Gönderen Konu: Direksiyon problemi (sağa çekme)  (Okunma sayısı 17482 defa)

kadiraxu

Direksiyon problemi (sağa çekme)
« : Ağustos 23, 2013, 09:53:47 ÖÖ »
Arkadaşlar merhaba ,

2008 civic premium aracım var.
Aracı şubat ayında aldım. Aldıgımdan beri sürekli hafif hafif bir saga çekme yaşıyorum. Forumlarda okudugum kadarıyla 2008 direksiyon kutusunda sorun oldugunu ve servisin değiştirdiğini duydum. Servise gittiğimde direksiyon kutusunun zaten garanti kapsamında değiştiğini ögrendim. Yani sorunlu kutu değiştirilmiş. Fakat hala sürekli hafif hafif sola kaydığını düşünüyorum. ellerimi bıraktıgım andan itibaren 5-10 saniye sonra araç
saga dogru gitmeye başlıyor. Defalarca rot balans yaptırdım. Lastik değiştirdim. Servistede üstünde durdum bu konunun fakat bi sorun olmadıgını yoldan kaynaklandıgını söylediler.

Michelin servisinde bilgisayarlı rot balans yaptırdım. ama hala aynı sorun oluyor. Yolda giderken sol elimle sürekli tutarak hafif ce kontrol etmem gerekiyor yoksa araç saga dogru gidiyor. Aracımda boya değişen kaza yok.

Bu tarz sorunu olan veya problem hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olsun lütfen. Çok takıntılı biriyim. :) küçük bir ses bile duysam rahatsız oluyorum.  :artis :artis

Carismatiq

• Mustafa
Ynt: Direksiyon problemi (sağa çekme)
« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2013, 10:00:48 ÖÖ »

Merhaba,

Sağ ön alt salıncak ,z rot vs sağ tarafın yürüyen mekanik aksamını kontrol ettirdinizmi? Farkında olmadan bir yere hafif tıklanmıştır milimetrik kaymalar yaşanmış olabilir. Bence kontrol ettirmekte fayda var. Kolay gelsin.

Refik_Yavaş

« Yanıtla #2 : Ağustos 23, 2013, 10:02:33 ÖÖ »
Şase de yamuk olabilir.

kadiraxu

« Yanıtla #3 : Ağustos 23, 2013, 10:04:38 ÖÖ »
öncelikle ilgilendiğin ve cevap yazdıgın için teşekkür ederim.

Serviste bakıma soktum arabayı . bayada bi irdelettim. Test sürüşünde gösterdim.

Ama hiçbir şey olmadıgını söylediler. Herşey orjinal servisinde bakılıyor. ama eminim yani düz yolda araba saga çekmez .

Banada sanki takılırken birşeyi bi dişli veya söylediğin gibi milimetrik bi kaydırma varmış gibi geliyor.

Bilinen bi tanıdıgınız veya tavsiye ettiğiniz honda bayisi varsa orayada götürebilirm.

kadiraxu

« Yanıtla #4 : Ağustos 23, 2013, 10:05:59 ÖÖ »
Şase de yamuk olabilir.

Araba kazalı değil ama hatta boya bile görmedi. Şasede yamuk olma şansı varmıki ?

Refik_Yavaş

« Yanıtla #5 : Ağustos 23, 2013, 10:17:19 ÖÖ »
Olabiliyor. Bi arkadaşın arabasında vardı böyle bi problem sadece arka çamurluk boyalı 10 cm kadar aracı aldı geldi. sağa çekiyor sağa çekiyor,tamponda boyayı pek önemsemiyor kimse biliyorsunuz az bi tamponda boya vardı şüphelendim bi abimize sorduk akşam otururken parmaklarıyla sağ teker ve sol teker aralıklarına baktı direksiyon düz iken ; 3 bölgeye 2 parmak sığıyor birine sığmıyor. Şaseye baktırın dedi tamponu indirttik şase yamulma vardı. Çarpılan yere bağlı olarak tampon kırılmadan düşmüş olabilir dediler. Bence kontrol ettirin,eğer bi işlem için tampon sökülüp takıldıysa vidaları tam oturmamış halde bi yere değse araç zarar görmeden düşmüş olabilir mi ? olabilir :)

kadiraxu

« Yanıtla #6 : Ağustos 23, 2013, 10:22:24 ÖÖ »
Olabiliyor. Bi arkadaşın arabasında vardı böyle bi problem sadece arka çamurluk boyalı 10 cm kadar aracı aldı geldi. sağa çekiyor sağa çekiyor,tamponda boyayı pek önemsemiyor kimse biliyorsunuz az bi tamponda boya vardı şüphelendim bi abimize sorduk akşam otururken parmaklarıyla sağ teker ve sol teker aralıklarına baktı direksiyon düz iken ; 3 bölgeye 2 parmak sığıyor birine sığmıyor. Şaseye baktırın dedi tamponu indirttik şase yamulma vardı. Çarpılan yere bağlı olarak tampon kırılmadan düşmüş olabilir dediler. Bence kontrol ettirin,eğer bi işlem için tampon sökülüp takıldıysa vidaları tam oturmamış halde bi yere değse araç zarar görmeden düşmüş olabilir mi ? olabilir :)

Aslında şimdi aklıma geldi sen yazdıktan sonra. Arabayı ilk aldıktan bi beş gün sonra Xenon far taktırmak için elektrikçiye götürmüştüm. tamponu komple indirmesi gerektiğini söylemişti. Söylediğin gibi bir durum olabilir.

Hemen bi kaportacıya baktırayım ben en iyisi. İnşallah çözüm olur. :)

kadir88

« Yanıtla #7 : Ağustos 23, 2013, 10:26:33 ÖÖ »
Bu nalet sorun bende de var  1 sefer rot balans yaptirdim biras duzeldi ilerleyen zamanlarda gene bozdu bugun tekrar rot balansa gidicem degisen birsey olursa sana bilgi veririm

kadiraxu

« Yanıtla #8 : Ağustos 23, 2013, 10:31:05 ÖÖ »
Bu nalet sorun bende de var  1 sefer rot balans yaptirdim biras duzeldi ilerleyen zamanlarda gene bozdu bugun tekrar rot balansa gidicem degisen birsey olursa sana bilgi veririm

Çok iyi olur. Sorunu bir türlü bulamıyorum. İnşallah düzelir. Ama dedğin gibi oluyor. Yada rot balans yaptırdıktan sonra psikolojik olarak düzelmiş gibi hissediyorsun :)

Şehir içi neyse çok takılmıyorsun ama uzun yol gidince insanı yoruyor. Sürekli parmaklada olsa sola baskı uyguluyorsun.

Bundan önce megane2 vardı direksiyonu bırakıyordum yol donsede araç kendini yola göre hafif çevirip düzeliyordu. Çok sıkıntı yapıyorum bu durumu ya :D

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #9 : Ağustos 23, 2013, 10:37:39 ÖÖ »

Birde lastikleri yer değiştirin fark ediyormu gözlemleyin. Önleri arkaya arkaları öne belki sorun lastikdedir. Sorunları çözmek için her zaman minimum seviye ile başlamak gerekir diye düşünüyorum.

kadiraxu

« Yanıtla #10 : Ağustos 23, 2013, 10:41:11 ÖÖ »

Birde lastikleri yer değiştirin fark ediyormu gözlemleyin. Önleri arkaya arkaları öne belki sorun lastikdedir. Sorunları çözmek için her zaman minimum seviye ile başlamak gerekir diye düşünüyorum.

İlgin için teşekkürler.
Bu şekilde denedim. hatta sıfır lastik bile aldım. Ama değişen birşey yok. Direksiyonu bıraktıgınız anda iki üç milim saga kayma yaşatıyor. Direksiyon hafif yamuk gibi duruyor.

Ama kutuda bir sorun yok diyor servis .

paradigma

« Yanıtla #11 : Eylül 02, 2013, 01:28:34 ÖS »
Hocam benim araçta çekiyor, 2001 civic var, 2 senedir bende araç, ama arka tekerleri önlerle rotasyon yaptım, şimdi sanki daha fazla gibi. yarın rotçuya gidip baktıracam. Bu arada forumda sorunu inceleyim yaşayan var mı dedim, aşağıdaki konuyu gördüm. Bi incele derim.

http://www.teamhondaturkey.com/forum/new_civic_07_fk/2011_civic_saga_cekme_sorunu-t50480.0.html

cemboyar

« Yanıtla #12 : Eylül 04, 2013, 09:08:03 ÖS »
sevgili arkadaşım.senin sorununun tatmin edici cevabını bana aktarıldığı şekilde sana anlatıcam.2004,2008,2011 cıvıc her 3 arabamdada benzer sorun özellikle bazı yollarda bendede oluyordu.şu an 2011 dede oluyor saga cekme.3 tane nedeni var.ilk 2 nedenı çözemezssin 3.nedeni çözme şansın var:)
1.türkiyede özellikle bazı yollar yapılırken eğimleri farklı yapılıyor(dikkatsizlikten)egımler düzgün ve satandart olsa bile zamanla sag serıdı yuksek tonajlı arabalar kullandıgı için bir çok yolda otobanlarda dahıl sag tarafa hafıf bır egım var.bu tespıt karayolları çalışanları,usta sürücüler ve tarafımcada yapılmıştır.
2.honda cıvıc dıreksıyonları elektırıklı oldugu için hassas en ufak eğimleri bile algılamanı saglıyor.örneğin aydın izmir vb sıcak memleketlerde ozellıkle sıcak asfalttan hafıf egılmıs cokmuş yollar vardır oralara gırdıgınde bıle dıreksıyonda tepkıyı anlarsın.hassas elektrıklı dreksıyon.mak muh ve honda fab.çalışanlarının görüşüdür.
3.obsesıf egılımlere yakın bır kişiliğe sahipsen bu da daha çok etkilenmeni sağlıyabiliyor.bır çok kişinin farketmediği yada önemsemediği ayrıntı senın için olumsuz olabılıyor.
O yüzden arabanın en ufak bir problemi yok bu konuda güle güle sağlıkla bin sevgili dostum zaten balans ve en ıyı lastık vb kullanıyorsun.saygılarımla

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #13 : Eylül 05, 2013, 07:05:55 ÖÖ »
Tüm yorumları okuyamadım. 2 gün once şirket aracım saga aşırı çekiyordu. Çapraz çekilde lastiklerin yerini değiştik. Çekme kesildi.

tnrdnzekr

• TNR
« Yanıtla #14 : Eylül 05, 2013, 08:58:04 ÖÖ »
aracı biraz yere basın çekme yapmaz :D

ynsaksit

« Yanıtla #15 : Eylül 09, 2013, 12:31:45 ÖS »
daha ıkı gun once aynı dertten gittim kardesım bende.rot balans ta sıkııntı vardır dıye ama adam benı baska bı yere yolladı salıncak burcları bozulmus degıstırdık rot balansa soktuk arabayı acelem vardı hemen bı turladık hala bıraz cekme vardı bırde 80-90 dan sonra dıreksıyonda tıtreme yapıyodu adam sag jant ta problem var bı ara getır onada bakalım dedı...bence sende salıncak burclarına baktır jantı kontrol ettır belkı faydası olur.

alfaus007

« Yanıtla #16 : Eylül 09, 2013, 01:10:02 ÖS »
2006 civic LS aynı problem var , takip..

alfaus007

« Yanıtla #17 : Eylül 09, 2013, 01:20:12 ÖS »
Bu arada lastikler conti ecocontact3 , önler 30 , arkalar 32 basınçta ,bir sürü kez rot balans yaptırıld yine aynı, yüksek hızlara çıkıldığı zaman direksiyonda titreme olmuyor, düz yolda direkiyonu sola doğru 10 15 derece sola çevirince araba dümdüz gidiyor. Sağa doğru hafif bir virajda direksiyonu dümdüz tutunca virajı kendi kendine alıyor araba..

Serviste ise yolların eğiminden kaynaklı deselerde pek bir baştan savma bir cevapmış gibi geldi
« Son Düzenleme: Eylül 09, 2013, 01:20:54 ÖS Gönderen: alfaus007 »

alperd

• alperd
« Yanıtla #18 : Eylül 09, 2013, 01:53:02 ÖS »
Benim araçta da Jant-Lastik değişiminden sonra sağa çekme oldu dediğin gibi sürekli bir sola güç uygulama durumum sözkonusuydu gerçekten sinir bozucu bir durum öyle idare edilecek bir şey değil bence.

İlk gittiğim lastikçiye durumu anlattım direksiyon açısını tarif ettim ama vur dedim öldürdü bu sefer de araç sola çekmeye başladı. Tekrar gittim aynı yere sola çekiyor dedim sözde düzeltti ama eski haline geri getirdi yine hafif sağa çekiyordu. Çok kaale almadılar sorunu küçümsediler.

Baktım orada olmayacak başka Lastikçiye gittim durumu uzun uzun, dertli dertli anlattım nereden bilmiyorum ama sanırım  alt orta kısımdan bir ayar yaptı düzeltti. Teste kendisi çıktığı için diğeri gibi İLETİŞİM HARİKALARI yaratmak zorunda kalmadım :) direksiyon saat yönünde 5 derece eğik falan diyordum adamlara yaa :)

sercanim

• SeRCaN
« Yanıtla #19 : Eylül 09, 2013, 05:49:05 ÖS »
aynı sorun bendede var iki tane rot balansçıya gittim yine sağa çekiyor

hondatürk

• ホンダトルコ
« Yanıtla #20 : Eylül 09, 2013, 09:43:19 ÖS »
rot-balansı iyi yapılmış ve öndüzende sorun yoksa araba sağa sola çekmez  , olurmu öyle şey sağa - sola çeken arabanın normal olması gibi bişey  >%Sakin

kadiraxu

« Yanıtla #21 : Eylül 11, 2013, 12:43:09 ÖS »
Benim araçta da Jant-Lastik değişiminden sonra sağa çekme oldu dediğin gibi sürekli bir sola güç uygulama durumum sözkonusuydu gerçekten sinir bozucu bir durum öyle idare edilecek bir şey değil bence.

İlk gittiğim lastikçiye durumu anlattım direksiyon açısını tarif ettim ama vur dedim öldürdü bu sefer de araç sola çekmeye başladı. Tekrar gittim aynı yere sola çekiyor dedim sözde düzeltti ama eski haline geri getirdi yine hafif sağa çekiyordu. Çok kaale almadılar sorunu küçümsediler.

Baktım orada olmayacak başka Lastikçiye gittim durumu uzun uzun, dertli dertli anlattım nereden bilmiyorum ama sanırım  alt orta kısımdan bir ayar yaptı düzeltti. Teste kendisi çıktığı için diğeri gibi İLETİŞİM HARİKALARI yaratmak zorunda kalmadım :) direksiyon saat yönünde 5 derece eğik falan diyordum adamlara yaa :)

hangi lastikçiye gittin :) ben de hala sorun devam ediyor.

alperd

• alperd
« Yanıtla #22 : Eylül 11, 2013, 01:00:29 ÖS »
Aliağa-İZMİR'de lastikçim sen neredesin? :)

paradigma

« Yanıtla #23 : Eylül 11, 2013, 04:24:00 ÖS »
Tüm yorumları okuyamadım. 2 gün once şirket aracım saga aşırı çekiyordu. Çapraz çekilde lastiklerin yerini değiştik. Çekme kesildi.
benim sorun da aynı şekilde düzeldi, çapraz değil ama önlerdekileri sağ ve sol olarak yerlerini değiştirdik. Sorun yok şükür..