Gönderen Konu: angel farım sorunlu mu?  (Okunma sayısı 9938 defa)

06FAT68

angel farım sorunlu mu?
« : Kasım 02, 2009, 05:08:22 ÖS »
arkadaşlar aracıma angel far taktırdım ancak angellarınki H1 uzunuda kısasıda H1. uzuna aldığımdada kısalar kendini kapatıyo bunun bi çözümü yokmu yoksa öyle olması normal mi? yani uzunda hem kısalar hem uzunlar yanması lazım değil mi yoksa benimki şuanda normal mı?

Time-R

• Ziyaretçi
Ynt: angel farım sorunlu mu?
« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2009, 06:54:37 ÖS »
arkadaşlar aracıma angel far taktırdım ancak angellarınki H1 uzunuda kısasıda H1. uzuna aldığımdada kısalar kendini kapatıyo bunun bi çözümü yokmu yoksa öyle olması normal mi? yani uzunda hem kısalar hem uzunlar yanması lazım değil mi yoksa benimki şuanda normal mı?

abi angel'da uzun kisa ayri ayri yanar, ikisi ust uste yanmaz bilgine..

(bilgim cokta dogru olmayabilir, diger arkadaslardanda gelsin bakalim yorumlar)

mc pherson

« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2009, 11:07:35 ÖS »
Bağlayan elektrikçiden kaynaklanmakta. İyi bir elektrikçiye gidip bağlantı şeklini değiştirirseniz sorun ortadan kalkacaktır.

06FAT68

« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2009, 11:38:21 ÖS »
kimse çözemedi ustam araya diyot koyup yapmayı denediler ama bu seferde diyot çok ısındı yine yapamadılar bunun bir yöntemi varsa yardımcı olur musunuz?

mc pherson

« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2009, 12:14:41 ÖÖ »
O zaman şöyle yapın;kısa farları parklara bağlatın,angelları da ayrı bir düğme ile parklardan bağımsız yanacak şekilde bağlatın. Bu sayede kısa farlar uzunlardan bağımsız hale gelecek ve uzunlar yakıldığı zaman kısalar sönmeyecektir. Çünkü uzunları yaktığınızda parklar asla sönmez. Biraz meşakatli bir iş ama kesin çözüm.

06FAT68

« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2009, 12:17:38 ÖÖ »
özür dilerim karşı çıkmış olmak istemem düşüncenize ama o da benim işime gelmez çünkü bazı zamanlar parkları açıp halkalar belli olsun diye sislerle idare ediyorum.işin biraz keyif yönündeyim ağrıda yaşadığım için herkez meraklı gözlerle farlara ve arabaya bakıyo buda beni çok mutlu ediyo :) görmemişler angel ve xenon

mc pherson

« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2009, 12:52:42 ÖÖ »
Tamam sorun yok;angelları parklardan bağımsız bir şekilde içeriye düğmeye bağlatın dedim ya :)

06FAT68

« Yanıtla #7 : Kasım 03, 2009, 12:57:17 ÖÖ »
bu dediğinizi biraz açarak anlatır mısınız benim yaşadığm yerdeki ustalara bi anlatayım yapabilecekler mi?bi cam kaldırma modülünü bile baglatamamıştımda :)

Tekos

• T.H.T İZMİR
« Yanıtla #8 : Kasım 03, 2009, 03:00:26 ÖÖ »
Şu an sadece varsayım ile konuşuyorum bence uzun ve kısalar aynı anda yanarsa xenon olarak sigortaların kaldırmayabilir... Ama benim yeni kasa civic uzunlar normal far  kısalar xenon aynı anda yanıyorlar sorun yok ...
bu dediğinizi biraz açarak anlatır mısınız benim yaşadığm yerdeki ustalara bi anlatayım yapabilecekler mi?bi cam kaldırma modülünü bile baglatamamıştımda :)

apr_35bucuk

« Yanıtla #9 : Kasım 03, 2009, 08:34:22 ÖÖ »
ama bu işin mantığı öyle zaten kısalar yanarken uzunlar yanmaz uzunlar yanarken kısalar yanmaz. ampullerin aynı olması kafanızı karıştırmasın .önemli olan far ayarları kısalardaki mercekler daha yakına ayarlıdır. diğer çanaktaki uzunlar daha ileriye odaklıdır. yani ampullerin aynı olması aydınlatma mesafesini değiştirmez. şuanki bağlantı şekliniz doğru olanı...

06FAT68

« Yanıtla #10 : Kasım 03, 2009, 02:53:36 ÖS »
ok teşekkür ederim arkadaşlar içim rahatladı

23korg23

« Yanıtla #11 : Kasım 03, 2009, 08:22:36 ÖS »
arkadasım ben yaptırdım sorun yok 1n4001 yada 4007 ye kadar herhangi birinden diyot al ve varsa far rölesinden yoksa kısa ile uzun arasına bağlayın uzunları acıncada kısaya da elektrik gidecek ama kısaya gecince uzuna elektrik gitmeyecek... ben 3-4 aydır kullanıyorum bu şekilde
« Son Düzenleme: Kasım 03, 2009, 08:24:37 ÖS Gönderen: 23korg23 »

06FAT68

« Yanıtla #12 : Kasım 04, 2009, 11:35:40 ÖÖ »
ok deneyeceğim ustam saolasın

MoonLight Xenon

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Kasım 30, 2009, 11:40:12 ÖÖ »
baglayan ustada sorun var kardesim ikisininde ayni yanmasi lazim orjinal sistemine angel farlar uymadigi icin elektrik tesisatinda degisimler yapilmasi gerekir

murat_ozbek

« Yanıtla #14 : Kasım 30, 2009, 12:11:12 ÖS »
ama bu işin mantığı öyle zaten kısalar yanarken uzunlar yanmaz uzunlar yanarken kısalar yanmaz. ampullerin aynı olması kafanızı karıştırmasın .önemli olan far ayarları kısalardaki mercekler daha yakına ayarlıdır. diğer çanaktaki uzunlar daha ileriye odaklıdır. yani ampullerin aynı olması aydınlatma mesafesini değiştirmez. şuanki bağlantı şekliniz doğru olanı...
baglayan ustada sorun var kardesim ikisininde ayni yanmasi lazim orjinal sistemine angel farlar uymadigi icin elektrik tesisatinda degisimler yapilmasi gerekir

arkadaşlar doğrusunu ben söyleyeyim size 2001-2003 kasa honda civicler h4 tipi ampul kullandığı için doğal olarak aracın orjinal elektirik sisteminde kısadan uzunlara geçişte ve uzundan kısalara geçişte otomatik olarak biri yanıp diğeri sönüyor..bunda her hangi bir sorun yok.
bu kasa civiclerde angel far bağlantısı (h4) ampul soketine bağlanıyor.angel farın uzun ve kısa ampul tipi h1 dir ve sistem doğal olarakta uzun ve kısa geçişlerinde diğer ampulun elektiriğini kesecektir.

dikkat ederseniz 2004-2006 2006-2010 arası civiclerde çift hüzmeli far kullanılmıştır ve ampul tipi önemli değildir.kısalar açıkken uzunlara geçişlerde kısa ampuller sönmüyor.

06FAT68

« Yanıtla #15 : Kasım 30, 2009, 02:32:14 ÖS »
peki ikisini birden yakabilecek basit bir formül yok mu ?

murat_ozbek

« Yanıtla #16 : Kasım 30, 2009, 02:56:41 ÖS »
peki ikisini birden yakabilecek basit bir formül yok mu ?
bu aracın sigorta kutusundaki sistem ile ilgili arkadaşım.bunu ben yapmıştım gerekli olan kablo tesisatı var oda h4-4 dediğimiz xenon kitlerin kablo tesisatıdır.senin aracındaki sistemi kısmen devre dışı bırakıp çift roleli ve çift tesisatlı sistemi kullanıyorsun.bence çok fazla uğraşma.

adyobatik

« Yanıtla #17 : Kasım 30, 2009, 02:59:45 ÖS »
anlattığınız play problem değil,normal olması gerekn şeydir,zaten uzunlarla beraber  neden kısalarıda yakmak istediğinzi açıkçası anlayamadım :) ama zevk olayıdır,siz bilirsinz,iyi bir elektrikçi bu işi halleder,

hak_on

« Yanıtla #18 : Kasım 30, 2009, 03:41:24 ÖS »
96-01 kasa civiclerin hepsinde bu durum boyledir.h4 farlarda bile uzuna aldıgın anda kısa ampulu kapatır sadece uzunu yakar.fabrika cıkısı bi durum yani...

kadrigunes

« Yanıtla #19 : Kasım 30, 2009, 05:21:22 ÖS »
50tl ye h4-3 xenon röle tesisatı alın o zaman uzun yaptığınızda xenonlar sönmez

06FAT68

« Yanıtla #20 : Kasım 30, 2009, 09:14:26 ÖS »
teşekkür ederim ustam saolunh4-3 xneon tesisatını araştırayım bi

mcanery

« Yanıtla #21 : Kasım 30, 2009, 11:13:24 ÖS »
Öncelikle ustayı değiştir. ustan diyot diyor ama hangi diyotun kaç amper akıma dayandığını bilmiyor. bu diyotlar çok ısındı olmaz demek yanlış bikere. daha yüksek kapasiteli bir diyot seçersin olay biter. ama bir nokta daha var. diyot ile çözdüğün zaman uzun farın kablosundan kısa farı da yakmış olursun ki uzun far kablosu ve rölesine iki kat yük yüklemiş olursun. bu da kablonun kesiti uygun değil ise ısınıp erimesine kısa devre yapmasına ve hatta Allah korusun aracının yanmasına varan sonuçlar doğurabilir. En temiz çözüm uzun farlara 2. bir röle bağlayıp sigorta kutusundan ayrı bir kablo ve sigorta ile kısa farları yakmaktır. biraz zahmetli bir işi vardır ama temiz çözümdür. arkadaşların bahsettiği h4-3 xenon röle tesisatını bilmiyorum ama bahsettiğim şekilde yapılmasını sağlayacağını tahmin ediyorum. Ama öncelikle İşten anlayan kısa vadeli çözümler sunmayan USTA bulmalısın.

06FAT68

« Yanıtla #22 : Kasım 30, 2009, 11:23:31 ÖS »
ben ağrıdyım kardeşim burda ustanın u su bile yokki arabanın mekanik tamirlerini kendim hallediyorum ama elektrik işi sakat o yüzden bulaşmıorum

mcanery

« Yanıtla #23 : Kasım 30, 2009, 11:39:58 ÖS »
Aslında basit bir şema ile anlatabilirim fakat elektrikten biraz bilgin varmı?

06FAT68

« Yanıtla #24 : Aralık 01, 2009, 10:48:55 ÖÖ »
hiç anlamaz değilim tabi ama öyle anlatılırsa yapadabilirim büyük ihtimal