Gönderen Konu: branda araca zarar verirmi  (Okunma sayısı 17122 defa)

galantus

branda araca zarar verirmi
« : Mayıs 02, 2011, 08:23:03 ÖÖ »
slm arkadaşlar. Ben yazın aracımı pek fazla kullanmıyorum. Özellikle şehir içinde motorsikletimi kullanıyorum bu nedenle 2005 civicim evin önünde yatıyor. Aracımı tozdan kirden çizilmeden korumak için linkteki içi miflon kaplı brandayı almayı düşünüyorum. Fakat bir iki arkadaş brandanın özellikle yazın araca zararlı olduğunu boyayı soldurduğunundan falan bahsetti ve içime kurt düşürdü:) Antalyada oturuyorum malum buranın yazın sıcağı felaket. Fakat linkteki brandaya bakarsanız özellikle bu tip olayları engellemek için içinin miflon kaplı olduğu kesinlikle boyaya zarar vermediği söylenmiş. Bence markası ve fiyatıda iyi gibi. Bu konuda siz değerli arkadaşlarımında fikirlerini almak istedim. Malum hepimizin hondası bizler için cok değerli
http://www.hepsiburada.com/Liste/modacar-honda-civic-2001-2006-ozel-branda-temizleyici-hediyeli-08a184/ProductDetails.aspx?productId=otm08a184&categoryId=20026424

battalgazi

Ynt: branda araca zarar verirmi
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2011, 08:36:49 ÖÖ »
çadırın içine dolan tozlar rüzgarlı havalarda zımpara etkisi yaparak boyaya zarar veriyor diyorlar

galantus

« Yanıtla #2 : Mayıs 02, 2011, 09:06:59 ÖÖ »
Linkteki brandanın özelliklerine dikkat edersen içine su toz almaması için dikişsiz soğuk kaynak kullanılarak üretilmiş diyor. Yani dediğine göre içeri toz girmiyormuş

logıcthıs

« Yanıtla #3 : Mayıs 02, 2011, 10:41:11 ÖÖ »
daha önce bizim renoda kullanıyoduk sıcaktan tavana yapışmıştı zor çıkardım birdaha kullanmam ama branda sıradan bişeydi senin alacağın hakkında bilgim yok...

serkansobe

« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2011, 10:48:14 ÖÖ »
branda ne kalitede olursa olsun antalya gibi sıcak bir ilde asla branda kullanmazdım. onun yerine arabama hiç yoksa derme çatma çadır yaparım daha iyi

zeybek

« Yanıtla #5 : Mayıs 02, 2011, 11:05:40 ÖÖ »
brandayı çıkarır ve örterken içine giren küçücük taşlar arabayı çizer, bizim başımıza geldi tecrübeyle sabittir. ayrıca yağmura, kara ve de özellikle dolu yağışına dayanıklı bi branda olması lazım, biz o kadar para verip almıştık fakat yağmurdan, kardan, doludan branda dayanamayıp kağıt gibi yırtılmıştı.
eğer imkan varsa en iyisi arabayı garajda tutmak

galantus

« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2011, 12:29:11 ÖS »
iyi güzel söylüyorsunuzda dostlar malesef garaj yapma gibi bir imkanım yok. Yer yok yapabileceğim. Onun için bu arayışlar zaten

serkansobe

« Yanıtla #7 : Mayıs 02, 2011, 01:04:36 ÖS »
valla hocam hiç tavsiye etmem. bence bi kapalı garaj bul

volkankopdag

« Yanıtla #8 : Mayıs 02, 2011, 01:13:10 ÖS »
Brandayi sadece 15-20 gun bir yere gidiyorsam yaz kis demem kapatirim... Kaliteli bir branda almistm gecen sene 120lira biseydi...

chevasil

« Yanıtla #9 : Mayıs 02, 2011, 02:49:02 ÖS »
bulundugunuz yer sıcaksa hiç takmayın brandayı yapışıyor istedigin kalıtede al. içine toz almıyor dıyorlar ama alıyor ne yaparsan yap altı acık çünki aralardan giriyor. mahallenizde gölge olan bır yer bulun aracı oraya sabıtleyın.

ms07

« Yanıtla #10 : Mayıs 07, 2013, 10:20:39 ÖÖ »
slm arkadaşlar. Ben yazın aracımı pek fazla kullanmıyorum. Özellikle şehir içinde motorsikletimi kullanıyorum bu nedenle 2005 civicim evin önünde yatıyor. Aracımı tozdan kirden çizilmeden korumak için linkteki içi miflon kaplı brandayı almayı düşünüyorum. Fakat bir iki arkadaş brandanın özellikle yazın araca zararlı olduğunu boyayı soldurduğunundan falan bahsetti ve içime kurt düşürdü:) Antalyada oturuyorum malum buranın yazın sıcağı felaket. Fakat linkteki brandaya bakarsanız özellikle bu tip olayları engellemek için içinin miflon kaplı olduğu kesinlikle boyaya zarar vermediği söylenmiş. Bence markası ve fiyatıda iyi gibi. Bu konuda siz değerli arkadaşlarımında fikirlerini almak istedim. Malum hepimizin hondası bizler için cok değerli
http://www.hepsiburada.com/Liste/modacar-honda-civic-2001-2006-ozel-branda-temizleyici-hediyeli-08a184/ProductDetails.aspx?productId=otm08a184&categoryId=20026424
Merhaba ben de Antalya da yaşıyorum. Şu an branda kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız herhangi bir zarar gördünüz mü? (İnşallah görmemişsinizdir.)

TUNÇ99

« Yanıtla #11 : Mayıs 07, 2013, 08:05:33 ÖS »
brandayı tavsiye etmem.hele antalya sıcağında ve neminde hava alamayan aracın boyası ve içi nasıl olurdu???

avans

« Yanıtla #12 : Mayıs 07, 2013, 10:39:47 ÖS »
yıllar evvel kar yagdında şahin marka aracımızın uzerine yapısmıstı hanı bı donem herkezın cadırladı donemlerden kalma onun dısında bı sıkıntı olmadı.kar yagmıcana gore bence mantıklı.
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2013, 10:40:38 ÖS Gönderen: avans »

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #13 : Mayıs 08, 2013, 07:07:29 ÖÖ »
Bırak aracın güneşin altında yansın.

Branda ile 1 senede göreceğı hasarı Brandasız 2 3 senede görür...

turkceci007

« Yanıtla #14 : Mayıs 08, 2013, 05:30:49 ÖS »
Aynı aractan iki tane var ve o linkteki brandadan ikisine de aldık Antalya'da yaşıyor ve 2 yıldır kullanıyoruz çok da memnunuz ama tozluyken hiç örtmedim arabayı yıkayıp örterim 5-6 gün sonra işim çıktığında arabayı açınca tertemiz binerim. Karar sizin çok şükür ben bir sorun yaşamadım. Arada bir havalandırmak için bir tarafından kaldırıp sallarsınız içiniz rahat olur yapışma sorunu falan için.

legolas

« Yanıtla #15 : Mayıs 08, 2013, 11:10:12 ÖS »
çadırın içine dolan tozlar rüzgarlı havalarda zımpara etkisi yaparak boyaya zarar veriyor diyorlar

+1

legolas

« Yanıtla #16 : Mayıs 08, 2013, 11:11:20 ÖS »
Linkteki brandanın özelliklerine dikkat edersen içine su toz almaması için dikişsiz soğuk kaynak kullanılarak üretilmiş diyor. Yani dediğine göre içeri toz girmiyormuş

altını da soğuk kaynakla araca mı monte ediyorlarmış?

GokhanTfln

« Yanıtla #17 : Mayıs 09, 2013, 01:57:11 ÖS »
İşin formülünü hemen vereyim size. Üç senedir branda kullanan bir komşumdan aracın zarar görmemesi için ne yapabilirim diye tavsiye aldım. O aracını temizken örtüyor ve iki branda kullanıyor. Alttaki branda amerikan bezi diye tabir edilen pamuklu kumaştan, üstteki bu milfonlu tür hazır brandalardan. Ben de alternatif evdeki polar battaniyeleri birbirine dikip önce aracı örtüyorum sonra miflonlu brandayı örtüp alttan kastırıyorum. Şimdiye dek bir sorunla karşılaşmadım. Komşum yaz kış örttü arabanın boyası sıfır gibi sattı aracını.

siriussahin

• Şahin
« Yanıtla #18 : Mayıs 09, 2013, 07:42:54 ÖS »
bende manavgatta yım uzun süre gölge olacak bir yer bulmaktan başka çare yok branda falan sıkıntı arkadaşların dediği gibi

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #19 : Mayıs 09, 2013, 10:42:29 ÖS »
İşin formülünü hemen vereyim size. Üç senedir branda kullanan bir komşumdan aracın zarar görmemesi için ne yapabilirim diye tavsiye aldım. O aracını temizken örtüyor ve iki branda kullanıyor. Alttaki branda amerikan bezi diye tabir edilen pamuklu kumaştan, üstteki bu milfonlu tür hazır brandalardan. Ben de alternatif evdeki polar battaniyeleri birbirine dikip önce aracı örtüyorum sonra miflonlu brandayı örtüp alttan kastırıyorum. Şimdiye dek bir sorunla karşılaşmadım. Komşum yaz kış örttü arabanın boyası sıfır gibi sattı aracını.

Sistem mantıklı . Ancak çok zahmetli. Bu işi yapmak için sadece arabayı haftasonu kullanmak lazım.

Gezdin geldin. Yıka Kurula Paketle.

Günlük kullanıma gelmez.