Gönderen Konu: Direksiyondaki Honda logosu soyulma sorunu.  (Okunma sayısı 19297 defa)

Sand

Direksiyondaki Honda logosu soyulma sorunu.
« : Şubat 22, 2011, 03:42:36 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar,
Severek bindiğim Honda Civic HB 1.8 i-shift aracımın direksiyonundaki H logosu resimdede görüldüğü üzere nikelaj kaplaması soyulmaya başladı.
bununla ilgili garanti işlemleri için servise başvurdum fakat o bölgenin 3 sene garantili olduğunu değişim işleminin yapılamayacağını söylediler.
Ayrıca bu konu ile ilgili Honda Türkiye ilede görüştüm fakat bir sonuç alamadım.
Gerçekten araçta göze batan olumsuz bir izlenimi var. Bu logo bildiğim kadarı ile sökülüp değişmiyormuş, komple airbag olarak değişmesi gerekiyormuş. Buda çok masraflı olacağı için bunu düşünmüyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Bu konu ile ilgili bilginiz var ise paylaşırsanız sevinirim.

bozdemir

Ynt: Direksiyondaki Honda logosu soyulma sorunu.
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2011, 07:59:24 ÖÖ »

Dostum madem servis bu olayı çözmedi, internette satılan direksiyon logoları var. Hatta forumdan bazı arkadaşlarda satıyordu Kırmızı Renk olanları. Onlardan alıp üzerine yapıştırabilirsin, hem o çirkin görüntüyü kapatmış olursun hemde daha hoş bir görüntü elde edilir diye düşünüyorum.

mtl34

« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2011, 09:29:05 ÖÖ »
zaten garantısı devam ettıği için değişecek sacma bı cevap vermıs bence pahalı parca dıye ugrasmak istememişlerdir bıraz bagırırsan işini hallettirirsin benımde sıleceklerımde sorun vardı camı cızıyodu değişemeyız dıs etken dedıler bıraz sesım yukselınce fax cekelım işinizi halletmeye calısırız dedıler ertesı gun aradılar gelın sıleceklerınızı değişelim diye bazen bagırıp sınırlenmek işe yarıyo

Sand

« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2011, 11:52:17 ÖÖ »
zaten garantısı devam ettıği için değişecek sacma bı cevap vermıs bence pahalı parca dıye ugrasmak istememişlerdir bıraz bagırırsan işini hallettirirsin benımde sıleceklerımde sorun vardı camı cızıyodu değişemeyız dıs etken dedıler bıraz sesım yukselınce fax cekelım işinizi halletmeye calısırız dedıler ertesı gun aradılar gelın sıleceklerınızı değişelim diye bazen bagırıp sınırlenmek işe yarıyo
Honda ******daki görevliyi saymazsak, Honda Türkiyedeki benimle konuşan görevli papağana sadece küfür etmediğim kaldı.
ben ne desem boş, aldığım tek cevap "evet aracınızın garantisi 6 sene fakat o bölgenin garantisi 3"
Papağan gibi hep bunu söyledi.

mtl34

« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2011, 11:54:13 ÖÖ »
araban kaç model?

mtl34

« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2011, 11:56:22 ÖÖ »
sen arabayı alırken bunun buraları 6 yıl buraları 3 yıl buralarıda bu kadar yıl dıyemı soyledıler hep 6 yıl garantı dıye konusurlar yerınde olsam hakkımı savunurum bıde garantı kagıdında ne yazıyo 3 yıl buralar suralar 6 yıl dıye yazıyomu

Sand

« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2011, 02:16:21 ÖS »
Aracım 2007 model ve halen garanti kapsamında.
Servis İle görüştüm, Honda Türkiye ile görüştüm ikiside olumsuz.
Şimdi sırada Honda Japonya var, birde onlarla görüşeyim :)
Aracın garanti kitapçığını incelemedim gereksiz gördüm çünkü 6 yıl tam garanti diye duyuruyorlar millete. Kesinlikle tüketici haklarına başvuracağım bu gidişle. Biraz uğraşayım bunlarla.

poseidon999

« Yanıtla #7 : Şubat 23, 2011, 02:20:26 ÖS »
Bir arkadaşım aynı senin problemini yaşadı ve
yetkili servis logonun resmini Honda Japonya'ya mail atarak
airbagli bir direksiyon aldı.

Aynı yolu deneyebilirsin.
Hatta özelden sana görüşmen gereken kişinin ismini atıyorum.

koraygeo

« Yanıtla #8 : Şubat 23, 2011, 04:55:53 ÖS »
dostum hiç uğraşma logoyla flan..aynısı benim aracımdada oldu..reklam tabelası yapan bir şirkete gittim onlarda özel boyadan meydana gelen çok ince bant şeklinde boyalar var alt kısmı yapışkan..koyu parlak kırmızı aldım bir tane sonra onu logonun üzerine koydum tırnagımla iyice yedirdim çok ince ve yapıskan oldugundan hemen kapladı bölgeyi fazlalıkları aldım hem çok şık kırmızı oldu hemde bir daha soyulmyacak şekilde dayanıklı oldu..

Sand

« Yanıtla #9 : Şubat 24, 2011, 01:27:41 ÖÖ »
Bir arkadaşım aynı senin problemini yaşadı ve
yetkili servis logonun resmini Honda Japonya'ya mail atarak
airbagli bir direksiyon aldı.

Aynı yolu deneyebilirsin.
Hatta özelden sana görüşmen gereken kişinin ismini atıyorum.

ilgin için teşekkür ederim arkadaşım dediğinizi yapacağım :)

Sand

« Yanıtla #10 : Şubat 24, 2011, 01:28:26 ÖÖ »
dostum hiç uğraşma logoyla flan..aynısı benim aracımdada oldu..reklam tabelası yapan bir şirkete gittim onlarda özel boyadan meydana gelen çok ince bant şeklinde boyalar var alt kısmı yapışkan..koyu parlak kırmızı aldım bir tane sonra onu logonun üzerine koydum tırnagımla iyice yedirdim çok ince ve yapıskan oldugundan hemen kapladı bölgeyi fazlalıkları aldım hem çok şık kırmızı oldu hemde bir daha soyulmyacak şekilde dayanıklı oldu..

Teşekkür ederim, son çare olarakta bunu yaparım artık :)

fth3382

« Yanıtla #11 : Şubat 24, 2011, 04:22:57 ÖS »
kardeş sonucunu bildirde bende ona göre hareket edecem aynı sorun bendede var şimdiye kadar takmıyordum ama sen buraya yazınca benmde sinirimi bozmaya başladı bu soyulma olayı

Saro

« Yanıtla #12 : Şubat 24, 2011, 04:30:42 ÖS »
2010 model benim araç aynı sorun oldu değişti airbag ile beraber

koraygeo

« Yanıtla #13 : Şubat 24, 2011, 05:01:03 ÖS »
arkadaşlar ben ufak bir sorun için airbag'ı değiştirmenizi tavsiye etmiyorum..ilerde mutlaka airbag ın değiştiği belli olacaktır aracı satarken dert anlatmak zorunda kalırsınız..10 tl lik bir maliyetle hem istedğiniz renk oluyor hem bir daha soyulmuyor..hem 1 sene sonra gene soyulacak zaten..yarın resimle nasıl yapıldıgını açıklayacağım çok kolay ve etkili..

poseidon999

« Yanıtla #14 : Şubat 24, 2011, 05:12:09 ÖS »
arkadaşlar ben ufak bir sorun için airbag'ı değiştirmenizi tavsiye etmiyorum..ilerde mutlaka airbag ın değiştiği belli olacaktır aracı satarken dert anlatmak zorunda kalırsınız..10 tl lik bir maliyetle hem istedğiniz renk oluyor hem bir daha soyulmuyor..hem 1 sene sonra gene soyulacak zaten..yarın resimle nasıl yapıldıgını açıklayacağım çok kolay ve etkili..

Servis kayıtlarında Honda Logosu soyulduğu için airbag değiştirildi diye geçer.
Sonuçta yetkili servisin kaydına inanmayacak değiller.

Saro

« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2011, 10:10:10 ÖÖ »
aynen öyle :) sonuçta kaza olmadıktan sonra airbag açmasınından pek önemi olmaz  artı zaten garantinden değişim diye mutlaka yazıyor:D

koraygeo

« Yanıtla #16 : Şubat 25, 2011, 11:04:39 ÖÖ »
peki o zaman oldu olacak direksiyonu değiştirin :) arkadaşlar ben sadece önerdim benim araçda garantili sonuçta hassas parçalar airbag ler öyle bir logo soyulması için ben olsam değiştirmem..ayrıca emin olsun bir yıla kadar gene soyulacak nereye kadar değiştireceksiniz logo yu..benim kendim yaptım hem bir daha asla soyulmaz hemde isteiğim renk oldu..tabi siz bilirsiniz artık airbag mi direksiyon mu değiştirirsiniz..

poseidon999

« Yanıtla #17 : Şubat 25, 2011, 12:08:46 ÖS »
peki o zaman oldu olacak direksiyonu değiştirin :) arkadaşlar ben sadece önerdim benim araçda garantili sonuçta hassas parçalar airbag ler öyle bir logo soyulması için ben olsam değiştirmem..ayrıca emin olsun bir yıla kadar gene soyulacak nereye kadar değiştireceksiniz logo yu..benim kendim yaptım hem bir daha asla soyulmaz hemde isteiğim renk oldu..tabi siz bilirsiniz artık airbag mi direksiyon mu değiştirirsiniz..

Zaten direksiyon değişiyor ama kesin öyle olacak diye bir durum yok tabi belki talebi reddederler
değiştirmezlerse senin yöntem de işe yarayabilir.
Ama orjinali varken neden çakması olsun değil mi???

ed35

« Yanıtla #18 : Şubat 25, 2011, 12:16:52 ÖS »
Hocam ayrıntılı bir resim vs. rica ediyorum senden,olmadı özelime yada msnden ekleyeblirseniz görüşelim size zahmet..

koraygeo

« Yanıtla #19 : Şubat 25, 2011, 11:36:07 ÖS »
arkadaşlar resimleri ekledim isteyen arkadaşa detaylı analtabilirim..ayrıca yeni civic kısmında konuda açtım..

mtl34

« Yanıtla #20 : Şubat 26, 2011, 07:48:42 ÖÖ »
çok tatlı durmuş yaa  O:)

34trk54

• LTBA-1
« Yanıtla #21 : Haziran 25, 2012, 09:00:43 ÖS »
Hala bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşımız varsa bir öneride benden. Tanıdığınız bir oto boyacısı varsa ( Zahmetli olduğu için uğraşmıyorlar) ondan rica edin logonun üzerindeki nikelaj biraz uğraştıktan sonra alkollü ıslak mendille bile çıkar. güzelce temizleyip istediğiniz renge boyatın, ben aracın rengini tercih ettim....http://imageshack.us/photo/my-images/407/97147659.jpg/[/img]http://imageshack.us/photo/my-images/684/37377450.jpg/[/img]

Mehmetttt

« Yanıtla #22 : Haziran 25, 2012, 09:08:21 ÖS »
Hala bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşımız varsa bir öneride benden. Tanıdığınız bir oto boyacısı varsa ( Zahmetli olduğu için uğraşmıyorlar) ondan rica edin logonun üzerindeki nikelaj biraz uğraştıktan sonra alkollü ıslak mendille bile çıkar. güzelce temizleyip istediğiniz renge boyatın, ben aracın rengini tercih ettim....http://imageshack.us/photo/my-images/407/97147659.jpg/[/img]http://imageshack.us/photo/my-images/684/37377450.jpg/[/img]
Çok hoş olmuş güle güle kullanın...

kamuranozcan

• Mustafa Kamuran Özcan
« Yanıtla #23 : Haziran 26, 2012, 10:04:20 ÖÖ »
benim araçta soyulmuştu gümüş kaplamanın atındaki boyasız yer krem renginde. Ben tırnağımla logonun her yerini kazıdım çokta kötü durmuyor. bu yüzden rahatsız değilim. bu boyayı kol saatinin metal yerinin araç kullanırken logolu yere temas ederek çıktığı kanaatindeyim.

fth3382

« Yanıtla #24 : Temmuz 16, 2012, 05:26:27 ÖS »
arkadaşlar ben götürdüm mersindeki servise saolsunlar ikiletmeden fabrikaya yazı yazdılar ve değişti