Gönderen Konu: CIVIC 1.8 hatchback LPG taktırmak istiyorum  (Okunma sayısı 12025 defa)

Korayy

CIVIC 1.8 hatchback LPG taktırmak istiyorum
« : Nisan 26, 2009, 10:28:03 ÖS »
Selam arkadaşlar 2006 CIVIC 1.8 hatchback aracıma LPG taktırmak istiyorum.Bu konudaki önerileri ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..TŞKLER...

canguder

Ynt: CIVIC 1.8 hatchback LPG taktırmak istiyorum
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2009, 10:30:14 ÖS »
bence kaliteli bir marka ve kaliteli bir usta ile çok güzel bir sistem yapılabilir.Aracınız kaç km'de ve kendinizi tanıtırsanız daha iyi iletişim kurabiliriz.

Korayy

« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2009, 10:36:49 ÖS »
Ben koray ankarada yaşıyorum aracı alalı 2 ay oldu çok kullandığımdan dolayı tüp taktırmak istiyorum fakat bu konu hakkında pek bilgi sahibi degilim aracım 38.000 km de 40.000 bakımını yeni yaptırdım...Aracımdan oldukca memnunum mercedes verseler degişmem fakat bu LPG olayınıda çözersem süper olacak... bilgilerinizi paylaşmanızı bekliyorum...

canguder

« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2009, 10:49:33 ÖS »
öncelikle montajı yapan usta çok önemlidir , çünkü iyi bir işçilikle lpg takıldığı bile belli olmaz.Bazı işi bilmeyen ustalar lpg işini , kablolar etrafta dağılmış , depo orantısız ve bagajda sabit olmayan , dolum yeri çok alakasız yerde konumlanmış şekilde yapabiliyorlar.O yüzden forumda lpg kullanan arkadaşlarda bu konuyu görüp size yardımcı olacaklardır.Önemli olan ilk konu usta , ikinci konu takılacak malzemenin kalitesi ve üçüncü konu araç ile uyum sağlamasıdır.Arıza lambası lpg takıldıktan sonra yanabilir.Simit şeklinde istepne yerine yerleştirilen depolar en yaygın olanlar.Ben bu kadar bilgi verebiliyorum gerisini lpg kullanan arkadaşlara bırakıyorum.

Korayy

« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2009, 10:57:06 ÖS »
Tşkler ilgin için benimde en çok kafama takılan konu arıza lambasının yanıp yanmaması LPG taktırtıktan sonra.. LPG kullanan arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum... en kısa zamanda sonuca baglamak istiyorum bu işi...

nikky

« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2009, 11:45:50 ÖS »
lpg kullanan arkadaşların söylediği iyi bir marka iyi bir işçilikle takılırsa sorun olmadığı, tabi yüksek hızlarda biraz fark ediyomuş ama olur o kadar.. uzun vadede bazı sıkıntılar oluşabilir o zamana kadar zaten arabayı elden çıkartırsın muhtemelen.. benim kendi tercihim takmamaktan yana ama benzine yatırdığım paralar için üzülmüyoda değilim..

Korayy

« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2009, 11:06:00 ÖÖ »
Tşkler lpg li kullanan arkadaşlar varsa onlardan da fikirlerini bekliyorum...özellikle motor ikaz lambası yanıp yanmadıgını merak ediyorum...

ilkeronat

« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2009, 09:46:51 ÖS »
2a mühendislik brc tavsiyemdir.yurdun heryerinde servis agları mevcut. google da taratırsan 2a muhendislik diye forum sitesinde taktıranların yorumları var yardımı dokunur. ben 2006 divic ls aracıma taktırdım çok şükür bir problem yok.

cancin

« Yanıtla #8 : Nisan 28, 2009, 11:28:01 ÖS »
İmzamdaki araçta LANDİ Sgi  var.  sorun yok . Paran çoksa Teleflex , Prins ,    Orta halli; LANDİ, LANDİRENZO ,BRC ,OMVL ,  Azsa : Atiker , Ramses , vb.

Ucuz olanlar genelde türk yapımıdır mesela bakma ramses diye ad koymuşlar.

Vogas plus diye birşey çıkmış . Reklamları var güzel gözüküyor ama VOLTRAN ' ın   yeni ürünü ve yeni adıyla lanse ediliyor diye duydum.  Voltran sa uzak dur derim , kişisel görüşümdür , voltran taktırıpta memnun kalanlarda vardır belki :)

İzmir de olsaydın benim ustamı tavsiye edebilirdim. Ben ya çay içmeye uğrayabiliyorum , ayarlar takıldığı günkü ayarlar  sorunsuz.

Korayy

« Yanıtla #9 : Mayıs 02, 2009, 09:55:22 ÖS »
Tşkler ilginiz için ben hala düşünme aşamasındayım henüz napacam konusunda kararsızım...

ctefan

« Yanıtla #10 : Mayıs 02, 2009, 10:05:14 ÖS »
1,5 senedir  zavoli marka lpg kulanıyorum daha hiç bir sorun yaşamadim ve ilk takildigindaki ayarlar gibi hala yok çok kulanmiorsaniz aracınızı hiç gerek yok taktirmaya ama araç yerinde durmuyorsa şart lpg bence :D

Korayy

« Yanıtla #11 : Mayıs 02, 2009, 10:28:36 ÖS »
LPG taktırdıktan sonra araçta herhangi bir ikaz lambası yanıyormu?

23korg23

« Yanıtla #12 : Mayıs 02, 2009, 10:40:51 ÖS »
2000 civic ies var bende, tabiki aracim sizinki gibi değil ancak üzerindeki sistem TARTARİNİ cok ama cok memnunum hiç bir sorunum şikayetim olmadi şimdiye kadar inşaallha bundan sonrada olmaz... ayrıca lpghaber.com diye bir site var oradan setayli bilgilere ulasabilirsinz, zaten oradaki ankette en iyi lpg sistemi tartarini görünüyo, tartarini yada brc olabilir ama en önemlisi sistemin kaliteli olsa bile o sistemi döşeyecek ve sistemin işleyişinden gercekten anlayan ustalar bulmaniz lpgde en önemli şey montajdır bence

drhot

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Mayıs 02, 2009, 11:34:06 ÖS »
teleflex kabloları gorunmeden direk enjektore baglanıyor ve ikaz lambası yanmıyor.hondaya uyumlu diye okumustum forumlarda..

mc pherson

« Yanıtla #14 : Mayıs 03, 2009, 12:37:06 ÖÖ »
Hondalarda sübap yuvaları aluminyum sübaplar ise çeliktir. LPG montaji sonrası artan ısıdan dolayı eksoz sübapları yumuşayan aluminyum yuvalara yavaş yavaş gömülmeye başlar yani bu yuvaları zamanla aşındırır. LPG'li hondaların her 10.000km'de bir sübap ayarı istemesinin nedeni de budur. Bir süre sonra ayar da kurtarmaz ve komple üst kapağın değişmesi gerekir veya iyi bir usta ve tornacı varsa ölçülere göre çelikten bire bir yuva yapması gerekir. Bu olay 100.000-150.000km arası gerçekleşir ki örnekleri çok. Hondaya LPG olmaz diyenlerin çoğunlukla aslında bilmedikleri gerekçe de budur.
Gelelim maliyet hesabina ve en kötü ihtimalleri göz önünde bulunduralım. LPG montajından 100.000km sonra aracın sübapları bitti ve tamirat istiyor diyelim. Komple üst kapak çıkma+işçilik yağ su vs=4.000TL,kaliteli bir LPG kiti ruhsat değişimi muayene vs=2.000TL,her 10.000km'de bir ise fazladan lpg,sübap ayarına LPG filtrelerine de 50TL fazladan vereceksiniz. Size 100.000km'de LPG'nin götürüsü  -6.500TL olacak. Gelelim getirisine km başına yakıt tuketiminiz ortalama en az 10kr düşecek;bu da 100.000km'de 10.000YTL yapar. Sonuç olarak en kötü 10.000-6.500=3.500TL kardasınız. Bu da km başına 3.5kr yapar. Yani masrafları da eklediğiniz zaman gerçek tüketiminiz 30kr ise LPG sonrası en kötü 26.5kr'a düşecek. Sonuç olarak her türlü kardasınız...

özcan demirel

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Mayıs 03, 2009, 07:56:46 ÖÖ »
2002 ls vtec var bende yeni aldım hemen sıralı sistem atiker taktırdım bir sıkıntı yok motor uyarı ışığı yanmıyor üst devirleri de denedim %5 lik bir performans kaybı var sanki

dercell

« Yanıtla #16 : Mayıs 05, 2009, 01:22:19 ÖÖ »
bence lpg taktırmaktansa ona edeceğiniz masrafla Honda dan vazgeçip dizel araç almak daha iyi olur.benzin de pahalı..ben de düşünüyordum lpg taktırmayı ama,korkuyorum..risk diye düşünüyorum..

Korayy

« Yanıtla #17 : Mayıs 05, 2009, 08:43:58 ÖS »
öneririleriniz içi tşk ler benzin lpg dizel aklım karıştı ama tek iyi bildigim Arabam Harika vazgeçmem ondan......

altunparmak

« Yanıtla #18 : Mayıs 05, 2009, 09:14:43 ÖS »
BRC tak bas gaza keyfine bak ;)

ERD20

« Yanıtla #19 : Mayıs 05, 2009, 09:34:08 ÖS »
ben taktırdım yeni civic bölümünde var sonuçlar bakabilirsin senin için hayırlısı olsun

kurtuluscaglar

« Yanıtla #20 : Haziran 12, 2009, 12:33:29 ÖS »
lpg taktırdınmı sonuç ne oldu çünkü aynı arabadan bende de var bilgileri paylaşırsan sevinirim.........