Gönderen Konu: 99 Honda Civic Ne Yakar ?????  (Okunma sayısı 7714 defa)

pinball

• Ziyaretçi
99 Honda Civic Ne Yakar ?????
« : Kasım 22, 2005, 08:38:12 ÖS »
Bende 99 Model Civic war we şehir içinde 100 km de 11 lt yakıyor acaba bu tüketim normal mi yoksa düzelttirmem gereken bişeyler mi war ? Eğer bi araçta bi problem warsa neden olabileceği hakkında yardımcı olursanız sewinirim..... Bu arada abmamın bakımları tam hatta en son debriyaj setini falan değiştirttim. Ne olsa benzin ucuz bişiy diil bu tüketimde biraz yıpratıyor hani :-D

35YE720

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2005, 01:45:13 ÖÖ »
Walla benımkı Son zamlardan once 7 bucuk lıtre yakıodu... 100 Km.de
Senın motor ıle benımkı farklı ama :?

Bılmıorum ama bana fazla gedıı....

asimo

« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2005, 07:58:57 ÖÖ »
tabi ki burda en önemli faktör ARACIN BAKIMLARI YAPILDI MI? yapıldıysa DOĞRU KURALINA GÖRE YAPILDI MI?, supap ayarı, rölanti ayarı, avans ayarı, bunlar hep etken aracın çok yakmasına. Bu ara bujiler ne durumda? uygun orijinal buji mi var? hava filtresi, benzin filtresi ne durumda?

eee gördük ki bir bakışta bir sürü neden sayabiliriz aracın çok benzin yakmasına.

Bu ara kullanılan trafik durumu da çok önemli, yoğun dur kalk trafikte takdir edersin ki yakıt sarfiyatı ciddi boyutlara ulaşabilir ve yaptığın hesapları alt üst edebilir. Havalar soğudu, motordan yük alan daha fazla alıcı olmaya başladı, kalorifer fanını açıyoruz, arka cam rezistansını açıyoruz, sis lambası ile farlar sürekli yanıyor, dolayısı ile alternatörün üzerine ekstra yükler binmeye başlıyor ki bunların telafisi, biraz benzin. Havalar soğuyunca jilke devri biraz daha fazla devrede kalıyor, motorun çabuk ısınabilmesi için enjektörler daha fazla benzin püskürtüp motoru daha zengin karışımda çalışmasını sağlıyor. Motorun içine daha soğuk hava girdiğini tespit eden IAT (giren hava ısı kontrol senzörü), beyine bilgi vererek enjektörlere de o nispette artırıyor.

Bende 1999 civic sedan 1.6 otomatik vites bir aracım var, İkitelli - Maslak arası kullanıyorum, çok yoğun trafiğe hemen, hemen hiç girmiyorum, 3000-3500RPM civarında 110-140Km/h ortalama sakin bir kullanımla 6.2 ile 6.8 litre 100 kilometrede yaktım. Kar lastiklerimi taktım, eee malüm kış ayları kapıda olunca yakıt sarfiyatım da (tek bir ölçümde) 8.2 litreye çıktı. Ancak ne kadar da musrif olsa bile benim arabam, senin bahsettiğin 11 litreye ulaşmıyor. Arabanı iyi bir servise baktır, ayarlarını elden geçirsinler, gerekirse yol testine çıksınlar ve bir problem varsa ortaya çıkarsınlar.

saygılarımla :)

dd1777

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2005, 10:10:37 ÖÖ »
çok yakıt 11lt ben 8lt civarı yakıyorum sürekli şehir içi

uzunufuk

• Ziyaretçi
işte bu ya
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2005, 05:57:14 ÖS »
bu sorunun cevabı bundan daha detaylı bir şekilde açıklanamaz.vallaha Asimo kardeş olayı tamamen anlatmış. tam bir usta anlatışı biraz daha asılsak aynen serhat balcı gibi tekniğe tökücek işi . hey team honda türkey alilesinin saygıdeğer insanları benden size bir tavsiye bu asimo kardeşin değerini bilin burdaki en yüksek honda bilgisine sahip arkadaşlardan biridir.

asimo

Re: işte bu ya
« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2005, 07:16:20 ÖÖ »
Alıntı yapılan: "uzunufuk"
bu sorunun cevabı bundan daha detaylı bir şekilde açıklanamaz.vallaha Asimo kardeş olayı tamamen anlatmış. tam bir usta anlatışı biraz daha asılsak aynen serhat balcı gibi tekniğe tökücek işi . hey team honda türkey alilesinin saygıdeğer insanları benden size bir tavsiye bu asimo kardeşin değerini bilin burdaki en yüksek honda bilgisine sahip arkadaşlardan biridir.

eeee hocamız SERHAT BALCI nedeolsa :)

EAC-V

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Kasım 24, 2005, 09:30:09 ÖÖ »
KULAKLARI CINLAMISTIR HERHALDE SERHAT HOCANIN.
HEM ASIMO USTAYA HEM SERHAT HOCAYA SELAMLAR IYI CALISMALAR.
 :)

HONDA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2005, 10:20:56 ÖÖ »

Asimo abimizin değeri bizler için hiçbirşeyle ölçülemez
sen merak etme. ;)

asimo

« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2005, 11:31:40 ÖÖ »
Alıntı yapılan: "erischman®"

Asimo abimizin değeri bizler için hiçbirşeyle ölçülemez
sen merak etme. ;)

:oops:

pinball

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2005, 12:15:17 ÖS »
Asimo teşekkürler güzel açıklamışsın. Benim ewimle iş yerimin arası 3-4 km we trafik az olan bi yer bunun haricindede aracı çok fazla yoğun bi trafikte kullandığım yok aracında 1.4 olduğunu düşünürsek o zaman ben hawaya baya bi para saçıyorum demekki... Ama aracım bu yakıt sarfiyatını kıştan dolayı bu kadar olduğunu sanmıyorum çünkü ben alalı 4-5 ay oldu hep böyleydi. Bi soru daha buji olarak ne tawsiye edersin ??

asimo

« Yanıtla #10 : Kasım 24, 2005, 03:50:37 ÖS »
Alıntı yapılan: "pinball"
Asimo teşekkürler güzel açıklamışsın. Benim ewimle iş yerimin arası 3-4 km we trafik az olan bi yer bunun haricindede aracı çok fazla yoğun bi trafikte kullandığım yok aracında 1.4 olduğunu düşünürsek o zaman ben hawaya baya bi para saçıyorum demekki... Ama aracım bu yakıt sarfiyatını kıştan dolayı bu kadar olduğunu sanmıyorum çünkü ben alalı 4-5 ay oldu hep böyleydi. Bi soru daha buji olarak ne tawsiye edersin ??

bu aracı bu kadar zaman içinde göstermedin mi? bakımı, kontrolü yaptırmadın mı?

o zaman acilen, işin ehli bir ustaya emenet ettir ve motor ayarlarını elinden geçirsinler.

bu ara aracını çok kısa mesafede kullandığını soyledin, aslında bu da etken olabilir. motor tam ısınmadan, verimli çalışma koşullarına ulaşmadan zaten aracı durduruyorsun. hele bu kış (soğuk havalarda) motorum verimli çalışma ısısına biraz daha geç ulaştığı aşikar.

dediğim gibi ilk önce tüm motor ayarlarını dört dörtlük yapılsın, supap ayarı, avans ayarı, rölanti ayarı, gerekirse enjeksiyon boğaz temizliği, rölanti valf temizliği. ondan sonra depoyu çaka-çaka fulleyip açık bir yolda biraz kilometre (50-60km. civarında) yapılsın (ortalama bir devirle ekonomi koşullarında) ve tekrar fullensin, burda kaç litre benzin aldın ve kaç kilometre yol yaptın, bunun orantısından yola çıkarak en ekonomik ve en verimli yakışı çıkartabilirsin.

not: ayar ve temizlik derken, kesinlikle ENJEKTÖR TEMİZLİĞİNDEN bahsetmiyorum. enjektörleri elleme

saygılarımla

asimo

« Yanıtla #11 : Kasım 24, 2005, 03:54:16 ÖS »
buji:
NGK BKR6E-11

uzunufuk

• Ziyaretçi
evet
« Yanıtla #12 : Kasım 24, 2005, 05:00:49 ÖS »
evet buji çok önemli gerçekten markanın aynı olması yani sadece ngk veya denso yeterli değil araca uyumlu olması eğer araç 1,6 ise
NGK ZFR5J-11 kullanman gerekiyor.
NGK BKR6E-11 1,4 için kullanılan buji.

uzunufuk

• Ziyaretçi
BU ARADA
« Yanıtla #13 : Kasım 24, 2005, 05:06:18 ÖS »
SERHAT HOCAYI ANMIŞKEN DİĞER DEĞERLİ HONDA TÜRKİYE ÇALIŞANLARI OLAN TEKNİSYEN ARKADAŞLARIMIZADA BURDAN SELAMLAR. ÖZELLİKLE ABDULLAH(APO SAN) HOCAYA ÇOOK SELAM.

HONDA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Kasım 24, 2005, 05:09:42 ÖS »
:-D

TypmaZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Aralık 11, 2005, 04:35:36 ÖS »
BENCE ARACIN BAKIMI İLE BERABER HAVA GİRİŞ ÇIKIŞLARIDA ÖNEMLİDİR SEN NE KADAR BAKIM YAPTIRIRSAN YAPTIR ORJİNAL YAKIT TÜKETİMİNİN ALTINA DÜŞEMEZSİN AMA SENİN ARABAYI NASIL KULLANDIĞINDA ÇOK ÖNEMLİ SEN HAVA FİL BENZİN FİL RÖLANTİ AYARI BUJİLERİ SUBAB AYARINI KONTROL ETTİR.NE KADAR RAHAT NEFES ALIRSAN O KADAR HIZLI KOŞARSIN

ALG

• THT
« Yanıtla #16 : Aralık 11, 2005, 11:02:48 ÖS »
Alıntı yapılan: "TypmaZ"
BENCE ARACIN BAKIMI İLE BERABER HAVA GİRİŞ ÇIKIŞLARIDA ÖNEMLİDİR SEN NE KADAR BAKIM YAPTIRIRSAN YAPTIR ORJİNAL YAKIT TÜKETİMİNİN ALTINA DÜŞEMEZSİN AMA SENİN ARABAYI NASIL KULLANDIĞINDA ÇOK ÖNEMLİ SEN HAVA FİL BENZİN FİL RÖLANTİ AYARI BUJİLERİ SUBAB AYARINI KONTROL ETTİR.NE KADAR RAHAT NEFES ALIRSAN O KADAR HIZLI KOŞARSIN

+1907

34yk7904

« Yanıtla #17 : Aralık 19, 2005, 11:53:19 ÖÖ »
Valla bendede 2000 model 1.6 otomatik var 20 milyonluk benzinle 50 km yapmıyo bile.performanca egzos var ve devir li kullanıyom ama yinede cok yakmıyormu????????

vedx

• Ziyaretçi
Ynt: 99 Honda Civic Ne Yakar ?????
« Yanıtla #18 : Ekim 09, 2006, 09:49:47 ÖS »
tabi ki burda en önemli faktör ARACIN BAKIMLARI YAPILDI MI? yapıldıysa DOĞRU KURALINA GÖRE YAPILDI MI?, supap ayarı, rölanti ayarı, avans ayarı, bunlar hep etken aracın çok yakmasına. Bu ara bujiler ne durumda? uygun orijinal buji mi var? hava filtresi, benzin filtresi ne durumda?

Slm, bahsettiğiniz bu bakımlar için önereceğiniz yerler neresi olabilir ist.da?(yetkili ve harici).saygılar

20171026yuanyuan

• Ziyaretçi
Ynt: 99 Honda Civic Ne Yakar ?????
« Yanıtla #19 : Ocak 03, 2018, 05:29:39 ÖÖ »
clb0103
pandora jewelry store
ugg boots
nike outlet online
moncler uk
ferragamo shoes
adidas
ugg boots