Gönderen Konu: Cam cıtaları dökülüyor  (Okunma sayısı 26457 defa)

wordsman

Cam cıtaları dökülüyor
« : Mayıs 23, 2011, 12:32:15 ÖS »
Arkadaşlar,
aracımın cam çıtaları yer yer dökülmeye başladı, al tarafında parlak gri renkli bir malzeme var.
forumda araştırdım genelde şöyle böyle yapabilirsiniz gibi önerilerde bulunmuş fakat açıkcası özellikle ön camlarda ayna olduğu için (sökebileceğimi sanmıyorum) direk bunları yapan bir yer var mı onu araştırıyorum.

Ankara da önerebileceğiniz bildiğiniz bu çıtaları yeniden kaplattırıp taktırabileceğim yer var mı? ya da komple kazıyıp parlak gri olarak kalsa mı?
böyle bir uygulama yaptınız mı hiç?
saygılar,

umut_sayar

Ynt: Cam cıtaları dökülüyor
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2011, 01:28:39 ÖS »
Merhaba arkadaşım,

arabam honda civic 1.6 ies 2000 model. daha geçen hafta çıtaları kaplattım. benim ki de aynı seninki gibi dökülmüş ve alttaki gri metal görünmeye başlamıştı. O çıtalar aslında tek yönlü takılıyor ve çıkmıyor(teoride). çıtaların içinde tırnaklar var. takarken çıt diye takılıyor ama çıkarmaya çalışınca çıkmıyor. bende sanayide birine onu çıkarttırdım. aslında ön camlar daha kolay(çünkü ön camlar tamamen iniyor. arka camlar yarım iniyor). tabii ki aynaları sökmen gerekiyor. aynayı sökmekte kolay aslına bakarsan. kapının içinde, aynaların oradaki siyah kapağı çıkartıp(onun vidası falan yok), alttaki ayna vidalarını söktükten sonra, aynanın elektrik fişini de çıkarman lazım. onu da çok zorlamadan çıkar. o fişin altında bir tırnak var. onu alttan itekleyince fiş kolayca çıkıyor. aynaları söktükten sonra camları tam olarak indir. çıtaları yukarı doğru çekme. arabanın içine doğru itekle. o zaman tırnakları görürsün. yeşil renkte zaten. bu yeşil tırnakların dışında en uçtak(öne doğru sanırsam) bir de beyaz tırnak var. ne olursa olsun görmediğin bir tırnağa asılma. tırnağı yuvasından çıkartana kadar yumuşakça kanırttır. 1-2 tırnak kaybı ile çıkartabilirsin. bence o da normaldir. bende 1 tırnak kaybettim.

gelelim nasıl kaplanacağına. eski boya mecburen kazınacak arkadaşım. sonra yapılacak şey sana kalmış. ister boyat, ister kaplat. ben kaplattım; çünkü boya tutmaz dediler. kaplama dediğimde siyah, hafif tırtırlı bir malzeme. o malzemenin metrekaresinin bilmem kaç dolar olduğunu iddia edip benden 4 çıta için 60 istediler. pazarlıkla 50 liraya yaptırdım. hemde çıtaları başka yerde çıkarttırıp vermiştim. uğraşmadılar da yani. aslına bakarsan pahalı olmasının sebebi o çıtanın pahalı olması. kendisi 10 lira olan parça 60 liraya kaplanmaz ama parça orjinal olarak bulunabilecek bir parça olan çıta ise, fiyat bir anda artıyor işte. yapacak birşey yok. fırsatçılığın sınırı yok. orjinal çıta bulayım desen kimbilir ne kadar isterler.

yardımcı olabildiysem ne mutlu..

wordsman

« Yanıtla #2 : Mayıs 23, 2011, 01:44:04 ÖS »
Merhaba arkadaşım,

arabam honda civic 1.6 ies 2000 model. daha geçen hafta çıtaları kaplattım. benim ki de aynı seninki gibi dökülmüş ve alttaki gri metal görünmeye başlamıştı. O çıtalar aslında tek yönlü takılıyor ve çıkmıyor(teoride). çıtaların içinde tırnaklar var. takarken çıt diye takılıyor ama çıkarmaya çalışınca çıkmıyor. bende sanayide birine onu çıkarttırdım. aslında ön camlar daha kolay(çünkü ön camlar tamamen iniyor. arka camlar yarım iniyor). tabii ki aynaları sökmen gerekiyor. aynayı sökmekte kolay aslına bakarsan. kapının içinde, aynaların oradaki siyah kapağı çıkartıp(onun vidası falan yok), alttaki ayna vidalarını söktükten sonra, aynanın elektrik fişini de çıkarman lazım. onu da çok zorlamadan çıkar. o fişin altında bir tırnak var. onu alttan itekleyince fiş kolayca çıkıyor. aynaları söktükten sonra camları tam olarak indir. çıtaları yukarı doğru çekme. arabanın içine doğru itekle. o zaman tırnakları görürsün. yeşil renkte zaten. bu yeşil tırnakların dışında en uçtak(öne doğru sanırsam) bir de beyaz tırnak var. ne olursa olsun görmediğin bir tırnağa asılma. tırnağı yuvasından çıkartana kadar yumuşakça kanırttır. 1-2 tırnak kaybı ile çıkartabilirsin. bence o da normaldir. bende 1 tırnak kaybettim.

gelelim nasıl kaplanacağına. eski boya mecburen kazınacak arkadaşım. sonra yapılacak şey sana kalmış. ister boyat, ister kaplat. ben kaplattım; çünkü boya tutmaz dediler. kaplama dediğimde siyah, hafif tırtırlı bir malzeme. o malzemenin metrekaresinin bilmem kaç dolar olduğunu iddia edip benden 4 çıta için 60 istediler. pazarlıkla 50 liraya yaptırdım. hemde çıtaları başka yerde çıkarttırıp vermiştim. uğraşmadılar da yani. aslına bakarsan pahalı olmasının sebebi o çıtanın pahalı olması. kendisi 10 lira olan parça 60 liraya kaplanmaz ama parça orjinal olarak bulunabilecek bir parça olan çıta ise, fiyat bir anda artıyor işte. yapacak birşey yok. fırsatçılığın sınırı yok. orjinal çıta bulayım desen kimbilir ne kadar isterler.

Teşekkürler, arkadaşım, sen hangi şehirde yaptırdın bunu, Ankara da bildiğin bir yer var mı yapabilecek

Cello_tuning

« Yanıtla #5 : Mayıs 23, 2011, 05:44:11 ÖS »
hatta aynaları yan bakalitleride yaparsın hem ucuz hemde güzel durur ben aldım en kısa zamanda kaplıcam kendim...

umut_sayar

« Yanıtla #6 : Mayıs 24, 2011, 08:13:49 ÖÖ »
Merhaba arkadaşım,

Teşekkürler, arkadaşım, sen hangi şehirde yaptırdın bunu, Ankara da bildiğin bir yer var mı yapabilecek

Ankara'da Şaşmaz'da yaptırdım ben. Kaplatmayı nevform diye bir aksesuarcıda yaptırdım. kaçıncı cadde bilmiyorum ama istanbul yolundan şaşmaza girip göbeğe kadar gidiyosun. göbekten sola dönüyosun(tam sol değil. hafif sol çapraz. zaten yokuş yukarı bir cadde.) yukarı doğru tırmanırken sağda, 2. ya da 3. ara sokak. zaten nevform diye tabelası var. çıtaları çıkarma işini belki o da yapardı. hiç sormadım. ama çıkarmam diyorsa da başkasına çıkarttırabilirsin. ben şimdi hatırlamıyorum ama eğer yaptırmaya niyetlenirsen nerede çıkarttırdığımı öğrenirim. beni de bir tanıdık, doğrudan (yine nevformun oralarda) bir dükkana götürmüştü. orada bir elemana çıkarttırmıştı çıtaları. Eğer niyetlenirsen bir şekilde ulaşırım. bilirsin bu işler tanıdığın tanıdığının tanıdığı şeklinde gider:D. zincirin son halkasına ulaşırız bir şekilde:D

umut_sayar

« Yanıtla #7 : Mayıs 24, 2011, 08:17:58 ÖÖ »
bu arada arkadaşların yolladığı linklere de baktım. eğer elin yatkın ise onlardan alıp kendin yapsan çok ucuza gelir. ama tabi önce çıkarıp, kazıman gerekir. bunları yapabilirsen, kaplamak kolay gibi. takması hepten kolay zaten. bayağı bir tasarruf yapmış olursun. eğer yapamazsanda 25 lira falan zarara girersin tabi.

wordsman

« Yanıtla #8 : Mayıs 24, 2011, 11:21:45 ÖÖ »
Umut arkadaşım,
sana zahmet bi çıtaları nerde çıkarttırdığınıda bir öğrenebilirsen memnun olurum. Telefonunu buraya yazarsan herkes faydalanmış olur.
teşekkürler.

umut_sayar

« Yanıtla #9 : Mayıs 24, 2011, 12:29:36 ÖS »
Umut arkadaşım,
sana zahmet bi çıtaları nerde çıkarttırdığınıda bir öğrenebilirsen memnun olurum. Telefonunu buraya yazarsan herkes faydalanmış olur.
teşekkürler.

bilgileri öğrendim abi.

çıtaları çıkarttırdığım yer, Ankara Şaşmaz, 21. sok. no:14 Sahra Otomotiv. Çıkartan kişinin adı da Osman'mış. Ben tanıdık vasıtasıyla gittiğim için para almadı ama ben onu tanıyana sordum, 20 tl falan vermek gerekir dedi.

kaplattığım yerde(nevform) 4. sokaktaymış; ancak tek aksesuarcı burası değil. bence 1-2 aksesuarcıya daha sor. belki ucuz bulursun. ama heryere de güvenme. bana bunlar bu kanuda iyi gibi geldi. kaplanan çıtaları takmaya oradaki(nevform) çocuklarda yardım ediyor. ama sen çıkarken dikkat et ve öğren bence. kendi başına takman gerekirse takarsın. zaten çok kolay. olmadı sahraya gider taktırırsın 1-2 dk da.

Not: kaplama yapanlar 2-3 saat sonra gel diyorlar. hemen kaplamıyolar.
Not: çok acele etme. bu akşam benim çıtaların fotoğrafını çekip koyayım buraya. Ona göre fiyatı falan kıyaslayıp yaptırıp yaptırmayacağına karar verirsin.
« Son Düzenleme: Mayıs 24, 2011, 12:32:06 ÖS Gönderen: umut_sayar »

wordsman

« Yanıtla #10 : Mayıs 24, 2011, 03:38:46 ÖS »
ilgin için teşekkürler arkadaşım,
resimleri bekliyoruz.

luke skywalker

« Yanıtla #11 : Mayıs 24, 2011, 07:46:59 ÖS »
Cam  çıtaları  ''tanesi'' 128,5 kdvd. Hepsinin  montajına  165 tl  kdvd  içşiliK alınıyor yetkili serviste.
Yaptıracağınız işten daha bir keyif alın diye yazdım.(Yaklaşık 690 TL geliyor).

wordsman

« Yanıtla #12 : Mayıs 24, 2011, 07:50:52 ÖS »
Cam  çıtaları  ''tanesi'' 128,5 kdvd. Hepsinin  montajına  165 tl  kdvd  içşiliK alınıyor yetkili serviste.

Cam cıtası için servise gelen adam öpülür deyip öpüyorlar galiba:)

luke skywalker

« Yanıtla #13 : Mayıs 24, 2011, 07:59:43 ÖS »

Cam cıtası için servise gelen adam öpülür deyip öpüyorlar galiba:)
Öpmenin de ötesi 4-5 aylık apartman doğalgaz aidatımı öderim bu paraya.

Cello_tuning

« Yanıtla #14 : Mayıs 25, 2011, 12:37:06 ÖÖ »
Çıtaları çıkarmak için aracın kapı içlerini söküp içerden tırnaklarını kaldırmak kalıyor sonra takması kolay zaten...

wordsman

« Yanıtla #15 : Mayıs 25, 2011, 11:38:32 ÖÖ »
Çıtaları çıkarmak için aracın kapı içlerini söküp içerden tırnaklarını kaldırmak kalıyor sonra takması kolay zaten...

Bu şekilde yapınca aynayı sökmeye gerek yok mu?

kolok

« Yanıtla #16 : Mayıs 25, 2011, 02:15:52 ÖS »
aynayla işin yok kardeşim döşemelerle senin işin çok basit kendin yaparsın arkadaşın dediği gibi

ykavcioglu

« Yanıtla #17 : Mayıs 25, 2011, 04:12:11 ÖS »
Ön camlar için ayna sökülüyor arkadaşlar.
dikkatli olmak lzm araç ses alabiliyor. ek kasada başıma geldi..

powerful_honda

« Yanıtla #18 : Mayıs 25, 2011, 04:24:05 ÖS »
vlla cok guzl bılgıler verdınız bnmde cıtalarım dokuldu cok cırkın duruyor tskler....

Cello_tuning

« Yanıtla #19 : Mayıs 25, 2011, 06:20:41 ÖS »
Ben yapıcam sınavdan sonra resimli olarak anlatıcam burda  :)
+ ısı ve ses yalıtımı..

umut_sayar

« Yanıtla #20 : Mayıs 28, 2011, 01:37:13 ÖS »
resimleri bekliyoruz.

diğer arkadaşların yazdıklarını da okudum. kapı içinden çıtaları sökmekte iyi fikir gibi geldi. daha az zararla sökülebilir o şekilde. ama ben daha önce anlattığım gibi dışarıdan çıkarttırdım. kapı içi aklımıza hiç gelmedi. işte çıtaların son hali.

wordsman

« Yanıtla #21 : Mayıs 28, 2011, 01:42:51 ÖS »
resimler gözükmüyor

umut_sayar

« Yanıtla #22 : Mayıs 28, 2011, 01:58:55 ÖS »
resimleri bekliyoruz.

resimleri yanlış eklemişim. tekrar ekliyorum...

wordsman

« Yanıtla #23 : Mayıs 28, 2011, 02:27:11 ÖS »
gerçekten güzel olmuş arkadaşım, güle güle kullan

luke skywalker

« Yanıtla #24 : Mayıs 28, 2011, 11:43:25 ÖS »
Tertemiz görünüyor.