Gönderen Konu: 2011 honda civic havalandırmayı nasıl kapatıyoruz????  (Okunma sayısı 7111 defa)

hakanemrekorkmaz

2011 honda civic havalandırmayı nasıl kapatıyoruz????
« : Ocak 06, 2012, 06:15:22 ÖS »
benzinde 650 tüpde 360 krş yakan aracımın klima göstergesinin ordaki yeşil havalandırma ışıgı devamlı yanıyor...... acaba klima açık mı geziyorum?   havalandırmayı nasıl kapatcaz? o yeşil ışıgı nasıl söndürcez? kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.....   :ağlaa

efsane_001

Ynt: 2011 honda civic havalandırmayı nasıl kapatıyoruz????
« Yanıtla #1 : Ocak 06, 2012, 06:28:27 ÖS »
yeşil düğmenin yanındaki turuncu yanan lambayı açık yapman gerekir

hakanemrekorkmaz

« Yanıtla #2 : Ocak 06, 2012, 06:32:20 ÖS »
yeşil düğmenin yanındaki turuncu yanan lambayı açık yapman gerekir

ssagolun da turuncu lamba ne lambası?

bozdemir

« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2012, 06:35:50 ÖS »

Uploaded with ImageShack.us

Yeşil ışığın yanması aracın dışarıdan hava aldığını gösteriyor.. Genellikle onu turuncuda yani içerideki havanın dolaşım yapmasını sağlayın.. 

hakanemrekorkmaz

« Yanıtla #4 : Ocak 06, 2012, 06:40:42 ÖS »
teşekkür ederim tekrardan....

faw13

« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2012, 08:00:19 ÖS »
ne alaka onu anlamadım, havalandırma kapalı da olsa aracın gitmesinden kaynaklı oluşan akımdan ordan taze hava alır, iç döngüye alırsanız (turuncu ışık) aracın içi havasız kalır ve bir yerden sonra buğu yapmaya başlar, off tuşuna basarsanız kapanır (en soldaki), havalandırma açık ama klima kapalı olsun isterseniz de ac yazan tuşa basarsınız ekranda ac off yazar, o da klima kapalı demektir.

ha klima açık ya da kapalı farkı benim gözlemlediğim 0.1 - 0.2 lt/100 km civarı bu da 0.002 lt / km eder bu da kilometrede 0.8 kuruş demektir yani 100km de 80 kuruş fark eder :) 100km de aracınızın yaktığının 60 lira olduğunu düşünürsek devede kulak bir rakamdır. ayrıca aracınız çok yakıyor sürekli dip gaz mı gidiyorsunuz yoksa araçta sorun da olabilir

ayrıca ekranın mavi arka aydınlatması sönük (off tuşuna basarsanız) ama yeşil ışık yanıyorsa havalandırma kapalı demektir sadece dışardan taze hava alımı gerçekleştirir, onu ısıtmaz ya da soğutmaz, fan veya klima kompessörü çalışmaz benzin tüketimine bir etkisi de olmaz haliyle

bozdemir

« Yanıtla #6 : Ocak 06, 2012, 08:17:17 ÖS »

Havalandırmanın sürekli açık kalması sakıncalı diye biliyorum.. Özellikle Kirli tozlu havalarda içeriye kötü koku ve kirli havayı almasından petekleri tıkayabilir, uzun süreli açık kalmaması gerektiğini söylemişlerdi.

can98

« Yanıtla #7 : Ocak 06, 2012, 10:46:42 ÖS »
Sizce dıştan hava alan düğmedemi dursun yoksa iç hava döngüsündemi kalorifer veya soğuk kliması çalışırken ???

vtec power

« Yanıtla #8 : Ocak 06, 2012, 11:03:57 ÖS »
klima acıksa -ac on- yazar...

yeşil düğme içeriye dışardan hava girişine olanak verir.
sarı yanan düğme içerideki hava dolasımını sağlayan düğmedir.

klima acıkken arac 100km de ortalama 1 lt fazla benzin yakar abartmanın alemi yoktur...

aracın tüpde 36 kr yakıyorsa sorun baska bir yerde.

bayar

« Yanıtla #9 : Ocak 07, 2012, 04:48:32 ÖÖ »
Hiç bir arabanın havalandırması tamamen kapanmaz çünkü havalandırmayı kapattığınız zaman arabanın içindeki oksijen kısa sürede biteceğinden aracın içindekilere zarar verebilir,hatta uzun süre camlar kapalı ve havalandırma kapalı halde araba kullanılcak olsa baygınlık bile geçirebilirsiniz.

faw13

« Yanıtla #10 : Ocak 07, 2012, 12:33:21 ÖS »

Havalandırmanın sürekli açık kalması sakıncalı diye biliyorum.. Özellikle Kirli tozlu havalarda içeriye kötü koku ve kirli havayı almasından petekleri tıkayabilir, uzun süreli açık kalmaması gerektiğini söylemişlerdi.

onun için polen filtresi var ya arabalarda :) hava çok kirli bir yerden geçerken falan iç döngüye almakta fayda var tabii ki ya da önünüzde 93 model bir belediye otobüsü gidiyorsa :P tam otomatik klimalarda artık kötü koku algılama da oluyor ama civiclerde yok sanırım, eski aracımı sürekli otomatikte kullanırdım, kendi ayarlardı, bunda iç döngüye kendim geçirmem gerekiyor yoksa basıyor mazotu içeri

2008 elegance

« Yanıtla #11 : Ocak 08, 2012, 07:04:29 ÖS »
Sizce dıştan hava alan düğmedemi dursun yoksa iç hava döngüsündemi kalorifer veya soğuk kliması çalışırken ???

kullanma kitabında genellikle dışardan taze hava kullanın diyor. eğer dışarıda kirli hava farkederseniz araç içi havaya geçer sonra yine dış havaya alırsınız.

can98

« Yanıtla #12 : Ocak 08, 2012, 07:06:44 ÖS »

kullanma kitabında genellikle dışardan taze hava kullanın diyor. eğer dışarıda kirli hava farkederseniz araç içi havaya geçer sonra yine dış havaya alırsınız.
teşekkürler :)