Gönderen Konu: Airbag Sargısı - Korna İlişkisi  (Okunma sayısı 22234 defa)

artcrimes

Airbag Sargısı - Korna İlişkisi
« : Kasım 26, 2013, 02:55:43 ÖS »
Merhaba Arkadaşlar,

Son 1 aydır kornam bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Kafasına göre takılıyordu. 1 haftadır hiç çalışmaz oldu, nadirde olsa direksiyonu yarım kırdığımda çalışıyor. Ama nadiren çalışıyor.
Herneyse sanayi gittim ve ustama gösterdim, sorunun AirBag sargısından olduğunu öğrendim ve değişmesi gerek denildi. Çıkma fiyatı 350yi bulurmuş. Sırf korna içinde bu kadar para ödemek istemiyorum, kornası bozulan veya airbag sargısı değişen arkadaşlar varmı? Bu sargıyı değişmeden kornanın kablosu falan zarar görmüştür belki.

Araç: Honda HR-V

Saygılarımla

gecetilkisi

Ynt: Airbag Sargısı - Korna İlişkisi
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2013, 06:08:10 ÖS »
Airbag sargisi ile kornayi ne alaka iliskilendirdilerki

ultrakif

« Yanıtla #2 : Kasım 26, 2013, 06:31:09 ÖS »
hocam bende 97 civic is var ben kendim direksıyonun çevresindeki plastiği açtığımda orda metal bi çubuk vardı ona dokunmustum meğerki kornanın devreyi tamamladığı aletmiş direksiyon yarımken çalması olayı bendede oluyor tam sağ yapınca çalışmıyor tel değmiyor sendede böyle bi durum olabilir

artcrimes

« Yanıtla #3 : Kasım 28, 2013, 08:53:11 ÖÖ »

Airbag sargisi ile kornayi ne alaka iliskilendirdilerki

Korna elektriğide o sargıdan geçiyormuş sanırım.

hocam bende 97 civic is var ben kendim direksıyonun çevresindeki plastiği açtığımda orda metal bi çubuk vardı ona dokunmustum meğerki kornanın devreyi tamamladığı aletmiş direksiyon yarımken çalması olayı bendede oluyor tam sağ yapınca çalışmıyor tel değmiyor sendede böyle bi durum olabilir

Aynı durum bende de var. Korna elektriğini ne saçma yere koymuşlar :) Sargıyı değiştirmeden elektrikçiler yapıyor mu? Siz yaptırdınızmı yoksa kornasızmı geziyorsunuz:) Kornasız çok sıkıntı oluyor :)

gecetilkisi

« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2013, 09:16:52 ÖÖ »
bende dikkat ettim korna düğmesi airbağ üzerinde bunu hangi zihniyetle yapmıs bu mühendis anlamış değilim . çözümü nasıl  varmı projesi olan

kayaci26

« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2013, 09:12:01 ÖS »
srs makarası nı yenileyeceksin dostum... sakın ha çıkmasına ya da çakmasına para verme aldanırsın... yetkili Honda Servisine git, siparişini ver ve taktır... Allah korusun bir kaza durumunda air bag açmaz, zaten srs makarası bozuk iken tuvtürk muayenesinden geçmez, korna çalmaz...

bu arada en az 500 TL yi gözden çıkart, ayrıca kasım sonuna kadar devam eden yedek parça ve işçilik indiriminden faydalan bence...

hondatürk

• ホンダトルコ
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2013, 11:18:16 ÖS »
vardır bir çözümü korna kablosunu sargıdan ayırmak yada yeni bir kablo çekmek srs den bağımsız >=ok

gecetilkisi

« Yanıtla #7 : Kasım 29, 2013, 06:43:33 ÖÖ »
Aynen ya 500 lira cok havalar duzelsin ben bir operasyon duzenlerim ona

hondatürk

• ホンダトルコ
« Yanıtla #8 : Kasım 29, 2013, 07:43:45 ÖS »
masraf felan etme sök direksiyonu korna kablosunu ayır srs den , sökümü çok kolay zaten ..

gecetilkisi

« Yanıtla #9 : Kasım 29, 2013, 08:59:50 ÖS »
Direksiyon kutusu tamiri sonrasi sifirlama icin sokmustum korna kablolari disarda ama dugmelerin nasil bilemedim zaten 16 yasindaki airbag a pek guvenemiyorum.gariban isi emniyet kemerine devam :)

gecetilkisi

« Yanıtla #10 : Aralık 10, 2013, 10:44:44 ÖÖ »
konu ile ilgili biraz çalışma yaptım.sorun hala kısmen devam etmekte. Önce direksiyonu söküp airbag sargısını ortaya çıkardım.

kırmızı tek kablo kornanın diger ikisi airbag a gidiyor.

içini açtigimda  6 yollu şerit bir kablodan ibaret oldugunu 2 yolunu airbag için 1 yolunu korna için kullnıldıgını gördüm 3 yol ise boştu.

kırmızı kablo korna 4 yoldan birtanesini kullanıyordu. bende 4 yolu kablo vasıtasıyla birbirine bagladım. kırık kopuk varsa birbirlerini tamamlasın diye. resimlerde yok ama aynı tamamlama işlemini diger taraftada yaptım. denedim çalışıyordu.

toparladıktan sonra direksiyonu çevirdigim sırada korna kesiklik yapmaya devam etti sanırım  şerit kabloda sıkıntı yok eger olsada 4 kanal birbirini tamamlaması lazım.sıkıntı şerit kablonun  girişlerinde diye sanıyorum.

direksiyona girmeden kırmızı kabloyu denedim korna saglam çalışıyor ne oluyorsa direksiyona girdikten sonra oluyor.çıkmacı 200 T.L dedi konuyla ilgili  çalışmam devam edecek su an şerit kablo temin etmeye çalışıyorum 

hondatürk

• ホンダトルコ
« Yanıtla #11 : Aralık 10, 2013, 07:27:56 ÖS »
teşk. devammmmm >=ok

gecetilkisi

« Yanıtla #12 : Aralık 11, 2013, 07:22:16 ÖS »
bu sabah yeniden operasyon için indigimde sıkıntısız çalışıyordu bir anlam veremedim. ya hava soguyunca şerit kablo birleşti yada role ve korna kablolarında diye düşünüyorum eger sargı saglamsa korna dısarıda oldugundan kabloları kolay oksitlenme yapabiliyor. aynen çalışmalara devam..

artcrimes

« Yanıtla #13 : Aralık 19, 2013, 08:55:05 ÖS »
bu sabah yeniden operasyon için indigimde sıkıntısız çalışıyordu bir anlam veremedim. ya hava soguyunca şerit kablo birleşti yada role ve korna kablolarında diye düşünüyorum eger sargı saglamsa korna dısarıda oldugundan kabloları kolay oksitlenme yapabiliyor. aynen çalışmalara devam..

Üstad bu airbag sargısının parça numarasını söyleyebilir misin yurtdışından bakalım?

Birde ben elektrikçiye göstermiştim, adam sigortayla oynayarak kornayı çalıştırmıştı. Arada 30 saniye geçti arabayı çalıştırdım, viraj almak için direksiyonu sağa kırdım korna yine gitti :) Valla ben bu işi anlayamadım. Bir korna bukadarmı kıytırık yere takılır ey honda :)

gecetilkisi

« Yanıtla #14 : Aralık 20, 2013, 07:36:48 ÖÖ »
Baktim ebay da ucuk fiyatlar 150 dolardan basliyo kargo haric. Ben su an  kullaniyorum sikinti yok galiba havalar soguk ondan buzustumu ne. Havalar duzelsin korna tesisatini kontrol edicem burdan haberlesiriz

mehmet zengin

« Yanıtla #15 : Aralık 20, 2013, 10:09:18 ÖÖ »
Bu sistem hondaya ozgu degil. Daha once toyotada basima geldi. Rot balans ayari yaparken direksiyon duz durmuyor die soktulerdi. Sonra tam tur yaptigim bi gun koptu bu sargi. Sargi kutusunun uzerinde saga ve sola belirli turlarla cevirerek yuvaya oturtulmasi ile ilgili bilgi vardi. Tabi rot balansci ingilizce bilmedigi ve konuya uzak oldugundan bole bi hata yapti o zaman. Yani aklinizda olsun rot balansta basinda durun arabanin. Direksiyon sokecek olursa olayi bilip bilmedigini sorun. Cozume gelince bizim satinalmaci umraniye sanayiden parcayi almis ve elektrikcimiz takmisti. Parcacilara bu fotolaro gosterebilirsiniz. Bu sargi icine su girmis veya bi sekilde oksitlenmis te olabilir.

gecetilkisi

« Yanıtla #16 : Aralık 20, 2013, 02:21:50 ÖS »
evet parçacılarda soracak olan varsa burdan yazarsa iyi olur

kayaci26

« Yanıtla #17 : Aralık 23, 2013, 04:15:45 ÖS »
arkadaşım sen eğer sağlam bir srs makarası istiyorsan yetkili servise müracaat edeceksin. alternatifi cidden güvensiz....

gecetilkisi

« Yanıtla #18 : Aralık 23, 2013, 05:56:05 ÖS »
Oyle ama servise gidemiyozki korkumuzdan cikmaci 200 diyo servis kafadan 600 ister. Veremem o parayi. 16 senelik airbag zaten acilacagi mechul.

gecetilkisi

By_emre

« Yanıtla #20 : Ocak 09, 2014, 09:39:09 ÖS »
77900-S5A-G01 2001

2001 1.6 ies srs unit olarak geçiyor uyumlu olması lazım kodu sorgulattığınızda sizin kasa çıkıyor
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2014, 09:41:13 ÖS Gönderen: By_emre »

tarantino

• Co-Admin
« Yanıtla #21 : Ocak 09, 2014, 11:55:46 ÖS »
valla şöyle söyliyim arkadaşlar srs işi şakaya gelmez haberiniz olsun fazla kurcalamayın

yaptım desiniz arabanın içindeyken kapıyı kapatırsınız airbag açar fazla kurcalamayın bence

ya kornaya başka çare bulun harici başka yere düğme çekin yada komple airbag değiştirin

sargı işi de sıkıntılı aynısını ümraniye sanayide yaptılar gene uyardım ellemeyin dedim
sargıyı onardılar kontağı açtıkları anda 2 airbag de açtı sadece burun kanamasıyla yırttılar rap plakalı vtec in başına geldi aman dikkat edin.

srs direksiyon bulmak kolay ama dikkat edin ona da birebir aracın üzerinden sökülmüş olmasına

çünkü kapak değiştirip millete geri satıyorlar

her şeyin bir fiyatı var aman ucuz buldum diye atlamayın ;)
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2014, 11:56:50 ÖS Gönderen: tarantino »

gecetilkisi

« Yanıtla #22 : Ocak 10, 2014, 06:20:48 ÖÖ »
O zaman adas dedigin gibiyse hic kasinmayalim bugun icedeki sigortanin ordan surucu airbag fisini cekiyim. Artik sargi icin napalim servise yamulcaz yapacak bisey yok. Birde komple degistirin demissin sadece sargi ile olmazmi airbag normal orjinal duruyor
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2014, 06:22:22 ÖÖ Gönderen: gecetilkisi »

tarantino

• Co-Admin
« Yanıtla #23 : Ocak 10, 2014, 07:57:59 ÖÖ »
servis sargıya kaç para diyor bi fiyat yazsana ben tam bilmiyorum biliyorsun benim kanal sağlam olduğu için hiç sıkıntı yaşamadım parça konusunda...

33ozn88

• Ozan SAHIN
    • Facebook Adresim
« Yanıtla #24 : Ocak 10, 2014, 08:59:32 ÖÖ »
Parca numarani ver bakalim, bende bitane clockspring var uyarsa sana bedava veririm. 2003 civic'den cikma bir cogu ayni parcayi kullaniyor aslinda.