Gönderen Konu: debriyaj pedalı gıcırtı sesi...  (Okunma sayısı 40340 defa)

mhmtdnr

• mhmtdnr32
debriyaj pedalı gıcırtı sesi...
« : Mayıs 14, 2012, 10:12:46 ÖS »
2010 civic elegance debriyaj pedalı gıcırtı sesine lütfen tam çözüm için yardım istiyorum, daha öncede 2005 vtec II m de vardı aynı problem, honda ların kronik rahatsızlığı bildiğim kadarıyla, 2-3 ayda bir yağlatmak durumunda kalıyorum, ansızın ses yeniden gelmeye başlıyo, yanımda oturanlar dalga geçiyo "hacı murattan bile böyle ses gelmiyo" diye...

drmoz

Ynt: debriyaj pedalı gıcırtı sesi...
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2012, 11:01:51 ÖS »
çözüm garantiden debriyaj üst merkezi değişimidir.

klc-ozhn

« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2012, 10:24:10 ÖÖ »
Aynı sorun bendede var ilk calıstırdıgımda oluyor ısınınca düzeliyor. Debriyaj billeleri yağlanması gerekiyormuş sanırım

bayar

« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2012, 01:33:26 ÖS »
Geçtiğimiz kış 2005 Civic'in fren hidroliğini değişirken debriyaj hidroliğinide değiştirdim,ses mes kalmadı.Fazla masraflı bi iş değil,bi deneyin derim.

ERD20

« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2012, 09:39:35 ÖS »
önce yağlarlar tekrar ederse üst merkez değişir.

m.b.t

« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2012, 02:24:56 ÖS »
Bu sorun benim 2007 elegance'de de vardı.Ustam debriyaj pedalını söktü.Yayın bağlantıları yerinden çıkmıs.dıs taraftan oturttu ve sorun gitti.

pars_757

« Yanıtla #6 : Haziran 27, 2012, 01:23:05 ÖÖ »
sevgili arkadaşlar ben bu problemi yeni çözdüm beni arabadan soğutmuştu artık satmayı bile düşünüyordum neyse genelde debriyajdaki ses yağmurlu havadan sonra artış gösteriyor bir zaman sonra gıcırtı yerine çatırdamaya başlıyor, WD 40 sprey,normal yağdanlık,silah yağı falan kullandım gına gelmişti bir gün bile idare etmiyodu, gereken malzeme eczaneden veya varsa evden bir enjektör(şırınga) ve şu fren ve direksiyona koyduğumuz DOT3 veya DOT4 hidrolik yağından enjektöre doldurun debriyaj bölgesindeki alt kapağı sökün debriyaja basın ve bağlantı yerinden içeri yağı boşaltın işlem tamam,arabadan tekrar zevk almaya başladım, hacı murat da bile yok bu gıcırtı sesi arkadaşlara katılıyorum,kadınlar için vajinismus neyse honda içinde bu debriyaj gıcırtısı aynı şey,

social

« Yanıtla #7 : Haziran 28, 2012, 08:42:20 ÖÖ »
2003 civic aracımda vardı bahsettıgınız ses,garantıden debriyaj üst merkezi bile degişti ama yıne devam edıyordu.Slikon sprey sıkıyorlar 1 hafta sonra yıne başlıyordu.Terakki de saolsun serdar usta gresle bi girişti araca 2 yıl satana kadar bir daha ses falan olmamıştı.Bunun çözumu gress

pars_757

« Yanıtla #8 : Temmuz 01, 2012, 08:05:25 ÖS »
DOT4 hidrolik yağı da en fazla 2 hafta gitti tam çözüldü diyodum geri başladı bakalım birde gres yağı kuyruk yağı ne varsa deneyelim,merak ettiğim debriyajın altındaki yayı mı yağlıyosunuz yoksa pedala basınca içeri giden tel gibi bi aparat onu mu yağlıyosunuz ben yayı göremediğim için tel gibi olan parçayı yağlıyorum.

galantus

« Yanıtla #9 : Temmuz 01, 2012, 10:21:08 ÖS »
Bu debriyaj gıcırtısıda nedir merak ediyorum. Hep formda okuyorum ama benim başıma hiçbir hondam da gelmedi alahta getirmesin. Bu ses debriyaja basıncamı geliyor. Cokmu rahatsız edici bir düzeyde.

mhmtdnr

• mhmtdnr32
« Yanıtla #10 : Temmuz 02, 2012, 09:48:33 ÖÖ »
Evet kardeşim aynen öyle, debriyaja basınca geliyo, hatta debriyaja yavaş basınca ses sanki çıldırıyo...

drmoz

« Yanıtla #11 : Temmuz 02, 2012, 12:28:54 ÖS »
FD6 larda çözüm debriyaj üst merkezi değişimidir, neden garanti kapsamında yapılabilecek bir iş için servise gitmiyorsunuz ???

mhmtdnr

• mhmtdnr32
« Yanıtla #12 : Temmuz 02, 2012, 01:03:39 ÖS »
servislerden korkuyoruz, çok çakallar diyebilirim...

drmoz

« Yanıtla #13 : Temmuz 02, 2012, 03:39:00 ÖS »
garanti kapsamında parça değiştirecekler altı üstü
servis temsilcisini asıl siz yönlendirin değişim konusunda, misal teşkil edecek birçok değişim yaptıran kişi var forumda

mhmtdnr

• mhmtdnr32
« Yanıtla #14 : Temmuz 02, 2012, 04:27:15 ÖS »
Teşekkürler, aslında haklısınız gitmek lazım..
garanti kapsamında parça değiştirecekler altı üstü
servis temsilcisini asıl siz yönlendirin değişim konusunda, misal teşkil edecek birçok değişim yaptıran kişi var forumda

pars_757

« Yanıtla #15 : Temmuz 02, 2012, 11:00:57 ÖS »
garantisi devam eden arkadaşlar servise gidebilir ancak benim araç 2005 üretim 2006 trafiğe çıkışlı vtec LS modeli garantim yok,bulunduğum ildeki yetkili servise 5 ay önce gittim motorda soğukken sarsıntılı bi çalışma vardı benzinde de arıza lambası yakmaya başlamıştı ve adım gibi biliyordum subap ayar zamanının geldiğini,yetkili servis ustası bana lpg yi söktürüp gelin arızayı ancak böyle tespit edebiliriz dedi,ben de özel honda servisinde 40 tl ye subap ayarı yaptırdım sorun çözüldü.Büyük şehirlerde seçenek çok ancak hal böyle iken ben bi daha o yetkili servise gitmem.

fth3382

« Yanıtla #16 : Temmuz 28, 2012, 01:59:16 ÖÖ »
ben geçen hafta gittim ve garantiden değişti fakat ses kesilmedi yine aynı heralde debriyaj bilyesinden benm sorun çünkü bende araba boştayken bastığımda gıcırtı yok 1-2-3.vitese atarken ve bastıktan sonra ses gelmese bile ayağımla hissediyorum sanki palı demire sürtüyor debriyaj

pars_757

« Yanıtla #17 : Ekim 21, 2012, 09:53:31 ÖS »
arkadaşlar olay bu kez çözüldü,güzel ve çok kaliteli bi sprey  buldum arkadaşımın dükkanından,bi kere yağladım tam 2 aydır çıt ses gelmedi,aynı problemi yaşayan arkadaşlar özelden msj atsın markayı hatırlayamıyom attım bagajda duruyo gidip bakmam lazım,piyasada bulamassanız alıp gönderebilirim

drmoz

« Yanıtla #18 : Ekim 21, 2012, 11:25:35 ÖS »
arkadaşlar olay bu kez çözüldü,güzel ve çok kaliteli bi sprey  buldum arkadaşımın dükkanından,bi kere yağladım tam 2 aydır çıt ses gelmedi,aynı problemi yaşayan arkadaşlar özelden msj atsın markayı hatırlayamıyom attım bagajda duruyo gidip bakmam lazım,piyasada bulamassanız alıp gönderebilirim
Havalar soguyup yagmur yaginca tekrar baslar ;)

kacaman

« Yanıtla #19 : Ekim 22, 2012, 12:40:59 ÖÖ »
çözümü yok
benim merkez değişti yine aynı

MeRtCan

« Yanıtla #20 : Ekim 22, 2012, 01:38:41 ÖÖ »
arabanıza bır sıse sıvı gres yagı koyun ses geldıkce yaglayın tek cozumu bu :)

copil34

« Yanıtla #21 : Ekim 22, 2012, 09:32:30 ÖÖ »
Merhaba..

Vtec II aracımda debriyaja basınça gelen gıcırtı sesi baskı balatanın çatalından olduğunu ve kronik olduğu ama bunu yağlıyarak giderilebilir olduğunu usta söylemişti.Ve yağlayınca ses kesildi. Aynı zamanda Debriyaja basınca pedaldan gelen TAK diye sesin ise üst merkez olduğunu onunda boşluğunu almak gerektiğini eğer boşluk alınarak gidedilemezsse 70-80 Tl olan üst merkezin değişmesi gerektiğini söylediler.

Şuan için debriyaja basınca gıcırtı yok..TAK sesi devaaaaam...

pars_757

« Yanıtla #22 : Ekim 22, 2012, 11:33:37 ÖS »
çözümü yok
benim merkez değişti yine aynı
Havalar soguyup yagmur yaginca tekrar baslar ;)

yağmrlu havada 3-4 kez kullandım hatta kanala çekip arabanın altını bile yıkattım ama kar yağınca veya soğuktan ne olur onu bilemem,sıvı gres de tavsiye etmişlerdi ben üstüne düşmedim işe yarar mı bilmiyorum

pars_757

« Yanıtla #23 : Ekim 23, 2012, 12:58:54 ÖS »
ürün markası

LOCTITE

multi-spray (made in Netherlands)

ürün fiyatı 10 tl kargo alıcıya aittir.Piyasada bulmanız biraz zordur.İsteyen arkadaşlar mesaj atsın.

drmoz

« Yanıtla #24 : Ekim 24, 2012, 11:05:45 ÖÖ »
ürün markası

LOCTITE

multi-spray (made in Netherlands)

ürün fiyatı 10 tl kargo alıcıya aittir.Piyasada bulmanız biraz zordur.İsteyen arkadaşlar mesaj atsın.
WD40 gibi bişey mi bu?
bir de ürün fotoğrafı varsa koyarsanız iyi olur.