Gönderen Konu: BU NE BİÇİM İŞ ??  (Okunma sayısı 1390 defa)

uzanyan

BU NE BİÇİM İŞ ??
« : Ekim 16, 2016, 05:48:09 ÖS »
Arkadaşlar Merhaba,

ikinci el araçlardaki artışlar fahiş fiyatlara ulaştı şöyle ki 2000 model 1.4 honda 150 bin km üzerinde 25 bin tl den başlıyor 1.6 olanları 32 tl ye kadar alıcı buluyor...

202-2006 arası modellere değinmiyorum bile..

Bu işin sonu nereye varır ne olur, yorumlarınıza sunarım

OZGUR SELVİ

• zgrslv
Ynt: BU NE BİÇİM İŞ ??
« Yanıtla #1 : Kasım 01, 2016, 04:00:38 ÖS »
Bende bu gidişatı özellikle takip ediyorum.
emin olun o fiyatlara satılmıyor o araçlar.
ilan takibi yaparsanız fiyatların 2. ayın sonunda günden güne düştüğününü göreceksiniz.
çünkü 2000 model araç o paraları etmez. >%Sakin

vtec08

« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2016, 07:51:45 ÖS »
16 yaşındaki bir araca 25 bin ve üzeri rakamlar vermek mantık dışı gerçekten,metal yorgunluğu mekanik yorgunluk tüm elektrik aksamlarının yaşlanmış olması vb.durumlar kaçınılmaz.Honda herzaman çeyrek altın misali ..başın sıkışınca hemen satılıyor..bu avantajını farkeden bir sürü uyanık satıcıda bir jant pasta cila bir yay takıp gerçek değerinin çok üzerine fiyat istiyorlar.Adam 2004 model vtec e 43 yazmış ..resmen yuhhh diyorum.bize düşün görev bu fiyatlara almamak.Talep oldukça satıcılar fahiş fiyat isteyecektir buda kaçınılmaz bir durum.En mantıklısı 2000 model hondaya 25000 vermektense butçeyi biraz daha zorlayıp 35 bin rakamlarında daha yeni nesil bir otomobil almak.Yada gerçek değerinde alternatif markalara yönelmek.mesela 2006 model mazda 3 ü bile o rakamlara almak mümkün.

awrlord

« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2016, 04:11:27 ÖS »
Ülkede sıfır araç üzerindeki vergi yükü bu denli çok olunca fiyatlar dünyadaki emsallerine göre iki katına çıkıyor, buna bir de alımgücü nün düşüklüğü eklendiğinde bir aracın değeri türkiyede iki katının da üstüne çıkıyor. sıfır aracın değeri bı denli fazla olduğunda orta sınıf tüketici mecburen ikinci ellere yöneliyor ve arz talep dengesi kanunlarına göre fiyat da yükseliyor. avrupada amerkada hatta gürcistan da bulgaristanda araba piyasalarını kontrol edenler bilirler insanın çıldırası geliyor:)

ben geçenlerde ilk aracımı aldım 26 yaşındayım 200 bini devirmiş  2008 model civic hb ishift araca 30 bin küsür para verdim, bana göre esas değeri max 20 bindir bu araçların ve emsallerin. ama ne yapalım çare yok ya bu ülkeden gitmek ya toplum olarak artık bazı şeylere karşı çıkmak gerekiyor, malesef konu siyasete kayıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi