Balatayı söküp yüzeyine ince bir zımpara yapsan faydası olur mu acaba ?
Arkadaşlar takan ustalar sert firen balatası takıyor yada elinde beklemiş olan parça kullanıyorlar ilk nedeni budur.2. neden ise takmadan önce yapmaları gereken bazı işlemler var mesela disk yüzeyini bir madde (maddenin ne olduğunu hatırlayamadım) ile temizliyorlardı ve fren balatalarının kenarlarını taşlıyorlardı. Bu işlemlerde ses yapmasını engelliyor.Ayrıca malum ülkemizde eski iyi ustalar kalmadı. Şimdi herkes biran önce elimdeki işi bitirim paramı alıp sepetlim derdinde olduğu için dikkatli takmadığından disk ile balata arasına talaş kaçabiliyor ve bu talaş balataya yapışıp ömrü billah ses yapıyor. Ayrıca diski de çizerek ömrünü azaltıp tekrar sildirip kullanma imkanınızı da ortada kaldırıyor.Durumun Türkçesi budur. Mümkün olduğunca araçlarınızı tamir ettirirken başında kalın ve gözünüze batanları ustanıza söyleyerek düzelttirin!
Alıntı yapılan: bilalsahin - Haziran 26, 2012, 11:25:05 ÖÖArkadaşlar takan ustalar sert firen balatası takıyor yada elinde beklemiş olan parça kullanıyorlar ilk nedeni budur.2. neden ise takmadan önce yapmaları gereken bazı işlemler var mesela disk yüzeyini bir madde (maddenin ne olduğunu hatırlayamadım) ile temizliyorlardı ve fren balatalarının kenarlarını taşlıyorlardı. Bu işlemlerde ses yapmasını engelliyor.Ayrıca malum ülkemizde eski iyi ustalar kalmadı. Şimdi herkes biran önce elimdeki işi bitirim paramı alıp sepetlim derdinde olduğu için dikkatli takmadığından disk ile balata arasına talaş kaçabiliyor ve bu talaş balataya yapışıp ömrü billah ses yapıyor. Ayrıca diski de çizerek ömrünü azaltıp tekrar sildirip kullanma imkanınızı da ortada kaldırıyor.Durumun Türkçesi budur. Mümkün olduğunca araçlarınızı tamir ettirirken başında kalın ve gözünüze batanları ustanıza söyleyerek düzelttirin! Bunların üretim tarihi vs nerde yazıyo?Beklemiş almayalım böyle sıkıntı yaratma ihtimali varsa
Arkadaşlar takan ustalar sert firen balatası takıyor yada elinde beklemiş olan parça kullanıyorlar ilk nedeni budur.Kesinlikle katılıyorum ustaya özellikle trv al dediğim halde gitmiş valeo almış...
aynı sorun bendede vardı yeni balataların üstünde ufak bi katman oluyomuş biraz kullanın giderkende çok az frene basılı gidin biraz 4-5 güne biter