Gönderen Konu: 2010 civic yag lambası yanıp sönüyor  (Okunma sayısı 10809 defa)

agnl006

2010 civic yag lambası yanıp sönüyor
« : Şubat 05, 2017, 06:08:15 ÖS »
Arkadaslar herkese iyi forumlar.
2010 otomatik civicim var aracta lpg yok onu belirteyim.  Yag degisimi 83 binde oldu su an 89 binde.
Bugun memleketten gelirken biraz sıkıştırdım hep 140 180 arasi geldim yag lambasi sari renkte yanip söndü. Araci stop ettirip calistirdigimda lamba sondu ve devam ettim. Geldigimde de yag seviyesine baktim eksiklik yoktu. Sizce neden olabilir

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

vtec08

Ynt: 2010 civic yag lambası yanıp sönüyor
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2017, 06:13:04 ÖS »
Yuksek devirde yag pompaniz gerekli basıncı saglayamamis olabilir.anlik olarak yag munsurude hata vermis olabilir.birde araci duz yerde 10 dakka. bekletip yagina bakin eger yag eksik degilse yag pompası ve munsur kontrolu yapılması lazim.

agnl006

Ynt: Ynt: 2010 civic yag lambası yanıp sönüyor
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2017, 06:34:48 ÖS »
Yuksek devirde yag pompaniz gerekli basıncı saglayamamis olabilir.anlik olarak yag munsurude hata vermis olabilir.birde araci duz yerde 10 dakka. bekletip yagina bakin eger yag eksik degilse yag pompası ve munsur kontrolu yapılması lazim.
Simdi bu ariza aracin bellegine kaydolmus mudur? Obd cihazina baglatsak hangi sebepten bu arizayi verdigini gorebilir miyiz acaba.
Bir diger sormak istedigim sey motor icinde yag serbest sekilde bulunmuyor mu? Yag pompasinin gorevi nedir tam olarak?

bestami_1

« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2017, 04:13:16 ÖÖ »
tavsiyem servise bir göster derimm

ilhansr

• BLACK SNAKE FD6
« Yanıtla #4 : Şubat 06, 2017, 11:54:19 ÖÖ »
Geçmiş olsun bu konuyu en iyi servis anlar. yağ pompası verimli çalışmıyor olabilir. Önemli bir parça motora zarar vermesi çok masraflı olur.

emrebostan

« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2017, 06:17:23 ÖS »
sarı lamba yanması yağın eksik olduğunun göstergesi servise gösterin aracı ki büyük bi sorun yaratmasın

vtec08

« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2017, 06:45:47 ÖS »
Mekanik ariza oldugu icin arac beyni bunu görmez ve kaydetmez.yag pompasinin gorevi motorun icerisindeki yagin gerekli basincla sirkulasyonunu saglamaktir.araciniz kartetini yani alt kismini biryere surtmusseniz yada vurduysaniz yag pompasi bozulabilir eger boyle bir sey olmasıysa anlik olarak gerekli yaglamayi yapmamis olabilir.egerki motorda gerekli miktar yag varsa  eksik degilse ya munsir yada pompa arizalidir lakin dedigim gibi anlik olarak lamba yanmista olabilir.tekrar ayni seyi yaparsa servise yada ustaniza basvurun.

agnl006

« Yanıtla #7 : Şubat 08, 2017, 07:47:31 ÖS »
sarı lamba yanması yağın eksik olduğunun göstergesi servise gösterin aracı ki büyük bi sorun yaratmasın
Evet yağ sorunu mide bulandirici bir sorun ama tekrar yapmadi. Yag seviyesi normal. Tekrar yapmasini mi beklemeliyim acaba? Ustaya sordum yag pompasina pislik gelmis olabilir dedi

seckins33

« Yanıtla #8 : Şubat 08, 2017, 08:36:17 ÖS »
2010 otomatik civicim var aracta lpg yok onu belirteyim.  Yag degisimi 83 binde oldu su an 89 binde.
Bugun memleketten gelirken biraz sıkıştırdım hep 140 180 arasi geldim yag lambasi sari renkte yanip söndü. Araci stop ettirip calistirdigimda lamba sondu ve devam ettim. Geldigimde de yag seviyesine baktim eksiklik yoktu. Sizce neden olabilir

Bence bir defadan birşey olmaz.Anlık bir temassızlıkta olabilir.Takip edin tekrarında gidersiniz.Yağ pompası ya çalışır ya da çalışmaz.İki seçenek var.Arızalı olup görevini yarım yerine getiriyor diye bişey yok.
Her şeyden bu kadar korkmayın arkadaşlar.Servise gitseniz size her usta ayrı birşey söyleyecek iyice kafanız bulanacak.
Bence takip etmekte fayda var.

agnl006

« Yanıtla #9 : Şubat 08, 2017, 08:52:34 ÖS »

Bence bir defadan birşey olmaz.Anlık bir temassızlıkta olabilir.Takip edin tekrarında gidersiniz.Yağ pompası ya çalışır ya da çalışmaz.İki seçenek var.Arızalı olup görevini yarım yerine getiriyor diye bişey yok.
Her şeyden bu kadar korkmayın arkadaşlar.Servise gitseniz size her usta ayrı birşey söyleyecek iyice kafanız bulanacak.
Bence takip etmekte fayda var.
Evet yag seviyesini gunden gune kontrol edip eksilme var mi diye bakcam. Buna gore servise gidecem buna karar verdim. Baskaca bir gelisme olursa burdan yazacagim.. yardimci olup fikirlerini soyleyen herkese can i gonulden tesekkur ederim.