Gönderen Konu: daha yenı sıfır taktığım dısk ve balatalar neden öterki ?  (Okunma sayısı 52446 defa)

kadir8690

kuş gibi frene basınca ötüyor neden dir arkadaşlar daha yenı taktım dıskı ve balataları.

deniz

• Co-Admin
Ynt: daha yenı sıfır taktığım dısk ve balatalar neden öterki ?
« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2012, 09:23:19 ÖÖ »
Aynı sorun bende de var balatalar bitik dediler ki değiim zamanı gelmişti ii dedim değiştirdik ilk 2-3 gün ötme yapmadı sonrasında gene başladı

Akhelmet

« Yanıtla #2 : Haziran 26, 2012, 09:34:29 ÖÖ »
alışma süresi falanmı var acaba  balatalarda

kadir8690

« Yanıtla #3 : Haziran 26, 2012, 09:49:57 ÖÖ »
belkıde takmadan önce biraz taşlama yapılsaydı ıyı olurdu balatalara.bilmemki ne ?

kadir8690

« Yanıtla #4 : Haziran 26, 2012, 09:50:50 ÖÖ »
eskısınde yanı bıtık olanlar hıç ses yapmıyordu.yenısını taktık ses yapmaya başladı.

bilalsahin

• Bilal Şahin
« Yanıtla #5 : Haziran 26, 2012, 11:25:05 ÖÖ »
Arkadaşlar takan ustalar sert firen balatası takıyor yada elinde beklemiş olan parça kullanıyorlar ilk nedeni budur.
2. neden ise takmadan önce yapmaları gereken bazı işlemler var mesela disk yüzeyini bir madde (maddenin ne olduğunu hatırlayamadım) ile temizliyorlardı ve fren balatalarının kenarlarını taşlıyorlardı. Bu işlemlerde ses yapmasını engelliyor.
Ayrıca malum ülkemizde eski iyi ustalar kalmadı. Şimdi herkes biran önce elimdeki işi bitirim paramı alıp sepetlim derdinde olduğu için dikkatli takmadığından disk ile balata arasına talaş kaçabiliyor ve bu talaş balataya yapışıp ömrü billah ses yapıyor. Ayrıca diski de çizerek ömrünü azaltıp tekrar sildirip kullanma imkanınızı da ortada kaldırıyor.
Durumun Türkçesi budur. Mümkün olduğunca araçlarınızı tamir ettirirken başında kalın ve gözünüze batanları ustanıza söyleyerek düzelttirin!

kadir8690

« Yanıtla #6 : Haziran 26, 2012, 03:23:28 ÖS »
lastikleri sökmeden balata temızleyıcı spreyı sıksak düzelırmı acaba

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #7 : Haziran 26, 2012, 03:38:14 ÖS »
Balatayı söküp yüzeyine ince bir zımpara yapsan faydası olur mu acaba ?

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #8 : Haziran 26, 2012, 03:54:44 ÖS »
arkadaşım bu tamamen işçilik hatası  ustan  sallamış bu işler ince işçilik isteyen işler

kadir8690

« Yanıtla #9 : Haziran 26, 2012, 04:01:51 ÖS »
Balatayı söküp yüzeyine ince bir zımpara yapsan faydası olur mu acaba ?
mantıklı

Ertanx

« Yanıtla #10 : Haziran 28, 2012, 12:42:11 ÖÖ »
s.a benim araçtada diskler ve balatalar değişti ötme yaptı 2 takım değişti ustam 3.cü taktıgı balatada ötme yok markasına bakıp yazayım......

kayaci26

« Yanıtla #11 : Haziran 28, 2012, 08:26:04 ÖÖ »
aracnız, ve taktırdığınız disk-balata kombinasyonun markasını yazarsanız bilgimiz olur...

ayrıca.... zımpara işi kısa vadeli çözüm olabilir ama, aldığınız yere ya da takan ustaya gidin, ötüyor diyin.... bu arada frenleme nasıl .  ?

social

« Yanıtla #12 : Haziran 28, 2012, 08:31:32 ÖÖ »
balata tozundan yapar,orjınalde alsanız tozlandıgında hele AT ise araç mutlaka yapar
size tavsıyem şu olabılır,balata uzerınde çok ince bir kanal açtırırsanız disk ile balata arasında kalan tozlar buralardan dökulecektir ve ses min.olacaktır.Ayrıca balata spreylerınden de alırsanız ara sıra sprey sıkarakta sesı ıyıcene kesebılırsınız.Veya bazı markaların balatalara surulen krem tarzı bır maddesı var ondan da surersenız kesınlıkle ses yapmaz.

kadir8690

« Yanıtla #13 : Haziran 28, 2012, 12:37:28 ÖS »
kullanılmış balatayı gerı verememkı.dısklerım trw marka.balatalar ne bılmıyorum markasını.

ademira

• alp
« Yanıtla #14 : Haziran 28, 2012, 01:35:10 ÖS »
Arkadaşlar. Şu ses işini çok fazla takmayın bence. Tamam olmasa daha iyi ama frenleme performansında bir sıkıntı yok ise stres konusu yapılmamalı bana göre.

zugo71

« Yanıtla #15 : Haziran 29, 2012, 08:06:16 ÖÖ »
Arkadaşlar tamam her işin ince bir şekilde ustalıkla yapılması gerek ama balata-disk takmakta o kadar ustalık isteyen bir iş değil. Hemen ustaları çamurlamamak lazım. Usta değilim ama onlara da hak vermek lazım. AYRICA ÖTME SORUNU : Balataları yeni dahi olsa yakmanızdan kaynaklanıyor.Zira balataların kullanma kılavuzunda "Avoid hard braking through first 200 miles" yani ilk 300 km boyunca sert frenden kaçınınız yazar. İlk başta frenlerim yeni diye asılırsanız balataları yakarsınız ve ferene basınca ıslık senfonisi başlar. Dolayısı ile yenilemek zorunda kalabilirsiniz.Saygılarımla..

bilalsahin

• Bilal Şahin
« Yanıtla #16 : Haziran 29, 2012, 02:38:01 ÖS »
Arkadaşım öncelikle vermiş olduğun bilgi için teşekkür ederim. Uyarı yazısı konusunda sana katılıyorum fakat ince işçilik ve usta hatası konusunda sana katılmıyorum. Gerçekten takan usta ve el işçiliği önemli. Benim frenci arkadaşlarım var abi kardeş bu işi yapıyorlar. Abisi yetenekli değil bence ama kardeşi harika (Yeter ki kendisi de istesin.) En son kardeşi yaptı ne ıslık ne ötme ne ses hiç bir sıkıntı yok belki 1 seneyi geçti.

kadir8690

« Yanıtla #17 : Haziran 29, 2012, 05:57:33 ÖS »
saygılar bızden.dedığın doğru sert fren yakar balatayı amakı benım ne kadar aracımı nazık kullandığımı bır gorsenız.imkan yok balatayı yakmaz dersınız zaten.

jackal6961

• ambassador
« Yanıtla #18 : Haziran 29, 2012, 07:26:58 ÖS »
Arkadaşlar takan ustalar sert firen balatası takıyor yada elinde beklemiş olan parça kullanıyorlar ilk nedeni budur.
2. neden ise takmadan önce yapmaları gereken bazı işlemler var mesela disk yüzeyini bir madde (maddenin ne olduğunu hatırlayamadım) ile temizliyorlardı ve fren balatalarının kenarlarını taşlıyorlardı. Bu işlemlerde ses yapmasını engelliyor.
Ayrıca malum ülkemizde eski iyi ustalar kalmadı. Şimdi herkes biran önce elimdeki işi bitirim paramı alıp sepetlim derdinde olduğu için dikkatli takmadığından disk ile balata arasına talaş kaçabiliyor ve bu talaş balataya yapışıp ömrü billah ses yapıyor. Ayrıca diski de çizerek ömrünü azaltıp tekrar sildirip kullanma imkanınızı da ortada kaldırıyor.
Durumun Türkçesi budur. Mümkün olduğunca araçlarınızı tamir ettirirken başında kalın ve gözünüze batanları ustanıza söyleyerek düzelttirin!
Bunların üretim tarihi vs nerde yazıyo?Beklemiş almayalım böyle sıkıntı yaratma ihtimali varsa

bilalsahin

• Bilal Şahin
« Yanıtla #19 : Haziran 29, 2012, 10:04:31 ÖS »
Bunların üretim tarihi vs nerde yazıyo?Beklemiş almayalım böyle sıkıntı yaratma ihtimali varsa
Bi tarafında yazıyomudur emin değilim fakat parça aldığım yerde de (tanıdık olduğundan dolayı) bu konudan bahsetmişlerdi, frenleri yaptırdığım arkadaşımda aynı şeyi söylemişti. Zaten bu açıklamaların tamamını frenci arkadaşım anlattı. Yani bu durumlar ustanın ve parçacının insafına kalmış durumda sen ne kadar dikkat edersen et tanıdık yerde bile tufaya gelebiliyosun eğer insafsız anlarına denk gelirsen.

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #20 : Haziran 29, 2012, 10:09:11 ÖS »
Benim balatalar değişmişti. Eskileri aldım. Dış yüzeyinde (Diske Sürtünmeyen kısım) Yazılar var. Ancak tam okunmuyor. Yeni balatalarda okunaklıdır. Tabi okumak için balataları çıkartman gerekecek.

kadir8690

« Yanıtla #21 : Temmuz 02, 2012, 04:45:41 ÖS »
yok arkadaş.bekledık belkı alışma aşamasındadır dıye ses gıtmıyor.civ civ ötüyor.sanırım dıscı de hafıf sıyırmış gıbı görünüyor.bu gun yenısı alıp taktırıcam ıyı bı balata.bı balata değiştirme bır suru masrafa yol açtı. :-[

omerkayser

« Yanıtla #22 : Temmuz 02, 2012, 10:54:57 ÖS »

Kesinlikle katılıyorum ustaya özellikle trv al dediğim halde gitmiş valeo almış...

Solserit34

« Yanıtla #23 : Temmuz 02, 2012, 11:32:16 ÖS »
aynı sorun bendede vardı yeni balataların üstünde ufak bi katman oluyomuş biraz kullanın giderkende çok az frene basılı gidin biraz 4-5 güne biter

kadir8690

« Yanıtla #24 : Temmuz 03, 2012, 11:20:57 ÖÖ »
aynı sorun bendede vardı yeni balataların üstünde ufak bi katman oluyomuş biraz kullanın giderkende çok az frene basılı gidin biraz 4-5 güne biter
ABI DISKLERI ÇİZMİŞ BİLE.LANET GELSIN BU BALATADAN SIFIR DISKLERIMI CIZDI.TORNA YAPTIRMAM GEREK.UCUZ ETIN YAHNISI BASIMIZA DERT OLDU.