Gönderen Konu: Civic 2010 Dream sorunlar...  (Okunma sayısı 1541 defa)

ahmetK.

Civic 2010 Dream sorunlar...
« : Ağustos 29, 2016, 02:04:22 ÖS »
Arkadaşlar merhabalar avatardaki 1.4 is aracımı satıp 2010 model Dream Civic aldım, aracım 58,000 kmde benzinliydi.
Aracı aldıktan sonra Atiker lpg taktırdım 3.000 km yol yaptım yakıtı, sürüşü muhteşem iyik almışım. Ancak 2 sorunum var

1. debriyaja bastığımda yay tıkırtısı gibi bi tıkırdama ve hafif bırakınca debriyaj gıcırtısı oluyo tıkırtı rahatsız ediyo ve vites geçişleri takır takır?
2.Direksiyonu sessiz bi oratmda sağ sol yapınca uğultu şeklinde bi ses geliyo direksiyon yumuşak bi sorun yok ama ses geliyo?

Bilen arkadaşlardan yardımlarını rica edicem iyi forumlar...

alpinn33

Ynt: Civic 2010 Dream sorunlar...
« Yanıtla #1 : Ağustos 29, 2016, 03:45:49 ÖS »
Öncelikle merhaba!Direksiyon kutusu kronik bir problem forumda bu konuyla alakalı paylaşımlar var aratabilirsiniz. Debriyaj konusunda profesyonel bi bilgiye sahip değilim umarım diğer arkadaslarımız yardımcı olacaktır. Kazasız belasız günler dilerim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #2 : Ağustos 29, 2016, 04:13:34 ÖS »
hayırlı olsun aracınız,dedikleriniz sorun sayılmaz aslında.
1.debriyaj gıcırtı yapabilir yağlanınca kesildiğini söyleyenler var,vites geçişleri (manuel için) halatlı olduğundan tak tak olarak seslidir ilk başta rahatsız edici olabiliyor ama yapısı gereği öyle ses çıkarıyor normal bir durum.
2.Amortisör kule bilyaları yağlanınca ses kesiliyor bir müddet,bunuda sorun olarak görmeyin hatta daha ilerde takır tıkır olarak artar ses sakıncalı bir durum teşkil etmez sadece ses çıkarır.
 Tekrar hayırlı olsun aracınız,kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

ahmetK.

« Yanıtla #3 : Ağustos 30, 2016, 08:32:05 ÖS »
Öncelikle teşkkürler, Oktayoo debriyaj yaglaniyomuş 8 tllik wd 40 ı debriyaj pedaindan iceri dogru siktik sorun cozüldü 6 ayda bi yaglamak gerekirmis, direksiyonda kule bilyalarindanmis dedigin gibi onuda bi ara yaglicaz.İlgi alaka icin sagolasin hayirli kazasiz sürüşler hepimize...