldım kodları:
P0336 CKP SENSÖRÜ ARALIK PERFORMANSI
P0401 EGR HAVA ÇIKIŞI
ancak arıza lambası ara ara sönüyor dedim ya dün yine söndü şimdi yanmıyor.

despe

« Yanıtla #15 : Temmuz 01, 2010, 03:45:09 ÖS »
arabanın ara ara stop etmesine neden olan sensör bu. sensörün arızalı muhtemelen.

P0336 CKP SENSÖRÜ

OZAlper

« Yanıtla #16 : Temmuz 01, 2010, 03:48:05 ÖS »
Ancak neden rampada, düzde hiç böyle bir şey gelmemişti başıma zorladığım da oldu. Bu arada değişse de olmama ihtimali kurcalıyor kafamı.

BurakOz

« Yanıtla #17 : Haziran 16, 2012, 04:03:07 ÖS »
 Evet ayni sey geldi basima, yolda kaldim usta cagirdim egz.konum sensoru diyor, serviste fiyati 160tl iyimi tam araci satacakken

legolas

« Yanıtla #18 : Haziran 16, 2012, 11:35:55 ÖS »
ford focus krank pozisyon sensörü beni yolda bırakmıştı....