Merhaba arkadaşlar bu bahsedeceğim konuyu araştırırken en iyi bu forumdan faydalanabilceğimi düşünerek üye oldum öncelikle herkese tekrardan selamlar
Arkadaşlar bende honda civic almayı düşünüyorum ve bi araç bulup expertiz yaptırdım araçta olan şeyleri size yazayım ve asıl sorunuma geçeyim 2008 civic elegance araçta expertizde sol sağ çamurluklar boyalı tampon değişmiş olarak çıktı buraya kadar sorun yok ben bunları zaten biliyordum araç sahibi söylemişti bende bunu kabul etmiştim şanzuman olarak kavrama hatası 1 (yani geri kaydırmaması gerekirken araba viteste otomatik araçta hafif bi kaydırmakta) expertizi yapan arkadaş 8 yaşında araba bu kadar olur dedi bu konu için motor için gayet temiz ve sorunsuz dedi (araç 150.000km lpg görmemiş) bunada olabilir diye baktım ama can alıcı en çok canımı sıkan ve beni arabadan vazgeçirme kıvamına getiren ise şu oldu:
Ön sağ ve sol hava yastığı kesik bağlantı hatası (yani bu nedir dediğimde arkadaş araç kaza yaptığında airbag açıladabilir açılmayadabilir dedi ve sorun neyden kaynaklıdır dediğimde ya kablo veya sensörler yada beyinden kaynaklanır ucuz yada pahalı sonuç çıkartabilir dedi araştırma yaptım bu konuda ve bir çok kişi akü den kablolardan kaynaklı olduğundan bunlarla çözüm bulmuş ama arada bir kaç fark var baktığım baktırdığım araçta yol bilgisayarında airbag hatası gibi bi uyarı vermiyordu ve ışığıda yanmıyordu sizce bu neyden kaynaklıdır ve aklımı karıştıran kabloysa bile neden ön sağ sol airbag yani neden ikisi birdendir bu acaba beyinden mi kaynaklıdır çok maliyet çıkartır mı diye aklımda soru işaretleri kaldı ilk aracım olduğundan da pek bilgi sahibi değilim bu konuda bilgili arkadaşların nedir ne değildir? Bu araç alınır mı alınmaz mı? Tecrübe ve bilgilerinizle bi fikir ışığı oluşturmamda yardımlarınızı bekliyorum şimdi den hepinize teşekkürler (aracı almadım expertiz raporundan sonra biraz düşünüp araştırmak fikir almak istedim)