Gönderen Konu: Ateşleme Bobini Arızası  (Okunma sayısı 11874 defa)

neron3535

Ateşleme Bobini Arızası
« : Haziran 07, 2016, 08:39:30 ÖÖ »
Son iki aydır aracım lpgde çalışırken mtor arıza lambası yanıyordu.Araç istop etmiyr ama çekiçten düşüyor.40 km hızı gçmiyordu.kNTAK KAPATIP ÇALIŞTIRINCA ARIZA IŞIĞI SÖNÜYOR VE ARAÇ NORMAL ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORDU.
Önce Lpgciye gittim.Aracın lpg enjektörlerini değiştirdi.Sorun yine devam etti.Bujileri değiştirdik yine devam etti.Usta en sn atşleme bobinleri arızalı dedi.Bu bobinler de orjinal ve yan sanayi.
rjinal çok pahalı.
Yan sanayikullanan var mı?Hangisini önerirsiniz?

karmak

Ynt: Ateşleme Bobini Arızası
« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2016, 12:43:45 ÖS »
Son iki aydır aracım lpgde çalışırken mtor arıza lambası yanıyordu.Araç istop etmiyr ama çekiçten düşüyor.40 km hızı gçmiyordu.kNTAK KAPATIP ÇALIŞTIRINCA ARIZA IŞIĞI SÖNÜYOR VE ARAÇ NORMAL ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORDU.
Önce Lpgciye gittim.Aracın lpg enjektörlerini değiştirdi.Sorun yine devam etti.Bujileri değiştirdik yine devam etti.Usta en sn atşleme bobinleri arızalı dedi.Bu bobinler de orjinal ve yan sanayi.
rjinal çok pahalı.
Yan sanayikullanan var mı?Hangisini önerirsiniz?

değerli  dostum    ne olursa olsun  orjınalını al  yan  sanayı  her  halukarda  yolda  bırakacak  yaşadım  bılıyorum.. sen  bılırsın...ayrıca  sırf  bobın  degıl  ıcındekı  unuteyle  bırlıkte  değiştır..    bırde  bujı  kablolarını  kontrol  et... bujılerın de  orjınaldır..ınsallah... yanı  canını  sıkmıs  olabılırım  ancak  orjınalden  sasma   belkı  400  tl  tasarruf  edeceksın   yolda  kalınca  mılyon  kere  .....sınırleneceksın..

istanbul  anadolu  yakasındaysan  ıkıler  huseyın  ustaya  muracat   o  yan  sanayıde  bulur  markasını   hatırlamıyorum  ancak  ..
kolay  gelsın..

nisay

« Yanıtla #2 : Haziran 08, 2016, 07:52:25 ÖÖ »
Aracınız nedir ?

neron3535

« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2016, 08:08:00 ÖÖ »
Civic Elegance 2007 model.
1 VE 3 silindir ateşleme arızası hatası verdi.İki adet bobin aldım.Taktırdım.Bakalım nasıl olacak?Araç çekiş ve hı belirgin şekilde düzeldi.Bakalım bir sorun çıkacak mı?

vtec08

« Yanıtla #4 : Haziran 09, 2016, 08:12:49 ÖÖ »
özellikle elektiriksel ve ateşleme parçalarını orjinal kullanınız ..

nisay

« Yanıtla #5 : Haziran 09, 2016, 09:28:10 ÖÖ »
Civic Elegance 2007 model.
1 VE 3 silindir ateşleme arızası hatası verdi.İki adet bobin aldım.Taktırdım.Bakalım nasıl olacak?Araç çekiş ve hı belirgin şekilde düzeldi.Bakalım bir sorun çıkacak mı?

Orijinal bobin servisinde adedi ortalama 500 lira. Denso marka bilginiz olsun.

Siz hangi marka yan sanayi bobin aldınız ve kaça aldınız ?
« Son Düzenleme: Haziran 09, 2016, 09:28:40 ÖÖ Gönderen: nisay »

neron3535

« Yanıtla #6 : Haziran 13, 2016, 08:58:28 ÖÖ »
Ankara'dan japon malı yan sanayi yeni bir ateşleme bobini aldım.Gökhan otomotiv de var.Tanesi 135 tl.New Agere mi new agence mi ne .Öyle bir isim.Kutusu arabada.Bir ara doğrusunu yazarım..İlk takılınca bir kez hata verdi.Usta  olabilir dedi.Sonrasında araba cillop gibi odu :)
Hiç bir sıkıntı yok.Biraz zaman geçsin diğer iki bobini de bu marka ile değiştirecem.Onlarında yakın zamanda arıza vereceğini düşünüyorum.Arıza çıkmadan değiştirmek en iyisi

tarihbilgisi

« Yanıtla #7 : Haziran 13, 2016, 11:26:40 ÖÖ »
Parçalar neyse de. Bu sorunu direkt bulamayıp aracımızın tüm parçaları değiştiren ustalarımıza burdan selamımı iletiyorum.  :con

neron3535

« Yanıtla #8 : Haziran 16, 2016, 02:20:22 ÖS »
Türkiye'de iyi bir honda ustası olmadığı için normal.

vtec08

« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2016, 06:14:08 ÖÖ »
Türkiyede iyi bir honda ustası var.Honda meroto resmi servis çorum da Sami usta..

neron3535

« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2016, 08:45:53 ÖÖ »
Resmi servislere aracımı hayatta sokmam.Bildiğin para tuzağı.

vtec08

« Yanıtla #11 : Haziran 17, 2016, 01:00:48 ÖS »
Doğru zamanda resmi servislerden yararlanmakta fayda var.Mesela aracınızın fren diski değişimi gerektiğinde servis size 500 tl fiyat  çekebilir.bu durumda piyasadan çok daha uygun fiyatlı ve kaliteli brembo.ebc.trw marka diski alıp cüzzi işçilik ücretiyle dışarda değiştirebilirsiniz.Ama elektronik ve yazılımsal arızalarda özellikle motor arızalarında doğru teşhis için gerekli olan tüm bilgi ve cihazlarında resmi servislerde olduğu unutulmamalıdır.Her ne kadar sanayi ortamına göre pahalı olsada servis servisdir.Kendi aracıma örnek verirsem benzin filtresini orjinalini yarı fiyatına ingiltereden aldım ama sanayide sözüm ona hondacı usta benzin deposunu bulamadı :) ..servise gidip değişdirdim.meğer ön koltukların altındaymış ve vites kolu üstünden söküm yapıldı..diyeceğim oki pahalıda olsa doğru zamanda doğru servisten yararlanmak faydalıdır.

jackal6961

• ambassador
« Yanıtla #12 : Ağustos 01, 2017, 09:17:06 ÖÖ »
Ankara'dan japon malı yan sanayi yeni bir ateşleme bobini aldım.Gökhan otomotiv de var.Tanesi 135 tl.New Agere mi new agence mi ne .Öyle bir isim.Kutusu arabada.Bir ara doğrusunu yazarım..İlk takılınca bir kez hata verdi.Usta  olabilir dedi.Sonrasında araba cillop gibi odu :)
Hiç bir sıkıntı yok.Biraz zaman geçsin diğer iki bobini de bu marka ile değiştirecem.Onlarında yakın zamanda arıza vereceğini düşünüyorum.Arıza çıkmadan değiştirmek en iyisi
1 yıldan fazla olmuş. Bobinden herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı? Kaç km oldu mesela