Gönderen Konu: 2009 PREMIUM OTOMATİK SORUNU VE DİREKSİYON KUTUSU SESİ !!  (Okunma sayısı 2876 defa)

Dz38er

2009 PREMIUM OTOMATİK SORUNU VE DİREKSİYON KUTUSU SESİ !!
« : Ağustos 07, 2016, 11:22:05 ÖS »
Arkadaşlar merhaba öncelikle. 2009 model civic premium aldım otomatik vites 60 bin km de siyah renk bir parça lokal boyalı ilk sahibinden aile aracı olarak aldım. Sorularima bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum

İlk sorum bundan önce mondeo 1999 model ve Mercedes 190 e otomatik aracım vardı.ikisinde de bayır ne kadar dik olursa olsun kaçirma yoktu.yeni aracım civic ı denemek için çok dik olmayan bi bayır bulup test ettim ancak araç yavaş yavaş kaçırma yapıyor.forumda s moduna alıp deneyin, frene iki defa pompalama yapıp deneyin gibi şeyler okudum ertesi gün tekrar bunları da yaptım ancak bi fark yok geri kaçırma yapiyor.bu normal bi durum mudur yoksa bi ariza durumu acaba tedirgin oldum.birde gaza çok hafif basarak kalkış yaptığımda ikinci vitese geçtiği anda vıjj şeklinde kısa bi süre sanki bi baskı balata kaçırma sesi gibi bi ses var.vites geçişlerinde hissettirme vs yok çekiş gayet iyi. bunun sebebi ne olabilir acaba sizce ustaya gitmeli miyim ?

İkinci sorum şu aracımin direksiyonu sağ sol yaptıkça tıkidama sesi var.aynı şekilde bi çukurdan falan geçtiğimde on takım bozuk sesi gibi kütürdeme sesi var ve çok rahatsız edici.ustaya gittim direksiyon kutusu tamir edilecek dedi fiyat 400 TL çıkardı.ayrıca yağlı motor kulağı ses yapıyor onu da değiştirelim bence dedi 300 TL de ona fiyat istedi.arkadan da bozuk yolda tikirtilar geliyor.ancak arkada bi problem yok dedi.ama ben duyduğuma eminim tikirdama sesi var.suspansiyon testine gönderdi girdim herşey sağlam dediler.sizce ustanın verdiği fiyatlar nasıl bu konularda önerileriniz şunu tavsiye ederim dediğiniz bi nokta varsa yardımlarınızı bekliyorum.bu arada aracı 44.500 TL ye aldım expere ve ustaya gösterdim alırken bi problem farketmedik açıkçası bu sesleri ve sanziman kacirmasini hissettikce moralimi bozdu yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

vtec08

Ynt: 2009 PREMIUM OTOMATİK SORUNU VE DİREKSİYON KUTUSU SESİ !!
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2016, 07:17:38 ÖÖ »
Bizim hondaların sesli süspansiyon sistemleri malesef tıkırtılara alışmak lazım.Lakin direksiyonu sol sağ yapınca tıkırtı varsa direksiyonun elden geçmesi gerekli sökmeden görmeden bişey demek yanlış olur.Diğer sesler için amörtisör bilyeleri takozlarınıda bakmak lazım.Tabla burçlarına gene aynı şekilde bakmak lazım.Size tavsiyem resmi servisten arıza tespiti yaptırın sonra fiyat alın daha sonra parçaları dışardan alıp iyi bir ustaya yaptıralım.Öncelikle kesin arızalı parçaları teyit ettirin ve burda bizimle payşalın.

Dz38er

« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2016, 08:32:56 ÖÖ »
O zaman ben servisten randevu alıp bi arıza tespiti için gideyim hocam servis arıza tespiti için ücret alıyor mu

vtec08

« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2016, 08:47:43 ÖÖ »
Siz servise gidip sadece şikayetinizi söyleyin bi bakılmasını ve fiyat verilmesini isteyin bu şekilde para almazlar bide tanıdık birilerini bulursanız serviste daha kolay olur.

Dz38er

« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2016, 08:51:39 ÖÖ »
Anladım hocam çok teşekkür ediyorum ben gittikten sonra sonucu yine burdan paylaşırım

asilkan_25

« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2016, 09:57:00 ÖÖ »
Arkadaşlar merhaba öncelikle. 2009 model civic premium aldım otomatik vites 60 bin km de siyah renk bir parça lokal boyalı ilk sahibinden aile aracı olarak aldım. Sorularima bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum

İlk sorum bundan önce mondeo 1999 model ve Mercedes 190 e otomatik aracım vardı.ikisinde de bayır ne kadar dik olursa olsun kaçirma yoktu.yeni aracım civic ı denemek için çok dik olmayan bi bayır bulup test ettim ancak araç yavaş yavaş kaçırma yapıyor.forumda s moduna alıp deneyin, frene iki defa pompalama yapıp deneyin gibi şeyler okudum ertesi gün tekrar bunları da yaptım ancak bi fark yok geri kaçırma yapiyor.bu normal bi durum mudur yoksa bi ariza durumu acaba tedirgin oldum.birde gaza çok hafif basarak kalkış yaptığımda ikinci vitese geçtiği anda vıjj şeklinde kısa bi süre sanki bi baskı balata kaçırma sesi gibi bi ses var.vites geçişlerinde hissettirme vs yok çekiş gayet iyi. bunun sebebi ne olabilir acaba sizce ustaya gitmeli miyim ?

İkinci sorum şu aracımin direksiyonu sağ sol yaptıkça tıkidama sesi var.aynı şekilde bi çukurdan falan geçtiğimde on takım bozuk sesi gibi kütürdeme sesi var ve çok rahatsız edici.ustaya gittim direksiyon kutusu tamir edilecek dedi fiyat 400 TL çıkardı.ayrıca yağlı motor kulağı ses yapıyor onu da değiştirelim bence dedi 300 TL de ona fiyat istedi.arkadan da bozuk yolda tikirtilar geliyor.ancak arkada bi problem yok dedi.ama ben duyduğuma eminim tikirdama sesi var.suspansiyon testine gönderdi girdim herşey sağlam dediler.sizce ustanın verdiği fiyatlar nasıl bu konularda önerileriniz şunu tavsiye ederim dediğiniz bi nokta varsa yardımlarınızı bekliyorum.bu arada aracı 44.500 TL ye aldım expere ve ustaya gösterdim alırken bi problem farketmedik açıkçası bu sesleri ve sanziman kacirmasini hissettikce moralimi bozdu yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

S.a öncelikle geçmiş olsun. Bende şubat ayında 2009 67 bin de fd6 aldım. Serviste sorgulattığımda aracın direksiyon kutusunun serviste garanti kapsamında değiştiğini öğrendim. Ordaki yetkili bu seri araçlarda bu arızanın kronik olduğunu ve hepsinin değiştiğini söyledi. Şu an hiçbir problemi yok allaha şükür.

ered

« Yanıtla #6 : Ağustos 19, 2016, 10:14:40 ÖÖ »
arkadaşım geçmiş olsun,

benimde 2009 80 bin km de honda civic im var. direksiyon kutusunda aynı problemi yaşıyorum.
honda özel ve yetkili servise götürdüm. her ikisi de direksiyon kutusunun sökülüp tamire gitmesi gerektiği söyledi. merak ettiğim şey ise
tamirden sonra ne kadar sağlıklı olacağı. araçlarında bu tip bir sorunla karşılaşmış arkadaşlar varsa ve tamir sonrası tecrübelerini anlatırlarsa
çok sevinirim.

musti73

« Yanıtla #7 : Ağustos 19, 2016, 02:50:08 ÖS »
slm arkadaşlar bu araçların direksiyon kutuları anlaşılan genetik.bendede  var aynisi. servise kalsa deişim diyecek 2500tl

musti73

« Yanıtla #8 : Ağustos 19, 2016, 02:55:53 ÖS »
arkadaşlar dumduz otobanda giderken emisyon lambası yandı. bide otomatik şanzıman ışığı yanıp sönuyo acaba boyle bişey len karşılaşan varmıdır. şanzıman yağından olabilirmi.15000km önce şanzıman yağı deiştirdim ustam mobil atf 320 aldırdı ondan olabilirmi .cevap yazan arkadaşlar olursa memnun olurum.

UK61

« Yanıtla #9 : Ağustos 19, 2016, 03:16:08 ÖS »
Otomatik şanzıman yağı atf dw1 olarak değişti eskisi aft-z1 idi . ustan o yağdan neden koydurmuş ki?

musti73

« Yanıtla #10 : Ağustos 19, 2016, 11:29:14 ÖS »
o standartlada bi yağmış ondan oyle istemiş.

UK61

« Yanıtla #11 : Ağustos 20, 2016, 12:19:52 ÖÖ »
orijinali neyse o koyulması gerek bence.

vtec08

« Yanıtla #12 : Ağustos 20, 2016, 08:01:32 ÖÖ »
Şanzıman yağı çok önemli mutlaka serviste orjinal ile değiştirin maceraya gerek yok.Sonra üzülürsünüz.