Gönderen Konu: Benzinde stop etme sorunu  (Okunma sayısı 6825 defa)

bizar

Benzinde stop etme sorunu
« : Şubat 15, 2012, 05:58:08 ÖS »
Selam arkadaşlar.
aracım 1996 honda civic 14.is
sıralı lpg var aracımda. benzinde çalıştırdığım zaman bir süre gaz yedikten sonra (20-30sn) sarsılarak stop ediyor. tekrar çalıştırdığımda biraz daha erken stop ediyor. çalıştırıp direk hareket ediyorum bu sefer de gaz yemiyor yığılıyor ve yine stop ediyor. fakat lpgde çalıştırdığım zaman veya tüpe geçtiği zaman hiçbi sıkıntı yok. bujileri ve hava filtresini değiştim. boğaz kelebeğini temizledim hala aynı. ustam subap ayarı yaparsak düzelir diyor. sizce subap ayarı kesin çözüm olur mu?

bizar

Ynt: Benzinde stop etme sorunu
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2012, 07:59:12 ÖS »
yok mu fikri olan?

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2012, 08:35:09 ÖS »

Benzin pompasını ve yakıt sistemine baktırdığınızmı?

perkstone

« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2012, 11:48:04 ÖS »
enzin filteresinide değiştir  bende de olmuştu buna benzer bi sorun filtre ve karbüratör temizliği yapıldı

Reis07

• Sevgilim İçin Dünyayı Hondam İçin Sevgilimi Yakarım...
« Yanıtla #4 : Şubat 17, 2012, 02:43:22 ÖÖ »
Aynen subap ayarı...

ümit07

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Şubat 17, 2012, 08:04:03 ÖÖ »
Aynen subap ayarı...
bian önce baktırmanda fayda var arkadaşım....bi ihtiaml benzin pompasıyla alakalıda olabilir....

23korg23

« Yanıtla #6 : Şubat 17, 2012, 08:08:32 ÖÖ »
arkadaşım sübap ayarı ile sorunun çözülebilir ancak çözülsede bir süre sonra tekrar ortaya çıkabilir, neden derseniz eğer lpg kalibrasyonunuz fakir yada zengin ise aracın ecusu (benzin ecusu) sürekli enjeksiyon süresini artırmaya yada düşürmeye çalışır (SFT) bu durum uzun süre devam ederse değerler bozulur (LFT) arac benzinde sorun çıkarmaya başlar...
durumu daha net anlamak için kutup başını sökün ve en az 15 dakika bekleyip sonra takın ve aracı benzinde çalıştırıp yine benzinde ortalama 50 km süratle 10-15 dakika kullanın daha ve mümkünse o gün sadece benzinde kullanın aracı eğer ertesi gün aynı durum varsa sorun başkadır yok eğer sorun düzelmişse dediğim gibi lapg kalibrasyonundandır.. geçmiş olsun

CAGLAR28

« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2012, 11:57:03 ÖÖ »
aynı sorun benim de başıma gelmişti 1,4 honda varken eniştemin arabasıydı gitmeidğimiz usta yer kalmadı dediğiniz gibi boğaz kelebeği gaz ayarı subap ayarı aklınıza gelemdik daha birsürü şey dolaşmadığımız sanayi usta kalmadı.en osn bi usta hava filtresini sök öyle bnzinde bikaç gün kullan dedi olay çözüldü lpg o ara söküldü yeniden bağlattık sistem araç üzerindeydi.şuan hala aklım ermiyor çok acayip bi sorun bu sitemizden fd6 ile bu sorunu yaşayan biriyle de konuşmuştuk ozaman hatta o da yaşamıştı bunu.

bizar

« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2012, 06:03:41 ÖS »
23korg23'ün dediğini yaptım bugün. şimdilik bir sıkıntı yok gibi görünüyor. önceden benzinde hiç gidemiyordum bugün sürekli benzinde dolaştım, ilk başlarda bir iki kez rolanti düştü sarsıldı 10 km kadar yol yaptıktan sonra açıldı sanki. tekleme vs yok. bakalım sabaha yine stop etmez inşallah.

ümit07

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Şubat 23, 2012, 03:21:35 ÖS »
geçmiş olsun diyelim bizde ozaman :)

23korg23

« Yanıtla #10 : Şubat 24, 2012, 08:28:54 ÖS »
Umarim duzelir..  eger duzelirse araci lgde calistirmadan tekrar kalibrasyon yaptirin ve ayrica lpg ustaniza problemi ve yukarida yazdiklarimi anlatip mutlaka yuklu yani yolda ayar yapmasini soyleyin eger bu yapilmazsa bi sure sonra ayni sey olur
« Son Düzenleme: Şubat 24, 2012, 08:31:40 ÖS Gönderen: 23korg23 »