Gönderen Konu: Bagaj su alması  (Okunma sayısı 5217 defa)

wordsman

Bagaj su alması
« : Ekim 11, 2010, 07:56:22 ÖÖ »
Arkadaşlar,
Yağmurların başlamasıyla bagajımın istemple bölümünde su birikintisiyle karşılaşınca küçük bi şoktan sonra suyu nerden aldığını araştırdım ve bagajın sol tarafında döşemenin altında havalandırma penceresi olduğunu gördüm (onu oraya hangi akla hizmet koymuşlar onuda anlayamadım) neyse suyu burdan alıyor, etrafını bir güzel silikon yaptım inşallah olmuştur, (daha denemedim tekrar) işi garantiye almak adına acaba stop lambalarının ordan da dışarından şeffaf silikon yapsam faydası olur mu? Bide silikojn çok sırıtırmı orda, Ya da ne önerirsiniz? daha önce forumda bu konuda sorun yaşayanlar olmuş önerileriniz nelerdir? (Araç 98 Civic is)
saygılar.

poseidon999

Ynt: Bagaj su alması
« Yanıtla #1 : Ekim 11, 2010, 03:51:31 ÖS »
Suyu oradan almıyor arkadaşım.
Çünkü bu havalandırma her civic'de var ama hepsi su almıyor.
Stopların bagaj kapağı altında kalan boşluklarına silikon çekmeni öneririm.
Aracın arkadan bir darbesi varsa bir şekilde içeri su almaya başlıyor. Sinir bir durum.

wordsman

« Yanıtla #2 : Ekim 11, 2010, 04:16:29 ÖS »
dıştan silikon nasıl çekebilirim, o alan çok dar, acaba normal silikon tabancasıyla doldursam fazlalıklarını nemli bezle temizlesem silikonun boyaya bir zararı olur mu?

poseidon999

« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2010, 08:28:37 ÖÖ »
Bende de aynı sorun var.
Bagaj kapağını açtım ve stopun bagaj yan oluğunun bitiminden başlamak üzere altına kadar kaputla birleşme
yerine silikon tabancasıyla silikon çektim.

wordsman

« Yanıtla #4 : Ekim 12, 2010, 09:05:38 ÖÖ »
Silikonun boyaya bir zararı var mı? ben o nedenle dıştan silikon yapmadım henüz, ama tespit ettiğim kadarıyla, arka sol stopun arasından giren su havalandırma kanalının üst kenarından bagaj içine geliyor, yeniden silikon yaptım yine olmazsa en son çare dıştan stop kenarlarını silikon yapacağım, ayrıca çok sinir bozucu bişey, bi dünya para verdik honda aldık bagaja su girmesin diye uğraşıyoruz.

poseidon999

« Yanıtla #5 : Ekim 12, 2010, 11:40:11 ÖÖ »
Yok dostum silikonun boyaya hiç zararı yok.
Sıfır. İçin rahat olsun.

ridingstorm

« Yanıtla #6 : Ekim 12, 2010, 12:29:43 ÖS »
benim araçtat da aynı problem vardı komple içten silikon çektim ve sonra sorunun stop lambalarından kaynaklandığını gördüm ve daha da sağlam olsun diye şu tabela yapanlardaki folyo kağıdından aldım (siyah renk) bi güzel dıştan ınce bi şeiklde stop la kaprta arasına kenarları yuvarlayarak çektim ve bide ne göreyim gerklilik için yaptığım bu olay şekil olarak harika göründü aracım kırmızı bu arada uzun lafın kısası dıştan güzel bi kapat aynı benim gibi ama folyoyu iyi hazırla üşenme yavaşça tam o boşluğa göre kes ve kanarları yuvarla harika olur folyo rengini aracına göre belirle kolay gelsin...

wordsman

« Yanıtla #7 : Ekim 12, 2010, 12:59:12 ÖS »
Şu anda su almasını kesmiş durumdayım, havalandırmanın etrafını iyice silikon yapmıştım dün akşam, şimdi test ettim sızma yok, dışarıdan silikon yapmama gerek kalmadı şimdilik,

muratcia

• muratcia
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2010, 11:05:52 ÖÖ »
Arkadaşım benim önceki hondamda da senin sorunundan vardı. Bagaj göl oluyordu aynı zamanda kokuda yapıyordu. Benim arabamın arkadan darbesi varmış. Yapan kaportacı öküzde baştan savma yapmış tabi sahibide öküzmüş. Aradım taradım suyun nerden girdiğini bulamadım aylarımı aldı. Sonra bir ustaya gittim arka tamponu söktü arabayı arkadan zincirle duvara bağladı ve ileri gitmeye çalıştı. Arka lak diye oturdu ya! inanamadım araba kendine geldi. Ne ustaymış be. Sonra bir sorunum olmadı bu arada arka parklara içten silikon girdi. Sana tavsiyem arka bagaj oluklarının birleşim yetleri var sağlı sollu. Oralarıda kontrol et. Su dök vealttan yani döşemenin içinden elinle bak damla damla geliyorsa o da göl yapıyor. Geçmiş olsun

bahricelik1984

« Yanıtla #9 : Şubat 15, 2012, 05:22:50 ÖS »
şu ustanın telefonu varmı arkadaşım yada istanbulda tavsiye edeceğiniz bi sağlam kaportacı valla aracı yakıcam en sonunda sınırden saygılar kerkeze

ümit07

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2012, 03:20:22 ÖS »
silikonun boyaya hiç bir zararı olmaz  çekinmene gerek yok arkadaşım...