Gönderen Konu: Direksiyon sorunu kafayi yedirticek yardim edin  (Okunma sayısı 2025 defa)

Kemal16

Direksiyon sorunu kafayi yedirticek yardim edin
« : Haziran 26, 2017, 04:15:54 ÖÖ »
Merhabalar araniza yeni katildim ve bir kac sorum olacak sizlere benim 2005 es vitec im var direksiyonum sert bagzende yumsuyor mesela yapistirdim gidiyorum lastigin biri cukura girdi birden direksiyon yumsuyor yada bayir yukari veya assagi inerken bunun sorunu cozumu ne onenli bir sorun kazaya direk sebebiyet cunku hep deful ama bagzen bi gicirti geliyor direksiyondan bide bizim arabalar elektirikli direksiyon diye geciyor yani eps var hidrolik desteklimi ve tam olarak yag haznesi nerde uzun suredir bu konuyu arastiriyorum ve bir turlu net cvp alamadim yardimci olursaniz sevinirim

vtec08

Ynt: Direksiyon sorunu kafayi yedirticek yardim edin
« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2017, 08:43:39 ÖÖ »
Bu tarz bi ariza kaza riskini getirir kendi basiniza cozum uretmeniz zordur.iyi bir mekanik ustasina on duzenek ve direksiyon sistemini gosterin.direksiyon sistemi saglam olsa bile on takimdaki arizali parcalar direksiyonun donmesini zorlayabilir.kapsamli bi kontrol icin sanayiden yada en azindan servisten ariza tespiti isteyebilir siniz.tam olarak ariza teshisinden sonra yedek parca ve tamir konusunda kendiniz uygun fiyata istediginiz yerde yaptirirsiniz.

Kemal16

« Yanıtla #2 : Haziran 26, 2017, 12:13:44 ÖS »
Ya bunu yapicam ama kimse boyle bisey olmaz diyo tatmin edici bi cvp veremiyo sorun orda guvenemiyorum boyle oldugu icin 

vtec08

« Yanıtla #3 : Haziran 26, 2017, 04:56:59 ÖS »
Oncelikle size boyle bisey olmaz diyenlerden ve ustalardan uzak durun..sorunun yarisi zaten çözülmüştür bu sekilde..bu tarz bi ariza icin arac uzerinde kapsamli inceleme yapilmadan bisey soylemek zordur.ama on takim ve direksiyon kutusu disinda baska bir sorun olmadigi da kesindir.Iyi bir ustadan yada servisten yardim aliniz..

grafiturk

• Honda Tamir ve Bakım Youtube Kanalım
« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2017, 11:57:09 ÖS »
Sizin bahsettiğiniz elektronik direksiyonun özelliğidir zaten uzun süre temas edilmediğinde sertleşir temas ettiğinizde yumşaklaşır, girdiğiniz çukuru temas olarak algılıyordur diye düşünüyorum, ses konusuna gelirsek kronik bir problemdir, elektronik olduğu için hidrolik yağ haznesi yoktur. Direksiyon kutusunun körük temizlenmesi gresslenmesi sorunu çözmektedir. 2004 vtec 2 yıl kadar kullandım bir ara çok takıntı ettim direksiyon kutusunu dahi değiştirmek istedim ama derken ses kendiliğinden kesildi.