Gönderen Konu: civic hb 2010 tam otomatik dijital hız gösterge sorunu 888 yardım  (Okunma sayısı 2508 defa)

agundur

arkadaşlar selam... 2010 tam otomatik 1.8 civic hb aracım var. hız göstergesinde son zamanlarda şu problemi yaşıyorum rakamlar 888olarak silik bir şekilde çıkıyor. haliyle hangi hızda gittiğimi göremiyorum. bazen yapıyor bazen yapmıyordu şimdi hemen hemen hergün yapmaya başladı. Bu sorunu bilen çözen varsa yardımlarınızı bekliyorum  >=ok

agundur

Ynt: civic hb 2010 tam otomatik dijital hız gösterge sorunu 888 yardım
« Yanıtla #1 : Aralık 06, 2018, 11:14:35 ÖÖ »
herkese merhaba... sorunu çözdüm gibi bakalım.. akü kutup başını söküp biraz bekleyip taktım oldu. tekrarlayacakmı bakalım. akü den kaynaklı olabileceğini söyledi bir usta denedim. sonucu takip ediyorum.

grbz

« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2024, 11:14:28 ÖS »
Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu galiba çözümü buldum. Benzer sorun bende vardı ne yaptıysam olmadı. Araçla ufak tefek sarsıntılarda ekran gidiyordu. Elektronikçim sağolsun sorunu çözdü. Hız göstergesinin olduğu kartı söküp, (internette onlarca video var) götürdüm. Hızın görüldüğü ekranın ledlerinin hemen arkasındaki çipin bağlantılarını yeniledi. Buda olmazsa çip i bulursan getir değiştiririz dedi. Size işaretli atıyorum. Sağlam bir elektronikçide (telefon tamiri yapan yerlerde olur) tamir ettirebilirsiniz. Benim tavsiyem sonrasında akü kutup başlarını söküp takmanız. Çünkü haberleşme log ekranını sıfırlanması gerekiyor öncesinde hata kodu oluştuysa.

grbz

« Yanıtla #3 : Eylül 04, 2024, 03:57:42 ÖS »
Sorun 2 aydır yoktu tekrar baş gösterdi. Çip i değiştirmek gerekiyor