Gönderen Konu: 99 civic arka tampon sorunsalı  (Okunma sayısı 4707 defa)

atilla9090

  • mgbaignGD
  • İleti: 142
99 civic arka tampon sorunsalı
« : Şubat 10, 2014, 12:08:11 ÖÖ »
Arkadaşlar 99 model lacivert 1.4 ies otomatik civic sahibiyim, biliyorsunuzki modellerin tamponlarında hep bir gönge sıkıntısı var özellikle makyajsız kasanın ön ızgarası bi türlü yerine oturmuyor.
 Konuya gelecek olursak benim arabamın arka tamponu biraz salık duruyor tam oturmuyor nedense bu model civiclerın %70'i gibi sürekli dikkat ediyorum hep aynı sorun var bağlantı noktaları hep ayrık.

 Haftalık izinimde arka tamponu söküp düzgünce yerine oturtmak istiyorum fakat aklımda bazı soru işeretleri var arka tampon söküm videosu vs bulamadım malesef bu konuda sizden yardım istiyorum adım adım nasıl sökülür nerne ne vidası var yada bunu yerine oturtmanın basit bir yolu varmı bence bu genel bir sorun gibi belki bilen arkadaşlar vardır yardımlarınızı bekliyorum :)



Eren53

  • İleti: 787
Ynt: 99 civic arka tampon sorunsalı
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2014, 01:19:49 ÖÖ »
bi tane 10 numara lokma bi tane 10 numara anahtar ve düz tornavida ile kolayca sökebilirsin

çamurluklarda 10 numaralık somunlar var bagajı açınca da orda plastik segmanlar var onları da düz tornavida ile kaldırıp aldın mı tampon sende artık

tamponların oturmama sebebine gelince taiwan malları genelde oturmaz açık kalır

23korg23

  • İleti: 2477
Ynt: 99 civic arka tampon sorunsalı
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2014, 09:51:54 ÖS »
Arabanin altina girip tam koselerde bulunan metal bir barca var onu yukariya dogru ittir yerine oturur.  Disardan baktiginda koselerde stoplarin altinda ek bir parca var ceyrek daire gibi tam o parcanin hizasinda alttan bakinca gorunur

atilla9090

  • mgbaignGD
  • İleti: 142
Ynt: 99 civic arka tampon sorunsalı
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2014, 09:59:56 ÖS »
Çok teşekkürler beyler önce 23korg23'ün önerisini uygulayacağım olmazsa mecbur alıcaz anahtarı lokmayı indiricez tamponu.

atilla9090

  • mgbaignGD
  • İleti: 142
Ynt: 99 civic arka tampon sorunsalı
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2014, 06:56:25 ÖS »
Arkadaşlar bu gün arka tamponu söktüm, eski sahibi arabaya hiç bakmadığı için tamponlar yerde geziyordu. sadece teker üstündeki vidalar ve arkada 1 tane plastik klipslerden vardı. Tamponu köşelerden tutan metaller aşşağı doğru yamulmuştu hepsini bir güzel düzelttim tık diye oturdu yerine Allaha şükür 10 numara oldu yardımlarınız için teşekkür ederim :)